Що з’явиться на Землі після ядерної війни: результати комп’ютерних імітацій

Аналізи ядерної зброї в Невада (США)

Про ядерну зиму чула історія радянського жаху. Я ще пам'ятаю фразу БЗДшник, що якщо ядерний удар відбувається влітку, то всі ліси нашої Батьківщини загинуть внаслідок різкого холодного оснащення, якщо війна з застосуванням ядерної зброї відбувається взимку, то ліси мають шанс вижити. Я не знаю чому, але я пам'ятаю цю фразу. Більшість історії жахів, які не мали специфіки. Сучасна технологія дає можливість сказати більш конкретно про те, що з’явиться на кліматі Землі, якщо падає n-е число ядерних бомб. Як приклад статті вчених опубліковано в журналі Earth’s Future.

Під час імітації вчені припускали, що під час якого Індія та Пакистан обмінялися ядерними ударами. Під час гіпотетичного військового конфлікту було детоновано 100 військових голів, кожен з яких дорівнює потужності бомби, що падають на Хіросіма.

Що відбувається після конфлікту?
Відразу після вибуху в атмосферу планети буде 5 мегатонів пилу. Цей пил перехопить деякі теплові енергії, що надходить до планети з Сонця.
Через рік середня глобальна температура на нашій планеті знизиться на 1.1 ° С. У п'ять років глобальні температури 1.7° C нижче конфлікту. У 20 років середня глобальна температура знову буде 1.1° Знизився на рівні конфліктів.
П'ять років після ядерної війни дощ на планеті знизиться на 9%, а 26 років після конфлікту дощ буде 4.5% менше, ніж довоєнні рівні.
Після 2-6 років після війни в період зростання зернових культур знизиться на 10-40 діб в залежності від широтності.
5 років після конфлікту озону шар планети становитиме 20-25% нижче рівня довоєнного рівня.

Джерело: www.priroda.su/