42
Вплив популярної нехудожної літератури на прикладі роману Фіфти відтінків сірого
Психологи з Університету Мічиган навчили вплив популярної нехудожної літератури з сценами насильства проти жінок на здоров’я читачів. На прикладі популярного еротичного роману П'ятдесят відтінків сірого.
Жінки, які прочитали 50 відтінків сірого, швидше за все, крім інших, мають розлади харчування (булімія або анорексія), а також ірде-партнери, згідно з новим дослідженням психологів у ДТП Мічиган. Крім того, жінки, які прочитали всю трилогію британського письменника Є.Л. Джеймса, швидше за все, страждають алкоголізмом і мають безліч сексуальних партнерів.
«Всі ці ризики для здоров’я пов’язані з цим видом нездорових відносин, пов’язаних з героями роману, Анастасією», - сказав автор Amy Bonomi. «Так ми не знаємо, що жінки стали «поганими» до або після читання книги, це потенційна загроза», - сказав він.
Професор Amy Bonomi
Психологи у своїй роботі повідомляють, що якщо жінка мала будь-які розлади харчування до читання роману, то є висока ймовірність загострення цієї травми після читання книги.
Це один з перших досліджень для вивчення відносин сучасної літератури і сцен насильства проти жінок і поведінки і здоров'я жінок читачів таких романів. Видання було опубліковано в журналі Жінки.
Дослідники здійснили свої висновки за результатами дослідження, в якому взяли участь 650 жінок віком від 18 до 24 років. Виявилося, що читачі цього естселера, у порівнянні з тим, хто не прочитав роман, були 25% частіше, щоб мати іржаві партнери, 75% швидше за все, мають розлад їжі, 65% швидше за все, мають алкоголізм і 63% більше жінок мали п'ять і більше сексуальних партнерів.
Професор Amy Bonomi не пропонує заборонити читання цієї книги. "Це тільки те, що жінки повинні розуміти, що цей вид поведінки може призвести до насильства проти них", - додав Бономі. Психологи рекомендують культивувати критичне ставлення до змісту книг, фільмів та телевізійних програм, без передачі дій персонажів у своє життя.
Ми розуміємо, що порушення насильства проти жінок – це не сама страшна річ; навпаки, якщо це робиться, щоб пошиття світла на існуючі проблеми, це для кращого. Виникнення проблеми, коли він зображений як щось нормальне, ніж щось, щоб боротися проти.
- Ами Бономі, провідний автор дослідження
Джерело: naked-science.ru
Джерело: /users/1077