Більшість проблем шкіри викликається стресом

У світі спостерігається схильність до збільшення частоти людей з дерматитом різних етіологій. Експерти з США та Франції провели низку досліджень, які розкривають основні проблеми з шкірою людини. За даними вчених, при шкірних захворюваннях людей найчастіше вимикати стрес.

Зокрема, це постійні стресові ситуації, які викликають виникнення одного з найпоширеніших захворювань - псоріазу. З цією презентацією вчені зверталися до всесвітньої спільноти на сторінках порталу Healthvesti.com. Ця дисертація знову підтвердила термін дії казки «Всі захворювання від нервів».

За словами концепції, запропонованої міжнародною командою вчених, є психологічне здоров’я людини і нервової системи, що мають найбільш прямий вплив на виникнення запальних захворювань шкіри людини.

Дослідження виявили, що багато видів клітин шкіри постійно піддаються двох хімічних речовин – нейропептидів і нейротрансмітаторів. Якщо людина перебуває під стресом, рівень цих хімічних речовин в організмі підвищується, відповідно, ступінь їх впливу на клітини шкіри збільшується.

При певній концентрації нейропептиди і нейротрансмітери перестануть бути нешкідливими речовинами і починають завдати шкоди клітинам епітелію. Це, в свою чергу, викликає різні шкірні захворювання, від простих висипань до хронічного псоріазу.

Це наукове дослідження було першим свого роду. Тому її результати можуть радикально змінити схему діагностики і лікування запальних захворювань, які якось пов'язані з шкірою. Висновок з наукової роботи запропоновано акцент на психологічному здоров’ю пацієнта як головного ключа до фізичного здоров’я.

Як відомо, шкіра є однією з найважливіших частин тіла людини. Шкіра захищає організм від температури, проникнення бактерій, ультрафіолетового світла тощо. Саме тому важливо стежити за станом шкіри - його цілісність і здоров'я.

Згодом властивості зміни шкіри, і вона не може впоратися з її повною функцією самостійно. Тому, щоб зберегти здоров'я, людина повинна не тільки забезпечити додаткове догляду за шкірою у вигляді косметичних процедур і приймати вітаміни, але і стежити за складом його дієти, змінюючи його при необхідності на користь здоров'я і здоров'я продуктів.

Джерело: zeleneet.com