Боротьба з підігрівом - 8 способів

Ліза Jardin-Wright, фізика в Університеті Кембриджа, говорить про найбільш очевидну пропозицію, щоб змочити свій одяг. Для того, щоб вода випаровувала, тобто змінить стан від рідини до газоподібних газів, потрібна теплова енергія, вона пояснюється. Ця енергія походить від вашого тіла, охолодження вашої шкіри, зниження температури.

Якщо ви використовуєте вентилятор або вентилятор, то потік повітря прискорює процес випаровування, покращуючи здоров'я. «Коли я зварився у Франції, температура була понад 40 градусів. І перед я пішов зовні, я просто заливу воду на сорочку. Але це досить екстремальний варіант, додає Jardine-Wright. - Випаровування нагріває. й

Поставте руки в відро або тазу, наповнений холодною водою, щоб охолодитися, радимо Майка Чайтона, професора фізіології людини в Університеті Портсмута. Коли температура тіла піднімається, кров спрямований на поверхню шкіри. «Одна температура всередині тіла повертається до нормального, циркуляція в руках сповільнюється і ви відчуваєте прохолодно. й

Якщо ви поставите вентилятор в центрі закритого приміщення, то він створить циркуляцію повітря, в результаті чого поту ті в цьому приміщенні швидше випаровується. Але це буде набагато ефективніше, якщо ви поставите вентилятор на відкритому вікні, говорить Jardine-Wright, тому що після цього він буде фіксувати повітря з вулиці, яка повинна бути прохолодною.

Смажений каррі. Можна подумати, що гаряча страва з соусом курей є досить ілологічним способом зниження температури тіла. Але виходить гостра їжа охолоджується, Чайтон говорить. Каррі містить капсаїцин, речовина, знайдену в перець чилі і стимулює потовиділення. «Одіння, що допомагає вам потіти, допомагає позбутися від тепла», - додав Чайтон. Чим більше ви втратите вологу у вигляді комів, тим краще ви відчуваєте.

Сукня як Bedouin. Вважають, що легкий одяг краще тримати прохолодно. Але це не обов'язково випадок. У 1980 р. дослідження племен Бетону не знайдено посилань між кольором їхнього одягу та температури тіла. «Білий одяг відображає більше світла, але чорний одяг є кращим радіатором нагріву», - розповідає Jardine-Wright. Вона сказала, однак, є варіант, який має чітку перевагу: сипучий одяг. Так само, як люди зношуються.

Візьміть теплий душ. Здається, що холодний душ є найшвидшим способом зниження температури тіла. Але ваше тіло відреагує на різку зміну температури і, в результаті, намагатиметься зберегти тепло. «Якщо я збираю холодний душ, коли я спекотний, холод негайно відключить кровоплину на шкіру, створюючи теплову пастку власному тілі, замість того, щоб забезпечити розігрітість тепла», - розповідає Чайтон. Він стверджує, що краще використовувати воду, температура якого вище 20 градусів.

Якщо вікна у вашому будинку є клапті, які відкриваються горизонтально, то можна дуже ефективно охолодити приміщення, відкриваючи клапті зверху і вниз. Таким чином, теплого повітря піднімається вгору буде виводитися з кімнати, а прохолодне повітря надійде в приміщення через нижню частину вікна.

Поставте повітря в обличчя. Якщо ви використовуєте вентилятор або вентилятор, переконайтеся, що потік повітря спрямований безпосередньо на обличчя, говорить Чайтон. «Це ефективніше, тому що на обличчі так багато рецепторів», - сказав він. Звичайно, ви не охолоджуєте весь організм, але прохолодний вітер, спрямований на обличчя, дасть вам відчуття комфорту. Тим не менш, він попереджає, що це важливо, щоб уникнути загальної помилки, що деякі вентилятори так енергійно, що вони прогрівають себе замість охолодження себе.

Головна

Джерело: /users/1077