Коли і як зібрати моркву

Заготівля є найбільш неприємною, але в деяких варіантах найприємніший час для садівника. Для самої частини фінальні акорди в кінці сезону звучать восени. Незважаючи на те, що завдяки зміні клімату, час заготівля багатьох овочів дещо змінився, загальні правила все ще актуальні сьогодні. Кожен овоч має власний період збору врожаю.

З дитинства, коли я допомогла мені бабуся з збиранням овочів, я твердо пам'ятаю, що озима капуста повинна бути загартована першою невеликою осінньою заморозкою (-1-3 ° С). Але заготівля моркви починається до капусти марафону, відразу після збору картоплі, і зазвичай падає на другий тиждень вересня.

В той час я не розумію, чому іноді не випробували нові сорти моркви, не виживали взимку, іноді навіть половина кореневих культур не живо бачити.

Існує кілька причин:

1,1 км Різні терміни дозрівання моркви
2,2 км Безчасно збір моркви
3. У Порушення технології зберігання моркви
4. У Погода

Тепер з'ясуйте при видаленні моркви. Деякі садівники сіють морквою взимку або використовують сорти з ранньостиглим періодом, щоб молода солодка морква можна зварити в середині літа. Такі моркви зазвичай не підходять для тривалого зберігання. Якщо ви пропустите період збору врожаю ранньої моркви, часто це тріщини в землі, втратить всю свою соковитість і, в результаті втрачає смак. Я використовую для висування ранньої моркви, щоб зробити моркву. Такий морква бажано зібрати, коли його діаметр досягає 1 см. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Морква середньої зрілості повинна бути вирощена протягом 80-110 днів. Також про її зрілість може говорити жовте листя. Не варто перезабирати моркву в грунті, інакше м'якоть буде пухка і смак буде погіршуватися.
Це також помилка, щоб вірити, що вершина повинна бути все жовтим і сугінним. Це ознака хворого коренеплоду, але не її зрілості.

Морква пізнього дозрівання (більше 110 днів), інакше - осінній морква. Збирає восени в перші 2 тижні вересня, але з очей в погодні умови - день не повинен бути дощовим.

Все частіше я чую з тих же садівників, любителі, які потрібно залишити моркву до першої невеликої температури підзеро. Але я сильно не погоджуюсь з цим, видаливши більше одного ганку моркви з мого бабуся в селі. При мінусових температурах морква часто починають вражатися сірою гниллю. В результаті посіви можуть бути втрачені під час зберігання.

Але не варто копати моркву рано. Відмінність температури також буде несприятливим при зберіганні. Якщо зовнішня температура ще більше +20 ° С, вам не потрібно різко перенести моркву на холодну клітинку, дочекайтеся, поки температура повітря стає меншою, а морква перестане рости. Охолодження моркви більш бажаний, так як в цей час накопичується цукор. Коли температура повітря досягає +4 ° С, морква перестане рости. Після встановлення гарної погоди і низьких температур у вересні, відчуйте себе безкоштовно до бізнесу.

Як заготовити моркву?

З'ясувавши питання, коли точно почати чистку, важливо не втратити пам'ятки, щоб зібрати урожай, щоб отримати хороший продукт під час зберігання.

На місяць перед пікуванням моркви ми повністю припинили поливати його так, щоб не спровокувати зростання або розтріскування.

Щоб зібрати моркву, бабуся вибрала сонячний, досить теплий день, не чекаючи нічних заморозків, щоб початися. Викопування моркви в основному з цукерками. Вони витягують і витягують з землі за верхом. Уважно підійміть землю за верхом і очищайте кореневу культуру від землі своїми руками.

Я проповідність прокопування моркви, не обтягуючи їх повністю. Якщо ви просто натягуєте навіть короткі коренеплоди без перекопування, і навіть в важкому грунті верхи можуть залишатися в руках, а морква в грунті. Якщо ви занурилися з лопаткою, переконайтеся, що не спостерігається пошкодження кореневої культури, травмований рослин погано зберігають.

Після збору врожаю викопують зелень. Я перекручую лоток своїми руками, що розширює термін зберігання. Більше одного разу я почув, що потрібно залишити моркву на греблі з верхом до висихання. Але насправді дно витягує поживні речовини з кореневої культури. Мій кролик корисний, ніж морква. І потрібно висихати моркву на короткий час, не чекайте кореневого врожаю до висихання. В іншому випадку м'якоть більше не буде достатньою соковитістю і нежирністю.
Тепер я інтуїтивно зрозуміло знаю, коли викопувати моркву. Але спочатку, щоб перевірити себе, зануривши пару кореневих овочів, оглянув і спробував його.

Як зберігати моркву?

У своїй великогабаритній кав'ярні морква виходила як бетонна ділянка, загороджена дошками. На підлозі і гельвудили на них. Полини, згідно з бабусями, повинні відіграти роль «ляка» для мишей. Я тримую моркву в ящиках, які до моменту зберігання більше одного місяця добре висушують на сонці.
Багато моїх знайомих заливають шари моркви сумішшю піску і лайм-ффф (10:1).
Тепер ви знаєте, як зануритися морквою, можна приготувати на зиму сировину «найвищого зразка», а в той же час поділитися тими методами, які вам подобається при очищенні моркви і як ви потім організуєте якісний зберігання.

Джерело: www.7dach.ru