Це питання не можна відповісти, тема розмови серйозна. У мене є необхідність шукати сумлінні продавці зникли довго, особливо в плані плодових дерев: Я можу виростити птах самостійно, я можу купити його, і я щеплю все себе - так говорити.
Але час, коли я, теж, бродить між ринком і садовим центром, не знаючи, що віддати перевагу. Більше одного разу і не два придбаних саджанців загинув в перший рік - просто спокійно відлякується і це все. Більше одного разу, замість того, що обіцяється рослина продається абсолютно різним, і навіть про відповідність заявленого сорту, я зазвичай залишатися безшумним!
Так що робити - класти кінець до мрії свого саду або навчитися щеплювати себе? Немає! З будь-якого, навіть найнадійніших, на перший погляд, ситуація є гідним. І тут не так багато місць, де продаються саджанці - дайте нам потроху на кожну деталь.
Ринок (відкриті ділянки біля доріг, на вокзалах)
Я знаю, що багато сильно радять навіть розглянути можливість придбання розсади на ринку. Так само, під пазою потрібного рослини подарує щось напівсушене, хворе, невідоме на наукову різноманітність. Ви знаєте, у мене є різна точка зору.
Наприклад, на нашому ринку не перший деканат продає власний саджанець, колишній агрономіст плодоносить розсаду. Його саджанці завжди міцні, здорові, і ніхто не скаржаться на невідповідність сорту. Він робить те, що він любить, і він отримує збільшення пенсії від продажу, чому він ризикує його ім'я і дохід, навіть якщо це було крихітним?
На ринку з'явився ще один продавець розсади - з сусіднього села. До кожного дерева він прикріпив знак з назвою сорту, фото фруктів, його поштову адресу і номер телефону! Кожен був запрошений, щоб приїхати до своєї міні-нурсери, де можна вибрати улюблену розсаду, яка все ще зростає - вона буде копати в присутності покупця, щоб не сумнівалася про свіжість посадкового матеріалу. Ви знаєте, що люди готові купити свої дерева.
Я впевнений, що практично в кожному селищі є такі любителі, вам просто потрібно уважно дивитися. Єдиним недоліком в цій версії, на мій погляд, є обмежена кількість видів і сортів.
Садові центри
Більшість з них отримують розсаду з європейських постачальників. Однак деякі центри вже співпрацюють з вітчизняними розсадниками, і агрегатами навіть мають власні ділянки для вирощування розсади.
Якщо ви хочете купити розсаду в садовому центрі, слід скористатися словом рота. Читати відгуки про форуми про цей центр, попросити думку інших покупців. Безсумнівна перевага стане компетенцією консультантів з продажу та відкритою інформацією про походження розсади.
Деякі компанії пропонують додаткові послуги - доставка та посадка придбаних саджанців, інформаційно-консультаційне забезпечення спеціалістами в перший рік після придбання, можливість безготівкового платежу і накопичувальної дисконтної системи. Що робити, якщо компанія піклується про своїх клієнтів, то це також не забуває про своє ім'я?
На жаль, мій особистий досвід покупок в садовому центрі був непристойний. Придбано деревне піоновидне з закритою кореневою системою. Країна виробництва - Голландія. Незабаром після висадки одна нирка переноситься на ріст, потім припинилася, з'їхала і впала. Все літо я поливав його, відтінений від прямих сонячних променів. Вона приховала взимку, щоб вона не замерзла. Навесні я зрозумів, що всі мої зусилля були у відставі. Я тримаю до осені, сподіваючись, що він був бруньками і може рости. Коли було зрозуміло, що рослина загинула, я викопаю його і знайшов на кореневих коренях кілька вузликів. Очевидно, що на момент придбання пеонія вже хвора, а в центрі я запевнив, що всі рослини пройшли фітосанітарний контроль.
Але є надійні садові центри; знайомства купували плоди і декоративні саджанці в одному з них кілька років. Задайте, запитайте, і ви знайдете свій власний.
Інтернет магазин
Насправді це один і той же садовий центр, тільки віртуальний - вам не потрібно доставити, щоб купити навіть з дивана. Але особисто я можу купити насіння: як купити рослину, коли ви не можете побачити його? Я обов'язково потрібна свобода вибору - Я не буду дивитися на одну рослину з усіх боків, поки я не люблю.
Ще одним недоліком для жителів регіонів є перевезення придбання в пункт призначення. Якщо ви обираєте кур'єрську доставку, висадка за ціною «золотих» виявиться. Середній час доставки з Москви до моєї адреси 7-10 днів. Я сумніваю, що таке довге абодостатнє посівне сіяння в сортувальних ділянках додасть його життєдіяльність. Звичайно, якщо магазин знаходиться у вашому місті, і є можливість пікапу - все спрощено. Знову подивіться на свій інтернет-магазин. Ознайомтеся з періодом його існування, кількістю абонентів, відвідувачів, ознайомитися з відгуками про свою роботу. Як кажуть, ті, хто шукає себе завжди знайдеться.
Рослинництво
Ідеальний варіант - купити розсаду від виробника, прямо на маркетплеї дитячої. І не з дупу на продаж, але безпосередньо з ліжка - рослина, яка вам сподобався у всіх статтях. Доброго дня, якщо в дитячому садибі був твердий період роботи, позитивно зарекомендував себе серед клієнтів, і якщо це також на підставі спеціалізованого наукового підприємства - це те, що нам потрібно!
р.
Які ці медсестри добре для? Широкий асортимент видів рослин і сортів, кваліфікованих фахівців, міцного і здорового посадкового матеріалу, округлого до місцевих умов.
Що таке наслідки? Для того щоб не кинути гроші на вітер, варто взяти вибір місця, щоб придбати розсаду серйозно і відповідально. Якщо ви вже придбали розсаду, розкажіть, де ви купили їх, і яким чином вплинули на своє рішення купити там, які фактори? Як успішним був ваш вибір?
Джерело: www.7dach.ru