363
Ми переглядаємо або натискаємо для бізнесу
Я шукав зимових шин кілька днів тому. Пошук результатів пошуку Yandex. Похід на сайт, пошук. Ніщо прийшов, покинув справу. Я нічого не пишу.
Сьогодні я пишу в особистому повідомленні VK:
Вас цікавить наш продукт на сторінці. Ми можемо допомогти вам ...
Я дуже дивився. Як це було мені?
Почати дослідження сайту магазину. На сторінці, крім jquery, метрики та аналітики Google знайшли лічильник, який надсилає запити на socgate.ru. З Я нічого не заповнював, і яскрава, Яндекс і Google навряд чи витікали інформацію в магазин, потім підозри впав на socgate.ru.
Български, English, Українська...
На той же IP знайшов: socfishing.ru
Головне сокуріння. читає:
Про socgate.ru Я знайшов замітку користувача zenn (посильно зміяю), є більш технічні деталі:
English, Українська, Français... р=102653
Тепер код був змінений, я не міг зловити. Але я 99% впевнений, що це натискання.
При відвідуванні сайту вперше на сторінці намальовується прозора рама, кнопка авторизації в ВК або приєднання до групи приклеюється до мишки. Далі ви вже «керовані» через сайт не як ID 327812, але як «Іван Васильович з Москви, одружений, 2 дітей». Номер телефону. . . . ?
Ось мені:
Ніщо не заважає відвідувачу деанінонімізуватися таким чином (клацання) у різних аналітиках, банерних шпинерів, RTB тощо. В результаті вони отримуватимуть не тільки неназв’язаний ідентифікатор користувача, але і справжнє ім’я, контактні дані особи. Насолодіться тим, що ви зателефонуєте на нашому сайті. . . ?
Ви можете повністю деанінонімізувати людину, збираючи листування прізвищ на форумах/блоги та ім’я особи. Ймовірно, що вже відбувається.
Джерело: habrahabr.ru
Джерело: /users/1080