269
Алфакс чоловіки швидше за все, вік
Нове дослідження в Університеті Ексетер виявили, що нерівні тяги в суспільстві викликають хворобу і передчасне старіння в домінантних осіб.
Вчені випробували на боронах, як нерівний розподіл навантажень може викликати окислювальний стрес у покращенні та підлеглих. Оксидативний стрес виникає від нестачі захисних антиоксидантів, і вважається причиною широкого спектру захворювань у людини, включаючи серцево-судинну, хвороби Альцгеймера і прискорення старіння.
Щоб оцінити, як ці нерівномірні навантаження впливають на здоров’я птахів, дослідники вимірювали рівні захисту антиоксидантів у 93 горобини до і після тривалого періоду розмноження. Дослідження виявило, що в той час як домінантні особи та підлеглості мали рівні антиоксидантного захисту перед розведенням сезону, коли пропущено шестимісячний період розведення, домінуючі жінки постраждали від ослабленого антиоксидантного захисту. Це допомагає тваринам захистити себе від шкідливого впливу вільних радикалів.
Доктор Андрій Молодий, співавтор дослідження: Наші результати свідчать про те, що нерівномірний розподіл навантаження на тваринництво може поставити найважчішим особам на ризик окислювального стресу, що призводить до поганого здоров’я та прискореного старіння.
Це один з перших досліджень про соціальні вербати, щоб запропонувати, що соціальна домінантність може призвести до прихованої фізіологічної шкоди, з відповідними наслідками для здоров'я та старіння.
Джерело: nauka24news.ru/