10/10/10 допоможе вам зробити складне рішення.

«Щоденний жилет». Дійсно, є думка, що в будь-якій непростій ситуації вам просто потрібно піти на ліжко. Тим не менш, що робити, коли ви прокинуєтеся, мовчить. Якщо вам необхідно зробити складне рішення і ви в певній складності, слідуйте правилам 10/10/10.

Здавалося б нерозчинною ділемою легко втратити надію. Взявши ситуацію через цеглу, змінивши настрій з дня до дня, ви можете принести себе до болючої сні. Можливо, найгірший ворог у вирішенні цього внутрішнього конфлікту є короткостроковою емоцією. Вона є дуже ненадійним радником. Коли люди діляться найгіршими рішеннями, які зробили в їх житті, вони часто цитують, що вибір були зроблені в підході інстинктивних емоцій: гнів, пристрасть, страх, жито. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Але ми не раби до нашого настрою. Інстинктивні емоції, як правило, тьм або повністю зникнуть. Тому народна мудрість рекомендує, коли потрібно зробити важливе рішення, краще піти в ліжко. Хороші поради, до речі. Я можу скористатися заміткою. Для багатьох рішень сон не вистачає. Нам потрібна спеціальна стратегія.
Одним з найбільш ефективних інструментів, які ми хотіли б запропонувати вам стратегію досягнення успіху в роботі та в житті від Сузи Вельча, екс-редактора Гарвардського бізнес-огляду, популярного автора, телевізійного коментаря та журналіста. Це називається 10/10/10, і він передбачає прийняття рішень через три різні часові кадри:

Як ви відчуєте про це за 10 хвилин?
Що ви думаєте про це рішення за 10 місяців?
Що буде ваша реакція на 10 років?

Звертаємо вашу увагу на те, що ми віддали перевагу від проблеми прийняття важливого рішення. Тепер розглянемо це правило в прикладі.

Ситуація: Вероніка має дружбу Кирила. Вони були знайомства протягом 9 місяців, але їх відносини не ідеально. Вероніка стверджує, що Кирил є чудовою людиною, і багато способів він точно людина, що вона шукає протягом усього життя. Однак, вона турбує, що їх відносини не рухаються вперед. Вона 30, вона хоче сім'ї і дітей. Вона не має нескінченної кількості часу для розвитку відносин з Кирилом, який знаходиться під 40. Протягом 9 місяців вона ніколи не зустрілася з дочкою Кирило від її першого шлюбу, а їхня пара ніколи не озвучила вичерпану «Я люблю тебе» з обох сторін.

Розлучення з дружини був страшним. Кирило вирішив уникнути серйозних відносин. Він також зберігає свою дочку від свого особистого життя. Вероніка розуміє, що він болить, але вона також відображається, що така важлива частина життя коханої закривається до неї.

Veronica знає, що Кирило не схожий на прийняття рішень. Але варто взяти крок казки «Я люблю тебе» першим?

Вона була раджу використовувати правила 10/10/10, і це те, що відбулося. Вероніка запитала, щоб уявити, що зараз вона повинна вирішити, чи буде її любов у вихідні або ні.

Питання 1: Як ви відчуваєте про це рішення після 10 хвилин?

Відповідь: Я думаю, що я б хотів би, але в той же час я пишаю себе, щоб взяти ризик і сказати його першим. ?

Питання 2: Що б ви думаєте про своє рішення, якщо було пропущено 10 місяців?

А: Я не думаю, що я шкодую його в 10 місяців. Ні, я не буду. Я дуже хочу, щоб працювати. Ті, хто не бере ризиків, не п'ють шампанського.

Питання 3: Як ви відчуєте своє рішення після 10 років?

Неважливо, як Кирил відреагує, 10 років відтепер, прийняття рішення про вихід першого навряд чи справа. Як ми будемо щасливі разом або я буду у відносинах з кимось іншим. ?

10/10/10 діє правило! В результаті ми маємо досить простий розчин:

Вероніка повинна приймати свинець. Вона буде гордістю себе, якщо вона робить, і щиро вірить, що вона не пошкодить, що вона зробила, навіть якщо нічого не буває з Кирилом. Але без усвідомленого 10/10/10 аналізу ситуації вона виявила, що вкрай важко зробити важливе рішення. Короткострокові емоції —гора, нервозність, страх відторгнення — дивляться і стримані чинники.

Що відбулося в Вероніку після того, як ви можете бути чудесними. Вона сказала: «Я люблю тебе». Крім того, вона спробувала зробити все, щоб змінити ситуацію і зупинити почуття в кінцівці. Кирило не зізнався своєї любові до неї. Але прогрес був на обличчі: він став ближче до Вероніки. Дівчинка вважає, що він любить її, що він просто забирає його трохи більше часу, щоб подолати його страх і визнати взаємність почуттів. Шанси, які отримують разом, є 80 відсотків.

10/10/10 правило допомагає виграти на емоційному полі. Почуття, що ви зараз відчуваєте, в цей момент, здавалося насиченим і гострим, а майбутнім – навпаки, відвагою. Тому емоції, які переживають в подарунок, завжди на фронті. Стратегія 10/10/10 вимагає, щоб змінити вашу перспективу: подивитися на даний момент в майбутньому (наприклад, 10 місяців) з тієї ж точки зору, що ви шукаєте.

Цей метод дозволяє швидко ставити емоції в перспективу. Не варто ігнорувати їх. Нерідко вони навіть допоможуть вам отримати те, що ви хочете в даній ситуації. Але вам не доведеться пускати емоції переважають над вами.

Згадуємо контрастність емоцій не тільки в житті, але і на роботі. Наприклад, якщо ви навмисно уникнете серйозної розмови з босами, ви далите емоції. Якщо ви уявите собі розмову, через 10 хвилин ви будете нервувати, і через 10 місяців, ви будете щасливі мати розмову? Чи можна ви дихати легко? Або ви будете відчувати гордість?

Що, якщо ви хочете заохочувати великий співробітник, і ви будете пропонувати йому просування: ви сумніваєте своє рішення за 10 хвилин, ви пошкодуєте те, що ви зробили 10 місяців пізніше (до того, як інші співробітники відчували себе), і буде, що просування робить будь-яку різницю в бізнесі 10 років пізніше?

Як бачите, короткочасні емоції не завжди шкідливі. Правило 10/10/10 передбачає, що пошук емоцій у довгостроковій перспективі не єдиний спосіб піти. Тільки доведено, що короткочасні почуття, які не можуть бути на голові столу при прийнятті важливих і відповідальних рішень.

Джерело: intrigger.ru

Джерело: /users/1077