Управління провиною

р.

Багато років тому я був призначений для пожежної безпеки в офісі ІТ-компанії. «Навіть тут і тут, все, ваше ім'я буде вішати на щиті, нічого іншого не потрібно». Проблема в тому, що я знайшов, що цей живопис дійсно означав. І починав будувати всі в офісі безпеки. Якщо ви не пробували, це часто важко зробити це за нормальними обставинами. Яка проблема? Той факт, що більшість людей вважають цей нормативний умовний характер. Всі перерви, і ми будемо.

Тепер уявіть, що ви запроваджуєте правила, що не можна слідувати. Якщо вони не дотримуються, оскільки вони використовують для того, щоб зробити речі різними. Ви не маєте строгого контролю над кожним кейсом. Але модератор не піклується. На жаль, ми не будемо говорити про це сьогодні. Уявіть собі?

Ви знаєте, що ми просто робили всередині компанії або відділу? Ми створили ситуацію, в якій кожна людина повинна відлягати, але ніхто не в цілому. І це дуже важливий і жорстокий інструмент управління.

Чому вони роблять це?

Наприклад, якщо ви, як менеджер, раптом хочете вогнети когось, у вас завжди є підходяща офіційна причина: систематично не вдалося виконати запит босів. У той же час, навіть після звільнення такого персонажа, ніхто не буде слідувати правилам. Принцип соціальної докази: «Не, і я не буду». Чому виділяється? Відповідно, статус quo буде залишатися: кожна людина в групі так винна, що вони можуть бути миттєво пожежені, але кожен в цілому робить все правильно.

Що означає? Таким чином, ви перенесли контроль від реальності документованих процесів до рію особистих домовленостей з усіма. Ви спрощено мережу офіційних взаємодій, завдяки ефективному виготовленню силосу на одній команді. Тепер уявіть, що ви не помиляєтеся. Ваші друзі будуть боятися вказувати це, тому що негайна відповідь буде відкрити свої провини (що таке за замовчуванням). Що таке, що ви не впаде до невдоволення.

Що відбувається в команді? Для стартерів є соціальна сила, яка зберігає нові люди від зміни. Захист системи, грубо. Як і мій приклад протипожежної безпеки -- Я не єдиний, хто може змінити робочі місця на 20 осіб без безпосередньої підтримки директора компанії, але в теорії, в ідеалі -- Я повинен зробити це просто.

Вибухають рівні груші. Якщо ви завжди винна, ви відреагуєте пасивно до нових недобрих вимог. Це ваша несправність. Займається зниженням зворотного зв'язку, що і великими, вже смертельно в мінливому ринку.

Після чого розгортається концепція доцільності виконання наступних правил та документів. Якщо ви не можете розбитись, то можете відпочити. Це хіти прямо в дисципліні, а потім в виконанні. Countermeasure з'являється дуже швидко – запорука чіткого і жорсткого маркування замовлень. Це призводить до подальшого затінювання процесів – залишаються тільки «дододо» механіки, які працюють тільки в невеликих групах (але теранія діє для них).

Ми маємо три етапи:

Робота персоналу, коли всі діє відповідно до документів і правил. Це коштує багато енергії, щоб зробити все, що не обов'язково життєво важливо.

Спілкування, коли одна людина повинна бути полум'я, але в той же час він не отримує соціального підтвердження його права.

Тексти пісень, а це означає: Це означає, що кожен знайдеться.

У ситуації описано, ми приїжджаємо до мене. Мес – найважчий стан. Коли кожен бажаючий поганий, ви не можете вогонь всіх, а потім знайти нових людей.

Як ви вирішуєте?

Розбирання мез дуже неприємна і складна. Це одна з завдань управління, які я колись зробив. Я не сказав, що це було добре, але я зробив. Так, ми можемо сказати, що ви зіткнетеся з схожим вибором, і у вас є кілька варіантів:

Щоб отримати нову команду. Простіше: Ви відключаєте до 10 відсотків людей, які проживають у вашій поточній команді, і передаєте їх на новий, потім поступово забезпечте передачу функцій. Це великий план, якщо у вас є необмежені ресурси. Не існує.

Повільно отримайте систему для того, щоб отримати нові правила та постійний контроль. Нормальний план, який буде відповідати серйозним опорам: грубо кажучи, найяскравіші працівники підірватимуться дисципліною і створювати тертя. «Чи не слідувати правилам, ми всі люди». Воєн в цьому випадку перейде до бараків і невдовзі "будувати".

Скористайтеся соціальним фактором доказування та використання потужності контролю через провину проти системи управління. Дуже елегантний метод. Щоб зробити це, потрібно вийти з вини в одну операцію, гарантуючи, що минулі гріхи не будуть розраховуватися. Але в той же час не можна просто заявити амністію – адже без конкретного негативного прикладу немає мотивації не робити це знову. механіки дуже цинічні, але ефективні. Необхідно знайти один кульприт і пояснити, що він повинен бути в цій ситуації. Незалежно від того, що ваш внесок в стан речей є. І покарати. Це приклад воєнного часу, коли відступ від знецінення повинен бути знятий, але не можна позбавити себе від бійців. Командир знаходить одного "трактора" - і вказує на його провину. Якщо це не зроблено, загін буде знову відступати, тому що необхідна пропозиція не була.

Де з'являється ця держава? Мес може призвести до або від дій слабкого лідера, які не слухаються власними людьми, або від навмисного накладення стратегії контролю через провину.

Джерело:habrahabr.ru

Джерело: /users/1080