Сенсорне сприйняття впливає на здоров’я

Дослідження на фруктових пластах показали, що смакові бутони мають значний вплив на тривалість життя.

Вчені з Університету штату Мічиган, Державного університету Wayne та Швейцарського інституту біомедичних досліджень виявили, що пригнічуючи здатність тварин відчувати їжу, незалежно від того, скільки це дійсно їсть, може значно збільшити або зменшити життя і сприяти здоровому старінню. Бітер-тазування їжі може негативно вплинути на тривалість життя, солодкий смак має позитивний ефект, а не здатний смакувати воду був найбільш значущим фактором - мухами, які не можуть відчувати воду, живі 43% довше, ніж інші комахи. Результати свідчать про те, що в фруктових пластах втрата смаку може викликати фізіологічні зміни, які допомагають організму адаптуватися до сприйняття.

Професор Скотт Флетчер сказав: Це робить нас далі в розумінні, як сенсорне сприйняття впливає на здоров'я. Виявляється, що смакові бутони більше, ніж ми думаємо. Не менше в фруктових пластах смак може мати дуже сильний вплив на фізіологічне здоров’я і здорове старіння. й

Джерело: nauka24news.ru/