Вчені взяли участь у кліматичному звіті ООН

На звіті про наслідки глобального потепління та підвищення рівня води в усьому світі. Автор дослідження Міжурядової ради ООН щодо зміни клімату викликав погляд економіста, який написав головний главу.

Професор екологічних досліджень в Стенфордському університеті Кріс Поля (Chris Field) зробив ряд пам'яток професора Річарда Тол (Richard Tol) з британського університету Суссекса, який став автором звіту про економічні наслідки зміни клімату.

Викладач Тол заявив минулого тижня, що він запросив видалити своє ім'я з резюме Міжурядової ради з питань зміни клімату, яка прочитається найчастіше, оскільки вона здалася занадто «алматичним» і містить низку «стапідних» заяв про небезпеку людей у воєнних зонах з змін клімату.

Проте, професорське поле, яке співголоває Раду з питань зміни клімату ООН, яка виготовила звіт, - сказав Тол за межами основної наукової спільноти. На його думку, економіст засвідчив, що його дослідження не було добре представлено в резюме звіту.

Коли міждержавна рада ООН з питань зміни клімату готує звіт, ми дізнаємось про позицію наукової спільноти. Мар Tol - чудовий вчений, але він не знаходиться в центрі наукової думки, але десь на бокових лініях, про це заявив професор.

У нас є інші автори на бокових лініях з іншого боку, і я можу запевнити, що кожен з 309 авторів мого звіту вважає, що його дослідження не цитується досить часто, або не добре представлений в загальному пошуку звіту.

Два вчені взяли участь у заході в Yokohama, Японія, яка завершила і затвердила підсумок 30 глав. Звіт є найбільш авторитетним дослідженням щодо впливу змін клімату з попереднього звіту про зміну клімату в 2007 році.

Попереднє складання підсумків минулого тижня, на основі даних голови професора Толя, запропоновано, що якщо глобальні температури піднімаються на 2,5 градусів Цельсієм, це може призвести до втрати 0,2-2 відсотків світового валового вітчизняного продукту. Деякі економісти вважають, що потепління буде набагато більш серйозні наслідки, і ця невизначеність відображається в кінцевому підсумку.

Пілітга Кларк (Pilita Clark)

Джерело: планета.moy.su