305
Новий еко-диет ООН
Зменшення споживання м’яса та молока вплине на здоров’я людини та довкілля, говорить вчений Марк Суттон.
Він запропонував новий еко-диет, який вирізатиме споживання продуктів тварин навпіл.
Подібно до флексітарської концепції демітарської є ще однією формулою для зменшення кількості продуктів тварин у нашому раціоні без надання їм всіх.
У випадку, якщо європейці напали половину стільки м'яса, молока та яєць, вони можуть зменшити викиди парникових газів на 25-40%.
Це також зменшує забруднення азоту на 40 відсотків, що призводить до низької якості повітря і зменшує рівень кисню в воді.
Дослідники пропонують, що продукція тварин буде замінена на рослинні продукти.
В даний час для тварин і кормових культур можна використовувати для вирощування більш зернових культур для прямого споживання. Автори звіту про Економічну комісію ООН з Європи свідчать про те, що Європа може стати експортером зерна.
У звіті також зазначається, що прийняття демітарської дієти знизить насичене надходження жиру в середньому на 40 відсотків по всій Європі і вигідно впливає на здоров'я серця.
Звісно, ця заява має деякий резонанс серед тваринників, які стверджують, що існують інші способи зменшення забруднення азоту.
«Фармувальники та землекористувачі вже зробили великі кроки, щоб зменшити її використання через краще управління та ефективність, а рівень азоту значно скоротилися за останні 20 років», – розповідає Діане Мітчелл, головний консультант Національної асоціації фермерів.
Тваринництво – один фактор викидів парникових газів та оцінка того, скільки м’яса сприяє зміні клімату від моделі до моделі. Однак автори відзначають, що в науковій спільноті є «розумний консенсус», а зміна західної дієти може мати позитивний результат для здоров’я людини і навколишнього середовища. ?
Незважаючи на те, що дієта неєвропейців за межі цього дослідження, звіт має наслідки для тих, хто дотримується Західного раціону. США споживає більше яловичини та курки, ніж ЄС, тоді як Китай є провідним споживачем свинини. Ці країни можуть також бачити низку екологічних переваг від прийняття демітара.
Джерело: rodovid.me