8 червня — Всесвітній день океанів

8 червня розглядається Всесвітній день океанів. У своїй щорічній адресі розмітити з нагоди, Іван Аше, президент 68-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, зазначив важливість та значення океанів на мільярди людей на планеті.

Людина, світ флори і фауни безпосередньо залежать від стану океанів Землі. Іван До моря і океанів ми назвали на міжнародному співтоваристві.

Повідомлення також повернуло питання захисту морського середовища від забруднення. На фоні підвищеної експлуатації водних ресурсів, що межує над надмірною, особливо актуальним є тема забруднення водного океану.

Світові океани – це величезний, єдиний і невидимий конгломерація морів і океанів, що взаємодіє один одному. В ближньому зв'язку всі тіла води займають більшу частину поверхні нашої планети – 71%.

Наше життя буквально залежать від океанів: вони виробляють кисневий, живий і живий людство, формують клімат планети і забезпечують цінні ресурси. Сьогодні океани потребують нашого захисту більше, ніж коли-небудь.

266494

Будь-яка дія людини може завдати шкоди морській екосистемі. Таким чином, будь-який бізнес, навіть такий як малярське взуття, необхідно підходити з точки зору його безпеки для навколишнього середовища, в тому числі для океанів.

З усіх продуктів людського суспільства, рано чи пізно, закінчуючи полігонами твердих побутових відходів, з яких хімічні речовини поступово дивляться в грунтову воду і далі в океани світу, нам необхідно заздалегідь продумати про те, як шкідливі компоненти ми використовуємо в одному або іншому виді діяльності.

Океанське здоров’я має прямий вплив на здоров’я людини. Всесвітній день океану, прийнятий у 2009 році, нагадує нам про це. Тема цього року: «Все, ми можемо захистити океани. й

Генеральна Асамблея ООН визнала, що море та океани є фундаментальною складовою сталого розвитку в усіх регіонах світу. Це відображено в Декларації Млинію ООН.

Громадські активісти, політики та незалежні журналісти приєдналися до боротьби за чистоту та здоров’я океану. Фотографи також активні в показі, що люди роблять з океаном. 9 червня присуджуються автори кращих фотографій на цій темі.

Джерело: zeleneet.com