Атомічна дієта 7кг на неділю

Програма втрати ваги "Атомічна дієта" дозволить вам схуднути на 5-7 кілограмах всього тижня. Ось чому вона має назву. Хто придумав цю програму втрати ваги ще невідомо, на форумах він називається "Атомік", або відомий ще одне ім'я "Свейс".

Дуже схожа техніка можна побачити в телевізійній програмі Олени Малишева, суть якої було те, що два дні потрібно їсти білкові вироби, а потім два дні їсти овочі і фрукти. За програмою «Атомічна дієта» пропонується чергування не двох, а день після дня. Автор цієї дієти не обмежує кількість продуктів харчування. Саме тому запропонована дієта користується популярністю.

Якщо розглянути цю дієту більш докладно, вона схожа на другий етап програми схуднення, пропонованої доктором Дуканом. Через елементарну чергування, дні, в яких жир і вуглеводи подаються, організм людини робить своєрідний «метаболічний круг»:

Ім'я * У день вживання білків глікогенові магазини виснажуються, організм починає активно використовувати жир для забезпечення життєдіяльності, що досягається, якщо добовий вміст калорій, що містить білок, менше загального споживання калорій;

Ім'я * На день харчування запаси глікогену поповнять вуглеводами, але організм продовжить спалювати жир, через те, що калорійа цієї дієти значно менше, ніж базова енергетична вимога організму, і тому практично неможливо отримати більше 1200 ккал шляхом вживання тільки овочів і фруктів. Харчування з вуглеводами сприяє очищенню кишечника і запобігає запорігуванню, характерним для білкового живлення, крім того, сприяє підвищенню фізичної активності. Протеїнове харчування сприяє виникненню низького тонусу м'язів і одночасно відсутністю бажання фізичного виховання, відмінною рисою вуглеводів, особливо тим, що містяться в фруктах, що сприяють збільшенню енергії і позибності людини.

Основні правила "Атомічна дієта": * У день вживання білків можна їсти тільки будь-які види м'яса, риби, ковбас, низькожирних ковбас, сирів і молочних продуктів. Автор програми не рекомендується вводити будь-які обмеження в їжу - потрібно досить отримати, принаймні 3 рази на день. Але бажано не їсти такі продукти, як панірування, соуси та інші вуглеводи-контейнерні вироби. Під час використання програми не рекомендується пити спирт, в крайніх випадках обмежити себе склянкою сухого вина на відпочинок;

Ім'я * У день їжі вуглеводів необхідно вживати всілякі овочі, медомани, рагу, овочеві супи на овочевому бульйоні. Але пам'ятайте, що не можна їсти картопля, але банани і виноград не більше 1 штуки або 100-150 грам.

При наявності здорових нирок, печінки, серця та шлунково-кишкового тракту «Атомічна дієта» не зашкодить. Не можна добитися кетозу в день білкового харчування, а також «ди» в день фруктово-овочевої дієти. Але краще проконсультуватися з лікарем про стан здоров'я, але ні в якому разі не варто орієнтуватися на загальновідоме правило «не боляче, то все добре». Іноді найменші відхилення в стані здоров'я можуть не заважати щоденним харчуванням, але проявляються себе при прийомі їжі за дієтологічною програмою.

Пам'ятайте: вживання великої кількості ковбас і м'ясних напівфабрикатів може призвести до затримки рідини в організмі і перевантаження нирок і печінки, а не втрати ваги цим методом. Огірки з баночки також не ідентичні свіжими овочами, купують тільки високоякісні продукти харчування для дієти, м'ясо необхідно варити в домашніх умовах в пароварці або духовці, а напівфабрикати зазвичай виключають з раціону, так як вони містять в надлишку соєвих, крохмальних і інших вуглеводних джерелах.

Ця дієта може бути використана в поєднанні з фітнесом. З ранку, після першого сніданку в день їжі білок, або ввечері, після вечері в день їжі вуглеводи. Таким чином, ви зможете почати вправи з максимальною кількістю глікогенних магазинів і скористатися досить ефективно. Увечері дня можна відвідати аеробіку або басейн, щоб зняти стрес і підвищити ефект схуднення.

Перед застосуванням «Атомічна дієта» обов'язково звертайтеся до лікаря.

Джерело: дієта-dieta.ru