Молодий еко-мандрівники йдуть на новий Орлеан

На виставці GreenBuild-2014 виграли чотири щасливих переможців.

Це радісна подія – результат співпраці Green Building Aliance (GBA) з Пітсбурга, США та еко-будівельників з Росії. У 2013 році на посаді генерального директора GBA Майка Шіллера запровадив англійську мову

Після цього Гай Емес і Світлана Кошкіна (директор Форуму Green Development) відвідали Сполучені Штати Америки восени 2013 року. Разом з співробітниками GBA вони відвідали Чикаго, Детройт, Вашингтон, Д.К. та Філадельфія, де проводяться зустрічі з співробітниками Американської зеленої будівельної ради (USGBC), продемонстрували досягнення екологічного будівництва в РФ, в тому числі зелених. Олімпійські ігри в Сочі. Хлопці та Світлана також відвідали багато зелених будівель, зустрілися з такими знаменитостями в цій галузі, як Білл МакДонуг та взяли участь у бізнес- та виставковій програмі GreenBuild-2013. Сьогодні існує дуже тісний контакт між Російською та Американською Радою.

Після цього делегація Пітсбургів (Михайл Собковяк, Нансі Харт та Янел Еверлі) відвідала Росію навесні 2014 року. Янел провів тренінг для LEED GA, Nancy і Майкла, виступивши на урядові та ділові групи, відвідав Мосбілд в Москві і велику кількість зелених будівель і споруд під будівництвом в багатьох містах Росії (Нижний Новгород, Санкт-Петербург, Казань, Сочі).

Сьогодні у нас є новий етап співпраці – Зелений Будівельний Альянс та Російська Зелена Будівельна Рада нещодавно мали можливість оголосити конкурс молодих фахівців з Росії на надання гранту на головну світову виставку екобудівництва в Новій Орлеані! Ця можливість (за підтримки Державного департаменту США Peer-to-Peer Dialogue Grant) надасть можливість тим, хто цікавиться та займатиметься зеленим будівництвом для задоволення співробітників GBA та отримання дози натхнення, мотивації та підвищення освіти на Greenbuild 2014!

Кілька тижнів тому разом з GBA ми оголосила цю можливість, отримав багато додатків від студентів і молодих фахівців, які хотіли зробити це незабутньою подорож. Серед чотирьох переможців є два містобудівники, інженер і економіст. Зустрінемо!

Марія ВікторовароботаКафедра архітектури та урбаністики Планування міста Уфа (Республіка Башкортостан). Марія нещодавно отримала ступінь магістра з міського планування Вищої школи економіки. Як волонтер, Марія відвідала події RuGBC з 2010 року, займаючи фотографії та провела нашу сторінку Facebook. Марія успішно пройшла LEED GA цього літа.

Кілька років тому я вирішив дедикувати свої аспірантури до зеленого будівництва – потім в місті (Уфа, досить далеко від Москви) важко знайти людей, які знали слово. Важливим етапом для мене було знайомство з громадою еко-будівельників в Москві. В рамках проекту «Нова Європа» відбудеться зустріч з міжнародними професіоналами. Для мене екобудування є певним способом мислення, я мріяв реалізувати ці принципи в навчальному процесі в університеті. Шукаємо GreenBuild 2014 та нові знання

Г.Агік Маргарян:Спеціаліст з зеленої сировини, який нещодавно отримав ступінь бакалавра від дружби народів Росії. Гагік з Вірменії, зацікавлений у проблемах вибору ефективних матеріалів для малоповерхового будівництва. Працює в провідній російській компанії з продажу екоматеріалів, активний учасник RuGBC.

Я дуже хочу зануритися в атмосферу GreenBuild 2014 з головою, для мене це перший досвід такого роду: подорож десь, щоб отримати знання, інформацію та корисні знайомства та контакти. Я з нетерпінням чекаю на чудову подорож, з хорошими людьми і абсолютно новими почуттями! Я сподіваюсь на те, що я можу отримати інформацію про сучасні будівельні матеріали та тренди у розвитку ринку зеленого будинку у світі, покращувати знання англійської мови та побачити нові орлеани.

Софія БушкінаОтримала бакалавр економічного ступеня Московського державного університету та ступінь магістра міського планування Вищої школи економіки. Софія – наймолодша серед учасників – вона 22 років. Софія має досвід роботи консультанта в Ernst та Young, розумний центр міста. Пройшов іспит LEED Green Associate, який зараз працює у сфері міського планування та розвитку.

«З початку моєї роботи в галузі будівництва та просторового планування я зацікавлена в можливості створення дійсно привабливих об’єктів та просторів, які економічно вигідні та стійкі з точки зору впливу на навколишнє середовище. Для мене, Greenbuild 2014 стане першим міжнародним подією в галузі зеленого будівництва. Я з нетерпінням чекаю на обговорення та звіти про зелене територіальне планування та нові підходи до організації міського простору. На мій погляд, архітектура і будівництво є інструментами, які можуть вирівняти соціально-економічні проблеми суспільства. У Greenbuild 2014 року багато уваги приділено питанням бідності населення, необґрунтям соціального розвитку та сегрегації. Ці та інші проблеми можуть вирішуватися за допомогою зелених практик в Росії.

Олексій Новіков -Інженер, який спеціалізується на енергоефективних рішеннях освітлення, працював на Lutron Electronics (керівник в цій галузі, членом RuGBC) в напрямку управління освітленням та димонтуючих систем. Олексій тепер працює в якості консультанта з освітлення в цільовій галузі. Олексій глибоко розширився в своїй галузі, планує пройти іспити LEED і BREEAM.

Від поїздки до конференції GreenBuild-2014 я чекаю перейти до наступного професійного рівня, набравши нові знання, ділові контакти та розширення горизонтів. Розвиток зеленого будівництва допоможе збільшити кількість будівель, побудованих з екологічно чистої сировини, зменшити споживання ресурсів нашої планети в Росії і в результаті зменшити негативний вплив на неї і наше здоров'я і благополуччя! Дякуємо Вам за те, що до Ради Green Building, USGBC, GreenBuilding Alliance та RuGBC!

Для своєї частини, Майк Шільєр і Гай Емес хвилюються, що гранти керують відносинами між організаціями.

«Я хвилював, що наша дружба сприяє успіху цієї програми», – розповідає Гай Еамс. Є багато подібності між розвитком екобудування в Сполучених Штатах і Росії – це величезні країни з консервативним будівельним комплексом, що поступово починає цінувати переваги інновацій, економії ресурсів і поліпшення дизайну будівель. Я впевнений, що ці молоді принесуть нові ідеї до Росії.

«Ми раді, що нові люди мають можливість відвідати Greenbuild 2014, – розповідає Майк Шільєр. Виставка завжди демонструє надихаючі та передові аспекти здорових та високопродуктивних будівель. Я впевнений, що хлопці зможуть навчатися з досвіду наших співробітників та інших фахівців, які вони зустрінуться на конференції. З конференції в Новій Орлеан, вони також будуть введені до застосування принципів сталого розвитку у міському просторі, що є доданою перевагою. й

Зелений Будівельник – щорічна міжнародна конференція та виставка, організована У.С. Зеленою Будівельною Радою. Виставка приваблює фахівців з різних площ будівельної галузі. На виставці ви можете ознайомитися з новітніми зеленими будівельними технологіями та новаціями, сотні майстер-класів охоплюють теми, присвячені сталому розвитку районів, чистої нульової енергії, соціальної справедливості, життєздатності, збереження води, здорових будівельних матеріалів та багато іншого.

В рамках проекту «Зелений Будівельний альянс» ми з нетерпінням чекаємо на подальшу співпрацю.

Джерело: www.rugbc.org/en

Категории

Смотрите также

Новое и интересное