Пішохідний багаторічник у вашому саду

Цей квітка не популярний, я не знаю чому, але він практично не знайдений в нашому квітковому саду. На мій погляд, квіткові саджанці нехтують цією рослиною в вагу, бо має безліч переваг!

Згадуємо, що воліє пухкий, поживний грунт, не переносить застій води на корені, легко переносить короткі періоди посухи. Краще висаджувати його в сонячному місці, але можна в легкому пекумі. Всі види легко пропагуються насінням, деякі по різовищному поділі, деякі по різанню.

І тепер я хотів би розповісти вам про свої особисті враження Пентемону. Найвища фото - гібридна петемон Антонія, суміш. Висота квітки 50-60 см, квітучий доброзичливий, довгий. У спекотну суху погоду триває близько місяця, і якщо вона прохолодна і волога, то 15-20 днів довше! Після того, як квіти з'єднуються, я пров'язую квітучих, залишивши кілька для насіння. У зв'язку з цим, переквіт (в кінці літа) більш дружній. Це цей сорт, який має одне кореневище, від якого відлітають багато пагонів, тому він не буде працювати для розмноження, розділивши кущ - тільки шляхом різання або насіння. Тут я розповім про вирощування з насіння. Я висаджу їх взимку, праворуч у відкритому доступі. Навесні насіння починають рости рано, особливо швидко молоді пенетеми встигли завоювати сили і цвітати разом з дорослими рослинами вже в травні! Такі одиниці, і другою хвилею цвітіння вони можуть бути 50 і 100%.

Що я не люблю про цей сорт – за 4 роки життя, рослина невелика, утворює менше пагонів і квітів. Що потрібно періодично оновлювати. Але як красиво - радість різнокольорових пестемонів на вершині цвітіння, який ніжний аромат вони випромінюють. До речі, в різці вони великі, якщо ви порізати кінчики стебел і змінити воду щодня, підіграйте до 2 тижнів.

І це мій улюблений - Penstemon bearded Kokkineus. У нашому кліматі вона потребує пекуми, тому вона росте в саду. Що мені подобається про це його безперервне цвітіння. Як тільки квіти, які з'явилися на одному пагоні, готовий новий з бутонами. Кущ ніколи не без квітів. І колір пелюсток незвичайно яскраве, коралове скло.

Це пенстемони, які оселилися мною. Хочу додати в цю компанію, існують сорти з красивою бордовою листям. І ви ви вирощуєте пестемон, який сорти вам подобається найбільше?

Джерело: www.7dach.ru