563
БелАЗ - як створити гіганти
Майже кожен, хто живе на 1 / 6 землі знає, що до шести людей може стати амбулаторно в аптечці БелАЗ і що не існує перешкод на праві для БелАЗу, крім іншого БелАЗу. І серйозно Білоруський автомобільний завод наразі займає близько 30% ринку вантажних автомобілів важкої вантажопідйомності.
У 2013 році запроваджено вантажоперевезення з вантажопідйомністю 450 тонн, що створюються всього за два роки. Він вже продекларований у Книги рекордів у світі. На даний момент ніхто не виробляє таких вантажівок. Сьогодні ми розглянемо магазини БелАЗ і подивимося, як народжуються гіганти.
БелАЗ щорічно, в день машинобудівника, має відкритий день, і для того, щоб дістатися до нього потрібно лише прочитати оголошення на сайті www.belaz.by і в призначеному для приїзду в місто Жодіно, вранці. На фотографіях немає обмежень. Головне не йти за стрічками, щоб бути заспокійливими і не турбувати замовлення. Найцікавіші місця, на жаль, приховані з погляду, але що досить цікаво побачити.
Багато людей, які насправді приходять на завод. Працівники з дітьми приходять з інших міст Білорусі. Від 12 м. до 15 м.кв повністю у розпорядженні гостей.
Рецензія починається з монтажно-монтажного магазину No 1. Я розумію, що це найстаріший магазин. Є транспортер для складання 40-тонних вантажівок, а також допоміжного виробництва.
Прес-релізи Прес-продакшн Voronezh завод Tyagmashpress.
Лазерне різання металу.
Сайт прокладки і складання 40-тонних вантажівок.
Тут починається монтажна лінія вантажівок. Слід зазначити, що BELAZ є майже єдиним виробником у світі, який збирає вантажні автомобілі методом транспортера.
Двигуни встановлюються першими.
Двигун YaMZ-240BM2-4
Потім гідромеханічні передачі.
Після чого встановлюється решта обладнання і кабіни.
Одним з останніх є гідравлічні насоси, якщо я правильно визначили цей блок. Гідравлічний насос має функції рульового управління та підйому тіла. Ці системи в БелАЗ поєднуються.
Близько 500 метрів тому цей милий вантажівка був набором запасних частин.
Шини виготовляються в місті Бобруськ. На в'їзді в місто як пам'ятник - шина з великої кар'єри.
Наступний розділ збірки передачі, доступний для перевірки.
Дуже цікавим для мене був той факт, що BelAZ має дискові гальма.
Тестовий стенд для зібраної задньої осі.
Зубчасті машини для різання передач.
Тут відкриваються основні транспортні та компоненти для доступу. Перше, що можна побачити на в'їзді - це секція збирання коліс. Тривають на збірний вантажоперевезення. В основному, все, що прямо в цій картині є попередньо продакшн. Складання централізованих систем змащення, систем пожежогасіння, складання дизельних генераторів і моторних коліс. Після того, як все це передається в основний конвеєр, який знаходиться на правому і встановлюється на зібрані вантажні вагони.
Дуже добре для клумб в дворі.
Частини витяжної системи. Багато деталей, я повинен сказати, дуже вагові. Весь день на монтажній лінії і не потрібно фітнесу!
Якщо я розумію правильно, ці вали служать для приводу від дизельного двигуна до генератора, або від електродвигуна до гальмівних дисків. Може бути там і там.
Дизельний генератор. Наші генератори, РФ, виробництво Новосибірська завод і Санкт-Петербург Електросіль. Дизель відрізняється різною. На фото cummins без тіла він навіть здається невеликим
Тільки колесо вище мене (1.86).
Окремо стоячий дизель, можливо, катерпілий
Синхронний тяговий генератор.
Електричний двигун «Меджисти».
Моторне колесо в розібраному вигляді.
Моторний елемент коліс. На жаль, я не знаю правильну назву.
А тепер ми спробуємо зібрати БелАЗ. Це кінець допоміжного виробництва, і я проходжу до основної лінії складання.
Тепер я спробую показати шлях від пустої рами до готового скидання, здатного залишити на власній.
На самому початку монтажної лінії був цей ключ на 60. Незамінний інструмент для складання БелАЗу
Я задаю, що багато вантажних автомобілів були побудовані з ним.
Ця краса в зібраних державних вагах 40 тонн! 40 латина! Як вона рухається по крамниці, ви можете подивитися на наступному малюнку.
Частина передньої підвіски з гальмами.
Що великий в спинці, що частина заднього мосту. Белаз з вантажопідйомністю понад сто тонн оснащені електропередачі. Моторні колеса кріпляться до цієї "барелі", в середині розміщені гальма, прикріплені до валів електродвигунів. Трохи нижче ви можете побачити з іншого кута люка для доступу до системи гальмування.
Якщо ви уважно дивитесь, ви можете помітити, що на конвеєрі зібрано декілька різних моделей. На жаль, я не знаю всіх функцій, тому я не можу сказати сто відсотків, яку модель з часом вийде. Це, згідно з вентиляцією повітряного фільтра, буде завершуватися 220 тонн.
Це де встановлений дизельний двигун Cummins.
Встановлюються моторні колеса, встановлюються електричні схеми.
Отвір в спині з драбинкою, потрібно підтримувати гальмівну систему задньої осі. Кронштейни прямо там.
Паливний бак близько 1,7 тонн палива, встановленого за колесом.
Наприкінці складання встановлюються колісні колеса, а навантажувач готовий залишити ворота майстерні власним рухом.
Готовий ручний з вантажопідйомністю 220 тонн, готовий залишити магазин.
На вулиці +5, поганий дощ, і я одягнувся досить легко для цієї погоди. У магазинах, але, на жаль, все було видно і знято. Ми не звикли до виходу.
Кілька більше БелАЗ змащують в кущах.
Без тіла, це навіть здається невеликим.
Тільки колесо вище мене (1.86)
Незважаючи на погану погоду, було багато людей. У своїх дітлахах з'явилися навіть діти. На сайті між воркшопами та вантажними вагонами було створено стадію та концерт деяких місцевих аматорських заходів.
360+40+450=850. Це не арифметичне, це загальна вантажопідйомність цієї trinity.
BeLaZa, щоб підібрати. Який?
Готовий БелАЗ на майстерні
Моторне колесо.
А тепер невелике спеціальне обладнання виробництва БелАЗ та Могилівського автомобільного заводу, яке входить до холдингу БелАЗ. Ця зола використовується для зволоження доріг в кар'єрі, щоб зменшити пил.
Навантажувач MoAZ-75041 з вантажопідйомністю 27 тонн.
Навантажувач для інвалідів БелАЗ.
Морські вантажівки. Застосовується для роботи в шахтах, тому не потрібно кабіни.
Ще одна вантажівка Могилів, на жаль, важко вказати точну модель.
БелАЗ 75180 з вантажопідйомністю 180 тонн і потужністю 2000 кінь.
БелАЗ - 75174 вантажопідйомність 150 тонн.
БелАЗ 75302 з вантажопідйомністю 220 тонн.
Мама та син.
Закруглений в'язак самоскидної платформи є абсолютно новою конфігурацією кузова для вантажних автомобілів 220-тон.
Крім того, завдяки новій формі знижується власну масу даної очисної платформи.
БелАЗ-74212 - трактор аеродрому
Зверніть увагу - органи практично всіх БелАЗу незрівняні. Для того, щоб ввійти в залізничний розмір.
Не отримайте, ви злаєте дерево! Як я писав раніше, є гальмівна система в цьому порожні.
БелАЗ-75602 з вантажопідйомністю 360 тонн
У порівнянні з братами, це дитина!
І тепер він приходить на сцені - БелАЗ 75710. Всі колеса приводу, два дизельні двигуни MTU DD16 V4000 загальною потужністю 4600 кінної потужності. Без завантаження, один двигун працює, в повному обсязі - другий автоматично входить в роботу. Два паливних баків тримають 5600 літрів палива, гідравлічна керма і ліфтингова система містить 1800 літрів гідравлічної рідини. Власна вага близько 400 тонн.
Його розміри:
Висота: 8.16 м
Ширина: 9.87 м
Довжина: 20.60 м
Колеса використовується тільки на осі, оскільки в даний час немає шин, які можуть обробляти вагу понад 100 тонн. Сама шина висотою близько 4 метрів важить 5 тонн. Є лише два заводи у світовому виробництві шини цього розміру – Мішелін і Bridgestone. Тим не менш, Белшина обіцяє зловити до них 2015 року.
Таким чином, в радіусі повороту 20 метрів, обидва осі зроблені поворотними.
Під бампером, якщо ви можете його зателефонувати, ви можете стояти в повній мірі.
Для того, щоб розпочати цей автомобіль, не потрібно заходити в салон. Ви можете піти під затокою двигуна і використовувати цей віддалений.
Кабелі потрібні для фіксації платформи у відкритому стані.
Порівняно з 360-тонним БелАЗом.
І 90 т.
Джерело: Teraoko.com
Джерело: /users/1