361
Чому броваться холодними котлетами і де вони рибали для Сталіна
Особлива кухня Кремля розкриває секрети. Уже в 30-х роках для смачних, здорових і найбільш безпечних продуктів для керівництва країни були повністю відповідальні спеціальні послуги. З тих пір, як ви сказали, що всі шеф-кухарі, офіціанти та інші фахівці Особливої кухні є люди з епаулетами.
Де ви рибу для Сталіна? , кв.м.
На щотижневому обов’язку на дачній ділянці Сталіна в Волинській області («Старий дач»), 3-4 кухарі заміщалися один одному. Часом з приходом гостей шашлики були смажені прямо в каміні на шампурах Melchior. Головне уважно стежило, як було зроблено барбекю, а іноді, без терпіння, він сказав: "Ви не можете це зробити." Ось як він повинен бути, і він взяв його себе. Вся продукція прийшла з спеціальної бази, де ретельно перевірили. Але риба була власною, живою, від басейнів в підвалі будинку. Увечері, вечори перевозять срібні страви і вчинки до столу «Великий зал». На вечерю, яка тривала до середини дня, Сталін провів зустрічі з асоціаторами.
Тим часом персонал Особливої кухні потрібно не тільки варити бездоганно, але і прикрасити свої страви і стіл з захопленням. Alevtina Kerina, призначте, шеф-кухар, працівник спеціальної кухні з 1956 по 1983 роки, згадуючи, що теми часто враховувалися для оформлення столів. Наприклад, для рецепції про політ Гагаріна в космос у 1961 році столик був прикрашений ракетами з батонів.
Один з страв, які незмінно вражають гостей, асортимент пташиного філе «Дівчина в польоті»: «Головна прикраса була фарширована в розмірах життя, говорить Керіна. З хліба необхідно зробити тумбу, від паличок каркас птаха, після чого забезпечити його санвузлом, перед тим як всі перці повинні ретельно обробити спиртом.
Не менш вражаючими роботами кулінарного мистецтва були пухові шари з крабами, а свині фаршировані шинкою, язиком, настоюватися кремом. Ще одна маринована сироватість, придумана шеф-кухарями-обсесами, камчатка краб з горінням на батарейках. Або акваріуми з рибою: Ланспек заливають внизу - прозорий бульйон, який замерзає до стану желе, водних лілій, водоростей, водоростей, раків, після чого на спеціальному підлогу кладуть велика варена хірург.
«Що дивитися красиво, але офіціанти завжди псували мене», – каже Керіна. Важко носити. До речі, є майже жінки серед офіціантів Особливої кухні. «Полет з боковим блюдом зважився близько 7-8 кілограмів, не підрахувавши вражаючий лоток Melchior, на якому вона була подана», – говорить Геннаді Павленко, в.о. працівник спеціальної кухні. Одного разу офіціантка вибрала страву з свинею, а Брежнєв почав виступати. За 40 хвилин, а Леонід Ілліч сказав, що колега повинна тримати цю страву своїми руками. й
Чому варжнєв заливають суп? р.
У 70-80-х роках Спеціалізована кухня подала 22-26 членів та кандидатів на Політбуро, секретарі ЦК КПРС, з урахуванням їх стану здоров’я. «У щоденному меню (на відміну від бенкетного меню). Все було дуже індивідуально, говорить Раїса Молоткова, спеціальний працівник кухні з 1969 по 1992 рік, лейтенант полковник. Розроблено разом з лікарем, дієтологом, з урахуванням індивідуальних особливостей та вподобань людини. І був досить поширений: вони пускають на обід, і в ряді є 20 різних супів. Так було з другими курсами: без маси, кожен своїми силами.
«Коли Брежнєв готував супи, він не відмовляється від них, не бажаю відображати когось», – згадує Ігор Нетильов. Так як у нього немає апетиту, заливають все в туалеті. Наприклад, він любив харчуватися холодом. Вони були вивезені з спеціальної кухні в термосі, і щоб охолодити їх вниз, подавали їх в морозильну камеру. З точки зору здоров'я Леонід Ілліч не рекомендується пити спирт, але іноді він дозволив собі трохи. Я використовую, щоб віддати перевагу "зуб." Вікторія Петровна (дружина Генерального секретаря. – Ед.) розповіла нам: «Розбавляємо її навпіл. й
«Чи не було стоматологічних проблем», – каже варити Микола Морозов, «і довелося варити так, щоб нічого не було в посуді». Він завжди визнав свої підписи: Я зробив їх так, щоб я міг з'їсти з губами. Секрет був, що м'ясорубка прокочувала через м'ясорубку 3 рази, а потім вершки обов'язково додано до неї.
P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!
Джерело: kokokokoko.by/facts/12149.html