Ви використовуєте 10% вашого мозку, прямо?

Ви, мабуть, почули стару казку, «Людина не більше 10 відсотків головного мозку». Ви коли-небудь дивилися, хто сказав це і чи це правда?

На жаль, багато людей приймають ці слова на віру. Опитування минулого року виявило, що 65 відсотків американців довіряють «10 відсотків мозку». Кілька років тому творці шоу «Митягери» критикували цю фразу. Результатом своєї діяльності стало збільшення кількості тих, хто погоджується з теорією «10 відсотків» на 10%. Вони також неперевершено під керівництвом деяких глядачів, щоб вірити, що правильний показник був «35 відсотків мозку» (який також невірний).

Як на «10 відсотків» важко сказати. На початку ХХ ст. один із засновників сучасної психології Вільям Джеймс заявив, що люди не захопили інтелектуальний потенціал.

Це досить правильна ідея була передана у спотворену форму письменника Нилл Томаса. У 1936 році Томас написав у передмові до відома книги Дале Карнегі Як виграти друзів і впливати на людей: «Професор Вільям Джеймс Гарвард заявив, що середня людина розвиває лише десять відсотків його пізнього інтелектуального потенціалу». Він, здається, придумав цей номер себе.

«10 відсотків» не вірно для дуже простої причини: мозок єдиний орган. Спробуйте використовувати 10% печінки або селезінки – ви навряд чи зможете досягти успіху

Йое Ледоукс, професор неврології та психології Університету Нью-Йорка, вивчав діяльність мозку під час різних завдань з використанням магнітно-резонансної візуалізації. Він прийшов до висновку, що мозок в процесі вирішення проблеми є стовідсотковою активністю, хоча тільки невелика частина інтелектуальних ресурсів виділена до фактичного рішення.

Мозок є багатозадачним, тому коли невелика частина ресурсів мобілізована для вирішення проблеми, він одночасно працює з іншими проблемами, розв'язуючи їх на фоні.

Перш за все, такі проблеми включають основні фізіологічні потреби і, наприклад, рухи рук і голови.

Звичайно, приємно думати, що ми використовуємо наші мозок на 10 відсотків, і з певною кількістю тренінгів, ми зможемо використовувати їх на повний день. Розчинити системи диференціальних рівнянь в розумі, читати думки і перемістити пивну мугу з силою думки. Я хочу, щоб я мав. Але, принаймні, ми можемо дивитися деякі si-fi кіно, де це можливо.

Джерело:nlo-mir

Джерело: /users/1077