529
Ви є іоги або де починається Божевілля.
П'ять умов для солітарного птаха
По-перше, вона досягає найвищої точки;
По-друге, вона не страждає в компанії, навіть птахи люблять її.
Третя, її маяк спрямований на небо.
Четвертий, не має певного кольору.
П'ята, вона співає дуже спокійно.
Сан-Хуан-де-ла-Крус
"Тайк про світло і любов"
Карлос Кастанда, Tales of Power
Я починаю мухувати.
Поняття «йога» багато років, оскільки воно перестало бути чимось таємничим і загадковим, доступним тільки вузькому колу «ініціюється» в езотеричних знаннях. Навпаки йога практика стали суспільним явищем, міцно вводять щоденне життя багатьох людей, які займаються самовдосконаленням, призводять до здорового способу життя або просто сплачуючи дану моду.
І як в будь-якому суспільному явищі нашого часу було багато причин на тему – що повинно бути жовтий? Головне, що заплутує мене у вирішенні питання є словом. Я хотів би запитати: хто я ове? Коли я бачу що-небудь? Здається, що він нічого не запозичував від будь-якого, тільки один раз почав займатися дуже специфічними гімнастиками для підтримки здоров'я і загальної фізичної форми. Я вже кілька років, і один день хтось сказав мені, «Ви іогі, тому ви вчиняєте це?» Чи є ви емоційними, або чому ви їсти м'ясо та пишу пиво? Ну, пиво є океї, ми також п'ємо його іноді, але м'ясо неможливо, це робить нас агресивними, любить тварин, забруднює енергетичні канали, погіршує гнучкість і все, що, і в цілому в йоги тексти заборонено, і всі йоги є тільки вегетаріанцями, і навіть краще сирої їжі. А карма псує її. Що про компасіон для всіх живих речей? І погані емоції не можуть показувати, і навіть краще не переживати. Не можна сердитися, відхиляти, ревно і так далі. Будь ласка, будь ласка, будь ласка, зв'яжіться з нами. Що це?
З якоїсь причини не виникає нікому, щоб зупинити переживання фізичного болю, а в загальнофізичних відчуттах, але йоги повинні відфільтрувати емоційну сферу. Він повинен бути тим, що інші хочуть, щоб він був, він повинен просто відповідати своїм ідеям і очікуванням, інакше вони засуджують його, зупиняти спілкування з ним і позбавляють його високого титулу йогів. Це ситуація. Виявляється, що я зробив все це не для себе, але для інших. Для інших, хто прочитав різні книги і слухав духовні вчителя, раптом взяв на себе право судити мене за свій шлях життя. Але мій спосіб життя завжди був таким чином, і ніхто не прокоментував його, поки я поширив мат і почав обгорнути його в різні вузли. Виявилося, що через цей мат і пара складних вправ я став об'єктом тісної уваги радикальних адвокатів йоги і здорового способу життя. Він також мав аудаї, щоб закінчити навчання йоги і почав вести групові заняття! Після того, як я тягнути бар, натиснути на бар, бігати хрести або просто робити гімнастики - ніхто не подбає про своє меню і поведінку в суспільстві. А потім - матове ліжко, перехрещені ноги, тому - іог! Так, їсти тільки те, що вони говорять, поводитися правильно і не щастити об'єкт. І той факт, що у мене є вища освіта в галузі медицини, і, відповідно, знання фізіології, біохімії та гігієни харчування, ніхто не зацікавлений, і в цілому все це бульсит, і лікарі не знають нічого. І не існує захворювань з неправильного харчування, а незамінні амінокислоти є бульчиті, і в організмі вони все ще виготовляються, незважаючи на те, що вони незамінні. І я не можу думати про це, а точніше, це може, але це повинно бути так само, як і в «науковій духовній традиції». У короткі, це повинно бути як всім іншим, і якщо ви ви виділите, то в кращому випадку ви будете виглядати з жалем, як втрачена вівчарка, яка, до речі, ви такі заварені, мати audacity для їжі. Я не можу зробити висновки з того, що сказав, і насправді я не намагаюся. Що мені зрозуміло, що моє життя не є теоремою про геометрію, і я не маю нічого довести до будь-якого, набагато менше звітувати.
І пам'ятайте, що я психіатр. Можливо, ви просто рубали.
Фантазії – знак відрепресованих сумнівів. Якщо людина дійсно переконаний, що він правий, він абсолютно спокійний і може обговорити протилежну точку зору без тіні запалювання. C.G. Jung, "Таврські лекції"
Але вся історія просто починається.
Моя практика йога пройшла кілька етапів, одна з яких була розчарування. Відхилення від чого я роблю. Це сталося якось раптово і раптом, але я добре знаю, що істинні причини того, що сталося, дуже довго. Це передувало часті рефлексії про те, як деякі фізичні гімнастики можуть зробити людину краще морально і духовно. Мій початкові результати були розчарування:
«Не має ніякого ефекту на свідомість». Це може навчати і покращувати пізнавальні процеси, але не морально-соціальна поведінка. й
Але подальші дослідження показали, що я був неправильним. Я був неправильним в принципі, але не зокрема. Я не врахував простий людський фактор. Відомий, що будь-який, навіть найвибагливіші практики в ненавибагливих руках може принести тільки шкоду замість користі. Тібетські тексти на ані-йога згадують клас дискрипів, які порівнюються з «брудним посудом». Якщо чистити воду заливають в такий посуд, він неминуче погіршується. Це люди, чия свідомість хмаряється нерозчинними внутрішніми конфліктами і протиріччями, які спотворюють сутність знань, які отримують. Практика йога не приносить їм рельєф, але тільки погіршує існуючі проблеми.
Однак, очевидно, що багато соціально адаптованих людей, які отримали користь від практики йоги. Що таке механізм впливу на людину? Добра відповідь, на мій погляд, була надана одним з кращих фахівців в шляпці йоги Андрея Сідерського. Як приклад, давайте цитувати один з його текстів:
«Для багатьох років, кількісні накопичення розуміння зумовилися якісними змінами підходу. В результаті накопичується кількість якісних стрибків Передача якості до принципово нової якості? Хмм. Діалектика-с ... З усіма перевагами, які приходять...
Але найцікавіше не те, що... І той факт, що все дійсно ефективний, так простий і зрозумілий, і так чітко лежить на поверхні, що це не дивно, чому до теперішнього часу деякі практичні аспекти пішли безсоння. Це буде добре, якщо тільки я ...
Вимкнено ... УВАГА!
Тут це: в прямому сенсі, фізично діє, виконавши гімнастичні форми на механізмах нейроендокринного регулювання у вашому тілі, виходить, що ви легко зможете навчити свою свідомість контролювати будь-які рівні функціональності людини - від органічних речовин до самих тонких анотаціях. Для...
Це Хатха Йога, яка стоїть під ногами всіх, хто прагне до висоти Raja Yoga. В сучасних умовах:
«Це фізична освіта, практика якої розвиває здатність повністю усвідомлювати себе і контролювати поведінку розуму. й
Ви будете дивуватися і сказати, Це очевидно. І ми знаємо тисячі років. Що я маю на увазі.
Але нехай ми повернемося до незліченної історії людського фактора.
За роки практики, поєднаної з повсякденним життям, з усіма його повсякденними та соціальними проблемами, розчарування, яка запроваджує мене на практиці, відносять так звану «невидиму йогу», тобто до товару «соціального супермаркету», який продає «просвітлення». Але це не означає, що справа з першокурсною йоги, яка є процесом глибокої інтеграції нашої психіки. А бути абсолютно чесною з собою, реальна причина моєї розчарування не була з йоги, але з людьми, які практикують її.
Я познайомлюся з цим стратумом російських снянів, і не тільки з ним, я зустрів багато людей з різних напрямків і традицій, побачила, як вони проявляються в суспільстві, в особистому житті, на різних тренінгах і семінарах, познайомився з їх судженнями і поглядами на життя. Хтось з них зробив дуже сильний враження на мене, від кого я зміг дізнатися корисні навички. Але я також маю хороший досвід самовизначення, тому я маю багато, щоб порівняти.
Я переконаний, що значна кількість практиків «невидимої йоги» насправді набагато більш схильні до глибоких внутрішніх проблем, ніж ті, які ніколи не практикували нічого, і навіть не замислювалися про будь-яку духовність, але просто жив їх звичайний людський життя. Крім того, ці «молоді» іноді навіть стали гірше за характером, ніж вони перед практикою. Вони почали погіршуватися до точки патології ті особистісні риси, які зробили їх менш адаптованими в суспільстві.
Здавалося б, такий напрямок, як йога, властиво скомпонувати людину з внутрішніми протиріччями, зняти з нього обмеження різних видів і роду, раптом призводить до протилежних результатів. Так як з'явився протилежний ефект? При подальшому ретельному аналізі я відзначив те, що ці пара-йоги (Я зателефоную їм, що) практично всі, без винятку, страждають більшою або меншою мірою від різних видів порушень особистості, включаючи психопатічні зміни.
І я почав дивитися.
Як відомо з творів П.Б. Ганнушкіна, провідного ознакою психопатії є соціальна кладка. У деяких більш м'яких випадках я відзначився в пара-йоги яскраво виражених акцентів особистості, які в процесі практики почали заточувати. Але головною проблемою було те, що ці найбільш особистісні та характерні зміни, самі суб’єкти почали тлумачитися як ознаки успішної практики та їх «сихічне просування». Іноді вони висловили ідеї про початок процесу «очищення» їх свідомості, або ще більше – «підлітка», так зване енергетичне тіло, коли все зайве і перешкоджаючи їхньому духовному просуванню зникне з повсякденного життя. У той же час вони не вважали, що вони продовжують жити в сучасному суспільстві і користуються всіма доступними перевагами цивілізації. Після подальшого спостереження я зміг визначити ряд характерних ознак, як схильних до утворення цієї психопатології, так і внаслідок її загострення:
1,1 км Оцінювання початкового існуючого загального рівня освіти і тяги для есоттичних і містичних знань.
2,2 км Ідея власної вибірковості та відчуттості від «сірого натовпу» з вираженим контемптом для останнього.
3. У Бажання штучно зменшити емоційну сферу у вигляді відторгнення негативних емоцій, або постійного бажання тільки для позитивних емоцій, а також спроби зупинити внутрішній діалог. У той же час ігнорується критичність реалізації цих аспірацій, критичність зникне. Гра гуру супроводжувала психотичним сурогатом.
4. У Обсесивне бажання досягти змінених держав свідомості (АС) як критерію «східного просування». й
5. Умань Подовження духовної традиції (необхідно з віддакцією).
6. Жнівень Експериментуючи з психічелевими препаратами в назві ідеї.
7. Про нас Строго дотримання певних правил, без яких не можна вважати себе йогами, пригнічуючи реальні бажання, і змушуючи «викрадати» таким діям.
8. У Виправлено на якусь ідею, яка з часом може стати обсесивним або зваженим. Найчастіше це принцип ахіми, невиненості, який проявляється в жорсткій вегетаріанстві (без урахуванням способу життя і умов навколишнього середовища).
9. Навігація Непереносимість невідповідності як колег, так і інших, з прагненням перетворити якомога більше прихильників, які вказують на відсутність самодостатності.
10. Проектування Ваших очікувань на інших та «оборонні».
11. Бажання формувати до певного ідеального образу.
12. Саморегулювання своїх недоліків і одночасно суворих вимог на інших.
13. Демонстрація (розширення) поведінки - зовнішні атрибути, щоб показати свою належність духу і традиційного.
14. Формування наполегливої картини чарівного мислення і чарівної картини світу.
15.00 р. Патологічна недостатність. Так, в соцмережах можна знайти такі заяви. Як і «друм'яні їдалки», «люльки з пивом», «діють» і так далі. Такі особи можуть називати себе гучними непристойними прізвищами - Планета, Нд, головний менеджер часу тощо. Ну, якщо це жарт.
16.00 р. Непереносимість критики, гарантування дисенцій та їх приниження.
І знову хочу, щоб цитувати Андрея Сідерського: Ми зараз зіткнулися з ситуацією, яка може спостерігатися в Сполучених Штатах на початку дев'ятсот. Йогатики були тими, хто в житті не змогли добитися нічого в будь-якій точці світу - випускники, райдери і романтично окреслені слоби з високим рівнем претензій до власного виняткового віку.
Це переоцінка своїх здібностей, їх талантів та навичок, їх мудрості та погляду, що слугує ядром, що визначає представників параноїдного типу. Послухайте їх глибоке переконання, що все, що вони роблять, завжди вірно, що вони думають і говорять завжди вірно, що те, що вони стверджують, завжди вірно.
Таким чином, вони ніколи не схильні запитати про поради, є імунітетом до найбільш беневої критики, не дарують в осаді, не слухайте заперечення, не схильні до компромісу, болючості та легко вразливих. Зіткнувшись з запереченням, невизнанням, недбалість собі, вони легко сердитися, відлягати інших для нездатності зрозуміти їх мудрі плани, оцінити свої досягнення, похвалити їх за «справедливістю» і «проти».
У будь-якому місці вони побачать зло-інтент, співчуття своїх відступників. Вони стають секретними, бояться, що будь-яка інформація про них буде використовуватися проти них. Вони є «суперомігрантом», завжди на охороні, готові надати рішучий ребр. Скарби інших залишають їх байдужими, але успіхи і радості інших непереборні до них, якби вони були взяті з себе. Вони не мають сенсу гумору і здатні до позбавлення інших. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів. Вони не мають правдивих друзів, але тільки джгутів, безглуздих їх керівництва, знаходяться біля них. Вони вміло шукають потенційних прихильників серед людей, які не є далекозорими і незадоволеними їх позицією і створюють команду, яка підтримує їх, нехай мало. Нерідко вони діють своїми руками і говорять з губами тих, які під їх впливом, самі, що залишилися на бокових лініях, але чітко промивають дії і висловлювання їх оголошень. Останні часто зберігаються біля них обіцянками, обіцянками та натяками їх близькості до високих органів. У боротьбі зі своїми реальними і явними ворогами, вони готові використовувати стрункі методи - анонімні листи, непристойні заперечення, крадіжка виступу інших людей надій, фанингові скандали, майстерно хвилюючі один проти іншого і просто blackmail.
«Аніон, який може подолати свою лазію, досягне успіху в йоги. І неважливо, якщо він молодий або старий, хворий, слабкий або парний. Довгий час своєї практики наполегливий. Як ми можемо допомогти? Книги не можуть досягти успіху. І якщо ви одягаєте в одязі, одягнені жовтками, і повісите всі сакральні предмети на себе, ви також досягнете нічого. Empty - це все, як ідеальна розмова про єдність, знання, сила та інші проблеми. Тільки в безвідмовній практиці є секрет успіху. Це правда, і не можна сумніватися про це. Асанас і спеціальні дихальні техніки, а також інші техніки є йога капелюха, яка практикується до тих пір, поки результат - це регаличний стан йога, консистентність єдності.
Хатха Йога Прадіпіка 1-66, 1-67, 1-68, 1-69.
Здавалося б, що може бути незрозумілим? Це дуже чітке і точне. Життя, як правило, робить налаштування. І люди, що живуть в сучасному суспільстві і практикують це давнього викладання, як правило, рідко повністю розуміють сутність інструкцій, наданих їм. І чим нижче рівень освіти цих людей, тим менше це розуміння. Але є багато довгих і слов'янських аргументів про природу людини, про духовні розвідки і правди.
Іноді ситуація схожа на ілюстрації з психіатричних журналів.
Як клінічний приклад, ми можемо розглянути навчальні дисципліни вчителя відомого йога центру в Москві. Серед декількох десятків подібних коротких описів «похід до йоги» це не короткий, але є покроковою і докладною біографія. Крім того, автор з обсесивною точністю і скрупульозністю, ділігентно підкреслює відчуження і унікальність його життєвого шляху і його ключову роль у формуванні і популяризації йоги (не менше) в Росії і на прилеглих територіях.
З своєї біографії автор повністю виключає факт, що якщо ніколи не існував, що недавно він активно належить до дуже «похилого з пивом», які зараз горять під вогонь своїх образів. Що він показує, крім зменшення критики власної особистості? Однією з примітивних механізмів оборони є проекція.
На традиційну йогу, позбавляючи створити об'єднання, призначене для об'єднання й підтримки йоги клубів і студій різних напрямків.
На своїй персональній сторінці на соціальній мережі він веде широку дискусію, в якій він абсолютно категорично заважає у справах одного з найбільших йога-клубів в Москві, висловлюючи неадекватну небезпеку про меню кафе і вимагає негайної апології від власника для молодої йогічної етикетки, слідуючи виправленням цього дуже меню. Крім того, в ході обговорення стає зрозумілим, як його ініціатор поступово потрапляє в стан впливу, висловлюючи свою екстремальну непереносимість і небезпечність всім, хто не ділиться своїм поглядом. У своїй справі раніше заявлене відхилення негативних емоцій, на практиці доведено неперевершений.
Серед інших речей, створюється «чорний список» викладачів йоги, що публікуються нашими спостерігачами, які «поганяють аудіті» для проведення класу в одному з найпопулярніших напрямків без отримання «суміння» від самої Індії, поки він провів багато часу і зусиль з цього затвердження! Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. А ще краще – пройти навчання на його «посадках», дуже дорого, звичайно. Незважаючи на те, що дії фізичних осіб, зазначених у чорному списку, не є законно рецензентними. Більш того, варто сказати, що деякі з них практикують цей напрямок набагато довше, ніж автор «чорного списку».
Цікаво відзначити, що цей вид статей та дискусій є сезонним в природі, тобто вони найбільш чітко проявляються в осінньо-весняних періодах.
Автор не може бути відхилений від здатності аналізувати точну ситуацію, однак, звертає увагу на те, що коли його «коледжі в магазині» прагне об'єднатися; дотримуватися принципу непереваги в справах інших; намагатися врахувати точну ситуацію в країні, і відповідно адаптуватися до нових умов, характер, описаний нами, оголошується новим хрестом, і починає боротися за чистоту традиції, а фактично закликає всіх прийняти власні погляди на речі.
Це не тільки ті, які повинні бути колегами, які атакують. Під цілеспрямованим вогнем ізолятів, анонімних, умовно анонімних, звичайно, літер падають і тих, хто запам'ятував «Велику Гуру» інших, тих, хто зараз спратує і вважає людський лущ, навіть без загибель закликати до знищення. Не існує бажання перерахувати всі епітети, з якими він нагороджує «хто не хоче виростити над собою» – внутрішня етика не дає змогу відтворити тут брудні білизні, що відбувається як в соціальній мережі, так і в приватних листах.
Як психіатрист я розумію, що за цим екстремізмом є прагнення знищити себе, щоб відродити себе, дуже характерна поведінка для психічно нестабільних людей. Не існує місця для складання, прийняття або навіть припущення, що життя не буде виглядати на його складі. І люди, які пам'ятають його іншим, не зобов'язані задіяти свою «повагу» в самовдосконаленні.
Історія має відомі спроби створити новий чистий забіг. І поняття «спіритуальності» не поєднується з ненависті людей, з непереносимістю неперевершеності їх недосконалості.
Поява нашого персонажа заслуговує на увагу. Як молодий чоловік, він виглядає як hippo підліток. Недбалий зовнішній вигляд (різноманітні безформні штани, жирна шкіряна куртка і бандана), велика кількість різноманітних ювелірних виробів на шиї і руках, при пошуках якого виникає питання - не допускати його від звичайного проведення щоденних гігієнічних процедур? Ймовірно, цей гуйс покликаний відрізнити його від сірого натовпу і вказати його приналежність до категорії «аристократія духу» і чемпіона античних традицій. І знову я відмітив відсутність критики - зовнішній вигляд нашого персонажа дуже відрізняється від справжніх років, які я бачив більше, ніж раз. Я бачив цей погляд в інших місцях. Тому я даю звернутись до психіатрії.
Весь описаний образ і спосіб поведінки анімату пам'яті фундаментальна робота П.Б. Ганнушкіна на психопатії.
«Найпопулярніші риси параноїдів – їх схильність до утворення так званих надцінних ідей, в яких потужність вони пізніше знаходять себе; ці ідеї заповнюють психіку параноїди і викладають домінуючий вплив на всю його поведінку. Як правило, думка про особливу значущість власної особистості. Відповідно, основні риси психіки людей з параноїдним характером є дуже великою самопізністю, постійною комплаєнсністю і зайвим задумом. й
«Найпопулярніші риси параноїдів – їх схильність до утворення надцінних ідей, в потужності яких вони згодом знаходять себе». Наприклад, ідеї вибірковості та елітизії напрямку вони практикують або суворі і суворі дотримання певних правил, без яких не можна назвати себе йогами.
«Такі ідеї заповнюють психіку параноїди і мають домінуючий вплив на всю його поведінку. Найголовніша ідея параноїдної ідеї, як правило, ідея особливого значення власної особистості. (Призначте себе до створення нових рухів в будь-якому полі, щоб вони були першими, щоб зібрати найбільшу і найбільш повну бібліотеку книг на йозі, перш за все отримати якийсь сертифікат і право навчити, першим організовувати конференції міжнародного масштабу і значення тощо)
Відповідно, основні риси психіки людей з параноїдним характером є дуже великим егоїзмом, постійним компламентом і зайвим задумом. У повсякденному житті це може проявлятися як спроби заважати у справах своїх колег, зробивши суворі критичні судові рішення про свої дії (частина арбітра), спроби підгнати «нечистий на руці і прикріпити до йоги слизьких особистостей», які, власне, керуючись виключно mercantile мети.
Після досвіду великого психіатра ми дізнаємося, що «пароїдні люди вкрай вузькі і односторонні: всі навколишні реалії мають сенс і інтерес до них тільки в тому, що це стосується їх особистості; все, що не має тісних, інтимних відносин до його «Я» здається параноідним мало гідності уваги, непереживання». Вони відхиляють і позбавляють здобутків сучасної науки, іноді звертаються до свого «багатого життєвого досвіду», але характерно, як правило, вони самі погано освічені.
«Всі люди, з яким вони приходять в контакті, судять виключно ставленням, які покажуть на свою діяльність, його слова; ні байдужість, ні не згода пробачається. Він не погоджується з параноїдом, який подумав по-різному, ніж він робить, краще всього лише приступним чоловіком, а в найгіршому його особистому ворогу.
«Параноїд страждає від нестачі критичної здатності, але цей недолік поширюється дуже нерівномірно до їх різних судових рішень. Параноїд може судити прямо про все, що не стосується своєї особистості, але все, що впливає на ставлення до людей, все, що впливає на його особистість безпосередньо, зрозуміло не тільки помилково, але завжди в певному сенсі.
В цілому параноїдне мислення незріле, неглибоке, в ряді особливостей безпосередньо підходити до пологів: це мислення не тільки суб'єктивне, але і різко впливають на колір: тільки те, що параноїд хоче і любить право.
Будь-яке судове рішення, яке суперечить своїм поглядам, не відхилено, будь-які дослідження, тексти та експерименти, які не відповідають їхньому світовому вигляду, заявлені бути несанкціонованими.
Основою їх причинних судів є завжди одна або інша помилка в суді самого параноїда, але не усвідомлена його, як через його сліпість пристрасть і через слабкість його критики.
Вони викрадають і агресивні. Будь-який, хто вступає в конфлікт з параноїдом, який дозволяє себе діяти по-різному, ніж він хоче і вимагає, стає його ворогом; інша причина ворожих відносин є тим, що таланти інших і відмінність параноїди не визнається.
У висновку прийміть увагу заяви К.Г. Юнг з книги «Меми, Мріями, Відображення», які не втратили свою актуальність до цього дня:
«Сьогодні, більше, ніж коли-небудь раніше, зрозуміло, що небезпека, яка загрожує нас, не від природи, а від людини, і вкорінюється в психології особистості і масі психології. Захворювання псевдозрілої небезпеки. Як правильно, все залежить. Якщо деякі люди втрачають свої голови сьогодні, бомба водню буде вибухнути завтра. Підводячи підсумки, ми можемо зробити висновок, що на сучасному етапі розвитку практики йоги вона стає дуже привабливим для людей з прихованою або явною психопатологією. Звісно, вони приваблюють зовнішніми езотерією (містерією), що є дуже родючим грунтом для вирощування їх надцінних ідей про їх обраність і відчуження, що також полегшується їх спочатку низьким рівнем освіти без бажання його збільшити, і нездатність реалізувати в житті за загальноприйнятими соціальними критеріями. Значну роль у розвитку їх захворювання відіграє той факт, що прийняття на відповідну філософську платформу з східних традицій та супровід її з різними духовними ініціаціями, такими потенційними клієнтами психіатрів вважають себе право судити спосіб життя своїх колег, а іноді грубо заважати в ній, виправивши її високими моральними цілями.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.
У будь-якому випадку виникає питання необхідності правильної та правильної практики, яка повинна проходити під керівництвом досвідченого фахівця. Спеціаліст може вважатися тільки тим, хто має достатньо і повністю здатний боротися з внутрішніми проблемами і має можливість не проектувати їх на інших, не втратиючи природних людських якостей. Так само К.Г. Юнг сказав дуже добре про це в автобіографії, і хоча його слова були адресовані лікарям, вони можуть бути повністю приписані інструкторам йога:
Лікар повинен розуміти не тільки свого пацієнта, але і себе. Тільки якщо лікар зможе впоратися з власними проблемами, він може навчити пацієнта. Лікування тільки працює, коли лікар відчуває боляче. Тільки ранні загостри. Якщо лікар є людиною в оболонці, він безглуздий.
Автор: Д. Бєляєв
Джерело: terton.ru
Джерело: /users/1081