460
Як Північна Корея досягла безпрецедентного зростання в сільському господарстві
Північнокорейський трактор, 2007
Фотографія: Майк Конноллі
Я пам'ятаю в день, близько п'яти років тому, я часто стверджує про Північнокорейське сільське господарство. Тоді я зазвичай чую про те, що Північна Корея, вони кажуть, має такий поганий клімат, такий поганий рельєф, що це просто сама структура Всесвіту додається до безпечності харчових продуктів, регулярні катастрофічні втрати культур, і всілякі сільськогосподарські страждання. Я чую її від колег і просто людей, які цікавляться. У відповідь я сказав в той час, що система нерухомості (і навіть просто розподіл) повинна бути скоригована трохи, що було потрібно було мобілізувати трохи те, що класика Марксизм-Ленінізм називається «приватним володінням інстинктів селянства» – і всі чотири проблеми Північнокорейського сільського господарства будуть вирішуватися з дивовижною швидкістю і радикальністю (що не пам'ятає старої анекдоти про «багаті проблеми соціалістського землеробства», Я нагадую вам – ми говоримо про весняні, літо, осінь і зиму).
Ну, тепер я кажу сакраментальну «що я кажу?» (Я сподіваюсь, що колеги та неколегії, які потім говорили, і навіть іноді писали про добре-objective-і-повно-застраховані-дифузії не будуть відхилені для цього тріумфантного тону – я не глоду після усього).
Як я написав пару разів, починаючи з початку минулого року, 2013, Північна Корея представила сімейний договір. Тепер в селах залишають селяни 30% врожаю, і присвячуються родині (формально "маленький зв'язок") однакова ділянка протягом декількох років. За перший рік роботи Північна Корея вперше загострила достатню кількість культур для годування її населення протягом двох десятиліть. Ну, майже достатньо, 95 відсотків мінімум. Багато людей сказали, що погода була щасливою. Цього року, відповідно до першої інформації, добовий урожай очікується знову, хоча навесні було серйозне посуху, яке під старою системою створювало намагальники, з масовими голодними ударами і, можливо, жирні наслідки для особливо нещасливих селян (навіть, деякі пояснили, що це таке, кажуть, що неспроможна і жорстока сила Північнокорейської природи). За даними неперевершеної інформації, цього року селяни залишають (це не зрозуміло, всюди або тільки в місцях) стільки, скільки 60% врожаю.
Очікується результати. Після китайської реформи наприкінці сімдесяти сільськогосподарського виробництва виросло на третину близько 5-7 років, і майже без додаткових інвестицій, просто через те, що селяни почали працювати більш сумлінно і краще планувати свою роботу.
До речі, все це може зробити і пізній Beloved Leader Generalissimo Kim Jong-il, в дев'ятидесятках. Звісно, боявся політичних наслідок, але в вайн. На відміну від реформ у місті, не загрожувати потужних дуже багато.
У будь-якому випадку, Північна Корея з'являється, щоб вийти з продовольчої кризи. Ні ілюзії - тільки заможні люди все ще можуть дозволити їсти рис самостійно, а м'ясо - це їжа багатих, і це буде справа досить довго, але кукурудза, здається, в такому темпі можна швидше їсти всім від живота.
Джерело:livejournal.com
Джерело: /users/1080