608
Елементарні правила ресторанного етикету
Деякі правила ресторанного етикету є просто загальним почуттям: не кажучи вже про те, коли ваша рот сповнена, не скажіте вульгарних жартів на столі, і завжди покрийте рот рукою, коли ви кашель.
Але є інші нюанси. Хто оплачує після обіду? Де покласти серветку, коли ви отримаєте? Як замовити ідеальну пляшку вина? Ми вирішили уточнити деякі загальні проблеми етикету.
Patricia Nepierre-Fitzpatrick of the New York School of Etiquette, автор The Art of Eating: Simple Etiquette for Кожен, поділився деякими порадами для обіду в дорогому ресторані.
1,1 км «Я ще стверджує, що чоловіки повинні носити куртку для обіду, якщо не костюм», - розповідає Nepierre-Fitzpatrick. Особливо якщо чоловік обідає з клієнтами, особливо з іншої країни (який пропонує більш формальну природу зустрічі), він повинен носити куртку і краватку.
Жінка повинна бути в сукні або костюмі і в туфлі, не сандалі.
2,2 км Не покласти телефон, ключі або гаманець на столі Це просто загальне почуття: він відволікає не тільки вашого співрозмовника, але і офіціантка і весь ресторан.
3. У «Хост, особливо якщо це жінка, повинен показати, що він або вона є тим, хто отримує гостей», - радить Nepierre-Fitzpatrick. Скажіть щось схоже на «Щоб мій гість, будь ласка...» або «Мій гість хотів би замовити перший...» Гостям надається обов'язкове правило.
4. У Не скажеш, скільки ви хочете провести на вино Розкажіть офіціантку, що вам подобається, що ви їсти, і дати йому уявлення про значення вина, просто вказуючи в меню вина в ціновому діапазоні. Офіціантка знайде щось, що підходить для ціни.
Не варто забувати про те, що винний поцілунок, тому що в іншому випадку ви можете виглядати супутньою. Просто спробуйте деякі вина, коли він приніс і подивіться, скільки вам подобається. А рахунок дев'яти з десяти досить хороший.
5. Умань Не повертайте вино (тільки якщо це не розсмоктування) Якщо ви не любите, то для вас була відкрита пляшка. Однак, якщо вино дійсно страшне, вам не доведеться його залишити. Будь ласка, зв'яжіться з нами
6. Жнівень Очікується, що ваш власник надає безшумний сигнал, поставивши серветку на його або її ляпас перед тим, як почати їсти. Коли ви приступите (наприклад, щоб відвідати ванну), покладіть серветку на сидіння крісла.
При закінченні їжі покласти серветку на ліву сторону пластини, акуратно, але не складавши її. Зачекайте власника, щоб зробити це першим.
7. Про нас Не доходимо до столу, щоб смакувати їжу співрозмовника. Якщо ви не знаєте, що ви не знаєте дуже добре, або якщо ви знаходитесь на офіційному бізнес-ланчі, попереджає Nepierre-Fitzpatrick. Якщо ви з кимось знаєш, подаруйте їм тарілку хліба з невеликою кількістю їжі.
8. У Не зателефонуйте своєму офіціантку, зробіть контакт очей з вашим офіціантом. Якщо ні, підніміть праву руку з індексним пальцем, щоб привернути увагу.
9. Навігація Відправте харчування, якщо воно не вариться належним чином. Якщо ви збираєтеся поспілкуватися з іншими людьми, і ви повинні надіслати їжу назад, це ваша відповідальність, щоб розповісти всім, хто починає без вас, говорить Nepierre-Fitzpatrick. Однак, якщо я є господарем, я хотів би, але їсти власну страву, навіть якщо вона не варила спосіб я хотів, ніж зробити інші чекати мене або відчувати себе погано.
10. Замовити стільки страв, як ваш співрозмовник Це дозволить уникнути незручності і їсти в одному темпі, як і інші. Якщо ви не хочете змусити свого гостя кидати.
11. Не кладемо прилади з боків пластини, коли ви закінчите харчування. Ми називаємо це безшумний сервісний код для співробітників ресторану, пояснює Nepierre-Fitzpatrick. Коли ви зробили, кладемо ножем і виделкою разом о 10:20 на тарілці. Покладіть виделку зубами. й
12. Не запустіть бізнес-бесіду перед основною стравою Не варто обговорюватися перед тим, як закінчувати основну страву і її перевозити. Уникайте скаржитися на колеги та роботи по всьому обіду.
13.00 р. Нерідко витирайте пальцями і рот з серветкою.
Вимкніть один шматок м'яса або риби в час на тарілці і з'їсти його перед відрізанням іншої.
Покладіть вершкове масло на плиту, ніколи не в повітрі!
Виглядайте всередині муги або скла (не над нею) при напою.
Сидити і не розміщувати руки (включаючи ваші лікті) на столі.
Джерело: publy.ru
Джерело: /users/1077
Колишні інженери Tesla та НАСА показали своє бачення розумної лампи
Китайський підприємець Стівен Хун запустив рекордну кількість автомобілів Rolls-Royce