322
Застосування SAM – інструмент для навчання дітей та розробки інженерних навичок
Учні, які хочуть навчити дітей програмування, мають безліч варіантів, від простих інструментів програмування до повноцінних занять, але нова система називається SAM пропонує різне, не менш цікаве рішення.
SAM - це серія датчиків та дисків, які об'єднують програмне забезпечення та апаратне забезпечення та обіцяють доступ до «Internet of Things» без того, щоб дізнатися схему або мати досвід програмування.
Модуль SAM автономний і не вимагає паяльника, обладнаного власним джерелом живлення і бездротовим радіо, що може спілкуватися з базою персонального комп'ютера на відстані до 45 метрів. Програми для них використовують інтерфейс перетягування, і кожен легкий елемент просто квадратний дюйм площі і чверть дюймової товщини може стати ненав'язливим доповненням до практично будь-якого проекту.
Поточний модульний склад включає в себе вісім вхідних елементів, включаючи кнопки і важелі, рух, світлові і температурні датчики; і п'ять виходів, включаючи мотори і лампочки. Незважаючи на обмежений діапазон варіантів, в поєднанні користувачі можуть створити дуже цікаві товари. 8-річний хлопчик збудував машину, яка може згинати перешкоди за допомогою датчика ближнього і декількох моторів.
«Це було дуже круто, і я навіть дивився, чому я отримав мій інженерний ступінь», - сказав творець SAM Joachim Horn.
Ще один студент побудував Twerk-Bot за допомогою перегляду Miley Cyrus переходу на музику. Решта молодших творців робить більш традиційними музичними інструментами та іграшками, але загальний leitmotif – привернути увагу до своїх творчих цілей, а не настоюватися з елементами виготовлення.
«Це дуже важливо, коли нетехніка людина отримує руки на електроніці і відразу розуміє, що вона призначена для і як її використовувати», – каже Горн.
Натхнений творцем у Лондоні Joachim Horn почав працювати над проектом, в рамках аспірантури, де він зібрав багатонаціональну команду 67 дизайнерів та інноваторів, щоб розпочати свою систему через серію майстер-класів, хакатонів і виставок.
Моя мрія завжди була частиною багатопрофільної команди однодумців у своїх тенденціях, які насолоджуватимуться разом більше, ніж перегляд футбольного матчу.
Результатом такої співпраці було свіжий погляд на електронні пристрої, які зосереджені на ліквідації роздратування, пов’язаних з роботою з електронними засобами.
"Я механічний інженер, і я завжди був інтимований темною магією електротехніки", - розповідає Горн. Якщо ви щасливі, і ви робите все крок за кроком, точку, і грації нащадків на вас, то все буде працювати і ви будете відчувати рельєф.
Горн вважає, що значення САМ не лежить в технічних специфікаціях, але в дуже філософії складання модуля. На відміну від Lego Mindstorms, які спрямовані на людей, які хочуть створити функціональні, але агресивно-розвантажувальні роботи, SAM - це нейтральне рішення для творчих і дизайнерів. Можливості модулів дозволяють викинути робочу лавку і зробити приємні предмети кімнати.
САМ був створений як засіб виховання дітей і розробки їх інженерних навичок, але насправді система може допомогти користувачам різного віку навчитися створювати цікаві проекти без зайвих зусиль. додатки SAM включають в себе кілька функцій: код перегляду для просунутих, які хочуть зануритися в неї, і для смертників, які просто хочуть зробити щось.
Креативні дизайнери, стартапи та незалежні розробники зможуть конкурувати з великими компаніями у сфері смарт-об’єктів. Інновації прийдуть від кращих ідей і кращих фахівців, а не тільки тих, хто може дозволити собі дорогий стартап і відходи грошей.
Вартість проти SAM є розумним рішенням, але його вартість може бути спірною. З огляду на акумуляторні батареї і бездротові з'єднання в кожній цегли ви можете вгадати, що кожен модуль обійдеться близько $25. У порівнянні з LittleBits, які починаються в $9 за товар, і Малина Пі, яка коштує $35, або навіть нано комплекті $150, система SAM може бути досить дорогою.
Незважаючи на те, що ціна SAM досить дорогий, кожен модуль еквівалентний принаймні чотирьох маленьких, і Horn ноти, які багаторазово їх забезпечать ще більше значення. Модуль SAM може бути реалізований в різних класах, ідеях, проектах, видалених, замінених і поліпшених.
Проект Kickstarter має більше, ніж подолати необхідний бар’єр платівки та почне працювати 29 жовтня з очікуваним запуском у березні 2015 року.
Джерело: hi-news.ru