р.
Під час експериментів на ІС останнього місяця команда вчених під керівництвом університету Каліфорнійського професора Foreman Williams відкрила новий вид полум'я з горінням, що називається «холодним». Вчені виявили можливість створення більш ефективних і «чистих» двигунів.
Вчені мали встановити вогонь на величезні краплі хептану під час експерименту. На початку експериментів полум'я поводиться як це робили в умовах Землі, якби знищити. Але датчики виявили, що гептан продовжує спалювати, хоча не було помітного полум'я. Учасники вважають, що це явище є результатом звичайних хімічних реакцій.
Тільки вони прослужать дуже короткий період часу, щоб пройти повністю на Землі не встигнути. Тим не менш, вони досягають логічного кінця в нульовій вазі. Для експерименту необхідно виконати на Землі, необхідно вибрати суміш, що складається з різних видів палива. НАСА вже заплановано на цю наступну зиму нову серію експериментів, які називають «Солдовим розслідуванням полум’я», яка буде проводитися тільки на МІС.
Вони повинні тривати рік. Призначений для використання Multiuser Droplet Combustion Apparatus для виробництва і пожежі палива. Для запису експерименту приміщення обладнано камерами і відповідними датчиками.
Джерело: планетологія.ру/