Чому діти йдуть, куди не потрібно йти?

Ви коли-небудь були сердитися з дитиною для прийняття ваших речей? Яка? Згорнути його?

Приклад 1. Сісти на столик в кафе. Самий син (5 років) їсти, наймолодший (2 роки) все ще їсть. Син нудьгує очікування, він починає зануритися в стілець, бере сіль шейкер, перекручує його в руках. Коли я запитаю його, щоб отримати речі, які мені потрібно з сумки, він кладе соляний шейкер на своєму місці і починає мені допомогти.

Приклад 2. Я знаходжу сина в кімнаті, що стоїть перед свіжими клеєними шпалерами з червоним маркером в руках. Вся стіна знаходиться в червоних точках з флориста. «Чому ви це робили?» і, звичайно, отримав природну відповідь: «Я не знаю. й

Приклад 3. Вивчення англійської мови. Не те, що це нудно, але немає гіп. На столі олівці і забуті наймолодшим сином пластиліну. Син відповідає мої питання, запитує мене питання, але так як руки залишаються вільними, він приймає олівцем і вимовляє його в пластилін.

Які ці приклади поширені? Що таке батько? Для замісу або не вилікувати?

Зрозуміємо, чому дитина заважає таким чином.

Для відповіді на це питання ми допоможемо теорії психологічного поля відомого німецько-американського соціального психолога Курта Левіна. Курт Левін вважає, що людина оточена психологічним полем і усіма об'єктами в цій галузі мають оцінку. І це може бути позитивне визнання (об’єкт приваблює людину) і негативно (об’єкт відповідає особу).

К. Левін експеримент

Предмет був запрошений на участь у дослідженні пам'яті. Я попросив почекати кілька хвилин в номері. Викладені предмети в кімнаті: олівці лежали на столі, дзвоник стояв, книги стояли на полицях, незвичайну завісу з бісеру і т.д. Предмет, який був в кімнаті, спостерігався через скло Gisela (це скло, яке скло на одній стороні, а дзеркало на іншому). Левін був цікавий, щоб дізнатися, що людина буде робити, коли він був самостійним в номері. Всі дисципліни без винятку (і студенти і професори Берлінського інституту психології взяли участь в експерименті) Вони мухуються через книгу, підібрані і розглядаються різні предмети, побігають пальцями через завісу з бісеру, і без винятку занурюють дзвіночок.

Що роблять дорослих безглуздих речей? К. Левін уклав, що в той момент, коли людина не займається важливим бізнесом для нього (тобто просто ставити, нудно), поведінка людини стає «зваженим» або «полу».

Польова та вольова поведінка в результаті цього експерименту К. Левін уклала, що є два види поведінки: вольове та поле поведінки. З добровільною поведінкою людина існує в психологічному полі і долає сили цього поля. Навпаки, з поведінкою, людина потрапляє в силу «полу». Додайте мені приклад. Уявіть, що ви вийшли поза дитиною. На майданчику ви познайомитеся з дитиною в шапці з смішним помпом. Я просто хочу, щоб дістатися і захопити, що помпа. Ви потрапляєте в силу поля. Попончик має позитивну оцінку, приваблює вас. Але ви тримаєте себе назад, тому що ви зрозуміли, що це не приємно, щоб захопити руки інших людей. Це вольова поведінка. Ваша дитина відчуває себе таким же чином. Але має різну реакцію. Він приходить і тягне дитину помпою. Він не міг подолати тяг «полу» і продемонстрував поведінку поля.

Поведінка поля переважає у дітей дошкільного віку. Найчастіше польова поведінка проявляється в тих моментах, коли дитина подрібнюється. Дитина може ходити по кімнаті, і в свою чергу буде «приваблювати» різні речі.

Якщо мова йде про дітей молодшого віку (діти 3 роки), то відповідальність за їх поведінку полягає у батьків. Тому найпростіший спосіб організації простору так, щоб дитина не могла отримати речі, які він не може торкнутися.

Діти дошкільного віку (3-6 років) вже навчаються управляти себе. Ви можете створювати елементи, які ви не можете взяти (наприклад, телефон або комп'ютер). Якщо під час занять дитина бере предмети з столу, маніпулює їх (наприклад, грає з олівцями або будує будинок з них), це важливий сигнал для батьків. Перш за все звертайте увагу на зміст уроку. Найчастіше поле поведінки у дошкільнятах з'являється, коли вони подрібнюються. Під час занять видаліть всі непотрібні з таблиці і намагайтеся зробити цю активність цікавим. Крім того, поведінка поля з'являється у дитини, коли він не має нічого робити, звідси фарбовані шпалери, олівці злипають з розетки і т.д. Допомогти вашій дитині знайти цікаве заняття, навчити його грати, а потім він зможе знайти цікаве заняття!

Юлія Гусєва

Джерело:karpachoff.com

Джерело: /users/1077