53
Іриси в екстер'єрі вашого саду

Для мене це царі мого квітника! Невибагливий і дуже ефектний! Квітка «Ірис» отримала свою назву від Хіппократи, які давали назву рослини на честь давньогрецьких богів Іриду, які проголосили волі Олімпійських богів до людей.
Іриси Ірида вийшли на землю, тому слово «Ірис» в Греції означає веселку. І за іншою легендою, коли титан Прометеус небесний вогонь на Олімпі і давав його людям, райдуж, що спалахнув на землі з марвелозним сім-барвленим – так чудово було радість усього життя в світі. Уже захід сонця спав, і день пішов, і сонце пішов, і веселка все ще сяяла по всьому світу, надаючи людям сподіватися. Вона не виходила до снів. А коли сонце повернулося до свого місця вранці, де чарівний веселок спалений і занурюється з квітами, іриси цвітуть!
Найголовніше в догляді за ними, що я доводжу, якщо літо сухий, підживлення мінеральними сумішами. І розділяю кущі, коли вони ростуть великими. Зараз у мене є лише 5 переглядів, але я сподіваюся купити більше!
І в цьому році я також мав глухий ірис (навчився в тамбурі). Я кладу його в вологе місце на станції.
У Японії вважається, що ірис захищає будинки від шкідливих впливів... ще одна причина, щоб отримати кущ ірису!
Джерело: www.7dach.ru