Лентіль - цінний продукт здорового харчування

Якщо ви займаєтесь трьома найпопулярнішими стравами в Росії - це буде картопля, макарони і каша. Походження людей вирощено на них, а деякі не уявляють, як зробити без смаженої картоплі або улюбленої пасти. Хоча такий знайомий і знайомий з дитинства їжі хтось може додати фунти.

А ті, хто веде активний спосіб життя і думають про харчування, запитують питання - як можна диверсифікувати дієту? Що можна їсти на бічній блюдо, крім гречки, рису або картоплі?

Є продукт, який ми важко їсти - lentils. Не тому, що це без смаку або дорого, не можна купити або складно приготувати. Для більшості, це просто невідомий продукт, і що робити з ним не зрозуміло. У радянських часів пальці не були на полицях магазину, тому наші мами і бабусі не варять. Зараз він перестав бути екзотичним і широко продається.

Лентіль - один з найстаріших продуктів і згадується навіть у Біблії. Походження в Центральну Азію, а потім поширення в Африку та Близький Схід, приймали корінь в Європі та... Я не збираюся до Росії. Я думаю, що це пов'язано з тим, що він не був вирощений або придбаний як сільськогосподарських культур. В даний час провідні світові виробники lentil - Індія, Туреччина, Канада, Китай та Сирія.

Найчастіше продаються червоні і зелені пальці, існують інші види. Вони відрізняються часом приготування. Червоні пальці варені швидко, 10-15 хвилин, зелений - 25-30 хвилин. Для 1 склянки лентів потрібні 2 склянки води. Поставте пальми в окропу, варіть повільне тепло під кришкою. Готові ленти можна зберігати в холодильнику до 3 діб.

Тонкощі приготування. Червоні ленти м'які і швидко кип'ятять, тому тільки пюре, або пюре супу готують з нього. Зелені ленти більш жорсткі і з неї можна приготувати багато смачних і корисних страв.

Якщо ви хочете використовувати зелені ленти для салату або додати в суп, то важливо, щоб він зберігає свою форму і трохи щільніше. Тому не потрібно відварити його занадто багато, 20 хвилин приготування буде досить. Якщо ви готуєте гарнір, час приготування необхідно збільшити на 10 хвилин, і варити протягом 30 хвилин.

Я раджу всім використовувати таймер на кухні, а не варити «за смаком» або «приготувати». Якщо плита не оснащена таймером, то можна придбати її - це недорого. Це заощадить багато часу і дозволить приготувати здорову їжу, тому що багато продуктів мають досить короткий час приготування їжі, і важливо не засвоюватися!

Lentils є бобовими і є цінним джерелом білка рослин. До речі, у багатьох католицьких країнах це одна з основних продуктів під час Lent. Lentils вигідно відрізняється від інших бобових, які не потрібно замочити і варити швидко.

1 стакан (200 г) відварених лентів містить 18 г білка, не жирів і маси вітамінів і мікроелементів.

Джерело харчових волокон

Лентіли багаті харчовими волокнами, які багато недоліків. Волокони необхідні для нормального травлення, підвищують обсяг вмісту кишечника і служать для запобігання запору.

Не знаю, що це ленти є джерелом повільних вуглеводів, які необхідні для нашого тіла. Люди з цукровим діабетом, які необхідно стежити за кількістю вуглеводів в їжі, підраховують бобові як вуглеводи (в системі хлібних агрегатів - XE). Lentils має низький індекс GI (глікологічний індекс), тому його можна і слід вживати людям з порушенням вуглеводного обміну і цукрового діабету, а також тим, хто хоче схуднути. Прикраса лентів дає довге насичення і подає тіло енергією, що настає повільно і рівномірно.

Lentils має багато молібдену і фолієвої кислоти, міді, фосфору, марганцю, заліза, вітамінів B1 і B6, пантотенової кислоти, цинку, калію. Чи існують будь-які обмеження? Лентіли містять гнійні речовини, тому люди з гноєм і високим рівнем сечової кислоти повинні їсти їх невеликими кількостями.

Багато страв можна приготувати з гілочками.

Наприклад, червоний перець салат.

Зелені ленти,

червоний перець,

Ваші улюблені трави і спеції,

оливкова олія.

червоне пюре

Хороша альтернатива пюре. І є деякі переваги - ленти не потрібно чистити, як картопля, варена протягом 10-15 хвилин. Я перемішував його в блендері і це зроблено. Улюблена консистенція у вигляді пюре, а переваги набагато більше!

Lentils - універсальний продукт. Має нейтральний смак, всмоктує смаки соусів та інших інгредієнтів, добре поєднується з багатьма продуктами: сиром та овочами (як свіжим і тушкованим), картоплею та рисом, куркою та м’ясом. Ви можете замовити смачні страви з овочів або картоплі. Lentils підвищують насиченість через харчові волокна, підвищує харчову цінність через білок і вітаміни.

Якщо ви хочете бути здоровими, їсти ленти!

Джерело: Shafigullina.ru

Джерело: /users/1077