Як сім'я та школа стають невротичним заводом

до Що, повністю приступати?! Що робити?
- Я хотів би...
до Що ви хочете? Повідомляємо вас російською мовою: спочатку напишіть ім'я, а потім ім'я. А ти? Чому ви робите навпаки?
- Я думав...
- Вам потрібно мозок думати. Ви не маєте головного мозку, якщо ви напишіть ваше ім'я, а потім прізвище. Сісти вниз. ЗАМОВИТИ Подаруйте мені щоденник!
- Я забули його...
- Що-О-О! Ви забули голову в домашніх умовах? й
Цей діалог між вчителям і студентом може статися в будь-якій російській області, в будь-якій школі. Якщо він пояснив про «забуту голову». Але наші випадки ще специфічні, вони не так переконливі.
Про результати масштабного дослідження, проведеного серед молодших школярів. Зазвичай в таких проектах беруть участь сотні, дві сотні, в дуже рідкісних випадках тисячі респондентів. І тут десятки тисяч людей. У порівнянні з відгуками тих самих дітей у першому класі та четвертому класі. Це дійсно класне дослідження, ви можете довіряти його.
Не всі дані були оброблені і опубліковані ще. Але один дуже важливий висновок вже можна намальовувати. Під час початкової школи швидко зменшується оцінка особистості дітей. Якщо 43,7% дітей мають високу самооцінку у першому класі, кількість дітей-учасників падає на 24,2% четвертим. Кількість студентів з низькою самооцінкою зростає від 30.2 до 36.6 відсотків. Зрозуміло кажучи, в чотирьох класах початкової школи дитина керує переконувати, що він є повною нічогою. І ці фігури є набагато більш серйозною причиною паніки, ніж іспит і інші реформи.
Основним інструментом зниження самооцінки є позначка. Забули свій блокнот, декор. замість "2 + 3" він писав "3 + 2" - два. Я виглядав вікно на стрілках - два. Я не чую вчителя. Клімдом на полях сторінок - декор. Для вчителя, це просто 2. Для дитини діагноз: він поганий, він невигідний, через його, його бабуся хворий, і батько і мати подається за розлучення. До позначок додано шаути про «стапівність» і «що прийде з тебе». Вони, нарешті, підтверджують дитину в думі про свою гідність. Ми завершуємо комплекс нижньої білизни на національному масштабі.

Важливо для людини, яка не впевнена, що вони добре і люблять довести, що вони належать до певної раси або країни.

Ми можемо, звичайно, сказати: вони кажуть, це право, все право – батьки дитячого помпера, надихають їх з усіма сортами про те, що вони розумні і чудові, і школа повертається до суворої реальності. Якщо ми проживали в такому ж гостинному світі. На щастя, дорослий світ не такий жорсткий, як шкільний світ.
Школа породжує величезну армію людей з низькою самооцінкою. З цього випливає, що левова частка наших проблем: п'яна, небажання взяти ініціативу, агресію, байдужість. Навіть мегаманія часто стебла з нижнього комплексу. Якщо людина шеутить: «Я найпрохолодніший тут, і хтось, хто не погоджується з цим, тепер отримає в обличчя!», то самооцінка сильно недооцінена, тому що той, хто має його високу малоймовірно розтати про це.
Не виключено, що націоналізм у всіх формах – від побиття Узбеків на вулицях для боротьби з американським впливом у Державній Думі – також результат низької самооцінки. Важливо для людини, яка не впевнена, що вони добре і люблять довести, що вони належать до певної раси або країни. Неправомірні люди можуть жити навіть якщо вони допускаються, що їх держава або нація часто була неправильною.
Я прийшов до глобальної політики тут. Можливо, зараз необхідно згадати Путіна або принаймні міністр освіти і науки – критика держави принесе, звичайно, поза сто подобань і трохи збільшити свою самооцінку, але не варто починати з неї. І з -- добре, з собою.
В цьому злочині ми всі Як багато разів, коли ми зустрічаємо сина або дочку на дверцят, скажемо, «Привіт!» Як приємно бачити вас! і монстроус: «Вело, які класи в школі? Немає двох, я сподіваюся? Кожен з нас регулярно знижує самооцінку наших дітей, наші колеги, наші друзі, наші батьки. Я не виняток. І я соромлюся.
Взявши шлях корекції не так легко. Ми хронічно не можемо похвалитися. У нас є обов'язок «роби!», а наші мовні резерви проводяться. Але ми знаємо, як скакати яскраво, соковиті і різноманітні. Ми – професійні фахівці з виробництва комплексів нижньої білизни.
Після цих ліній я вирішив виправити себе трохи. І він подарував собі цілу низку похвал за ним:
«У вас була велика стаття! Я думаю, що це буде багато читачів. й
«Дякуйтеся за миття посуду. Ви не знаєте, що це хвилювання, щоб провести вечерю в чистому кухні.
"Ви зробили це так добре! Впевнено, що я б не робив цього. й
«Я так радий, що ви придбали мені шоколадний бар. Це буде веселіше жити і працювати зараз.
«Для того, що я працюю з вами. й
Уг. Ці п'ять вироків були важче, ніж інший текст. На жаль, виробництво низької самооцінки набагато простіше, ніж боротися з нею.

Г. Тарасевич

Джерело: karpachoff.com/