40 видів фруктів на одному дереві

Іноді поєднання мистецтва і природи чарівно. Сам ван Ейкен створив справжню живу казку - дерево, яке цвіте з декількома квітами і вносить близько 40 різних видів фруктів. Митець з Сиракуського університету мистецтв, професор Ван Ейкен створив гібридизовану плодову дерево, яка росте більше 40 різних видів каменю, починаючи від вишні та слив до персиків, абрикосів та мигдалю.

Ван Айкен, який виріс на фермі, придбав в Нью-Йорку сад, який був під загрозою закриття. Після покупки саду збережено безліч рідкісних сортів фруктів. Але професор не зупинився там і вирішив зробити свою мрію справжньою: він почав експериментувати з гібридизації дерева, щоб створити «Дерево 40 фруктів».

В результаті дерево народився, до якого багато різних видів фруктів були успішно вичерпані. На новому дереві почали вирощувати гілочки не тільки міцно, але й почали нести плоди. Тепер кожну весняну «40 Фрукти» - абсолютно незрівняна мозаїка різнокольорових квітів.

"Перше з усіх я виросла це дерево як творчість мистецтва", - сказав Ван Ейкен в інтерв'ю. Я хочу, щоб дерево преподобних квітів буквально змінити кожен день життя людини. Після всього, коли дерево раптом цвіте з усіма кольорами веселки, або коли ви подивитеся на різні види фруктових висить з його гілок, він буквально змінює спосіб людина сприймає світ в цілому.

Поки митець виріс 16 таких чарівних дерев, які можна побачити по всій країні в музеї, центрах громади і приватних колекціях. Ван Ейкен тепер працює над планами вирощувати невеликий сад з його фантастичних дерев в Нью-Йорку. У майбутньому Сам ван Ейкен сподівається, що такі дерева можуть стати прикрасою будь-якого саду.

Джерело: www.ecobyt.ru/