Трохи урок для майбутнього – есе, написане на блозі, незадовго до того, як він помер

317461

фрагмент картини І. Репін «Буркаси на Волзі»

Ліндс Редінг працював у Новозеландських агенціях BBDO та Саатчі та Саатчі. У віці 52 років він загинув непрозорий рак стравоходу. Його спадщина, крім рекламних проектів, був есе «Чисте Уроки майбутнього», написаний ним у своєму блозі коротко перед смертю.

Люди, які одержують роботу, всюди незалежно від професії. Можливо, хтось торкнеться душі, що ви думаєте, і подивитеся на своє життя, перш ніж він занадто пізно.

- Багато років тому, коли я вперше почав працювати в рекламних оголошеннях, ми мали цей трюк - "Нічний контроль". Протягом дня, мій партнер і я писав на аркушах A4 всі ідеї, які прийшли до нашого розуму про робочі проекти. Недбалі головки, шпильки, прості ескізи маркера. Він був своєрідним сміттям для мозку. Все, що виходив з наших голів або з наших ротів, відразу ж було зроблено на папері. До кінця дня всі найсвіжіші і неробочі ідеї були відфільтровані, а палі з кам'яного паперу заповнили траш можна в кутку нашої кубічної.

Якщо день був продуктивним, то крім гори паперових, пластикових кавових чашок і переповнених особняків, накопичується товста стека «концепцій». Ми ретельно вішуємо ці листи на стіні нашого офісу перед заголовуванням бару для шпинделя пива.

На наступний день, не звертаючи увагу на похмілля, о 10:00 ранку ми прийшли до роботи і з свіжим поглядом оцінюємо результати нашої роботи. Як правило, третина ідей були ліквідовані відразу. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. За середньоденною каву, збиралось ціле агентство, і ми повернулися до нашої рутини: зважаючи на офіс з розумним поглядом, критикуючи створення інших творчих пар.

Але осьНічний чек тільки працює, якщо ви можете дозволити ніч. У той час, коли 90-ті роки перетворили рекламну галузь. Ви знайдете нові інструменти, нескінченні можливості та термінові терміни. З приходом цифрової технології наша робота значно прискорилася. Зробіть ідею? Впровадження та доставка протягом декількох годин! Спочатку був розкіш. Ми можемо зробити це дуже швидко!

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і час.

Дуже скоро «Ніч-перевірки» став «Зареєструватися». Потім, не розуміючи, як ми переключили до Досгіракі на нашому столі, і приймали, щоб поцікавити дітей перед сном. Як тільки ми приклеюємо ідею до стіни, червоний обліковий запис в дешевий костюм ran в і, відірючи лист, вилетіли. Тепер у нас немає можливості шукати наші ідеї з-за кордону і відокремити зерно з шафи. Ми починаємо спиратися на досвід і внутрішнє почуття. У більшості випадків він працював.

Стандарти вниз. Ми стали більш консервативними. Неймовірно приймали творчі ризики, спираючись на перевірені та перевірені техніки. Дослідження показали, що знайомство дає краще результати, ніж нові. І дослідження стало новою релігією.

Щоб бути дійсно креативним, щоб бути позбавленим будь-якої сором'язливості. Відключення внутрішнього цензури. Я не люблю те, що інші думають. Саме тому діти розширюються на творчість, а також люди з Volkswagens, кредитами та Louis Vuitton валізами.

Ви повинні бути сміливими, щоб думати про голос. Зручне місце в готелі. Творчі відділи та дизайн-студії колись були такими місцями. Ви можете залити свої креативні ідеї без побоювання судового рішення або позбавлення волі. Ви можете створити, інакше ви просто заповните себе, як клацання в оболонці. Вона схожа на секс, коли мами слухати на двері. Не працює. А потім трохи розумного хлопця придумав ідею конкуренції. Творчість стала конкурсом. Змагання. Переможець отримує роботу.

Тепер всі страждають від цього недуги. Технологія розвивається на швидкості електрона. А наші бідні перенапружені нейрони намагаються зберегти. Рішення приймаються за секундами. Побачити, подобатися, поділитися, зробивши персональну презентацію, розміщену на Twitter. Не встигнути чекати або сумніватися. Зроби момент! Зробіть це! Ви пошкодуєте його пізніше. О, ви, щоб покрити вашу дупу, не забудьте покласти посмішку обличчя в кінці, якщо ви перезробили палицю.

На тиждень добре. Місяць - незахищена розкіш. Я тепер "послухати" вимушене знецінення від моєї минулої реальності. І це найкращий 6 місяців мого життя. Коли ви звикли працювати з низьким стартом, знімаючи з стегна і танцюючи через очі голки, корисно дивитися на ваше життя ззовні. Дуже заспокійливий.

Виявляється, що моє життя не стільки, скільки я думав. Я розумію, коли я зустрілася з колегами з часу. Вони зіткнуться на мене, розмовляючи захоплено про їх останній проект. Я намагаюся послухати, як вони сперечають про те, хто спить менше, і хто харчується більш швидким харчуванням. «Я не бачив своєї дружини з січня», «Я не можу відчувати свої ноги більше», «Я довго збираюся закінчити проект, адже клієнт збирається на канікулах», – сказав він. Що я думаю? Це були всі божевільні. Вони божевільні. Це ще не смішний. Я був в ударі. Я думав, що це чуже шампанське. Зрада. Ніцца відверта.

Ідея, яку ми святкуємо і цінуємо, стала трійка, пластикова іграшка для реклами і торгівлі. Крім того, зараз ми повинні штампувати їх відповідно до графіку виробництва. «Ми повинні показати клієнт 6 концептів ранку, потім він йде на відпочинок. Він сплачує тільки один, тому не проціджувати занадто багато, не витрачаючи багато часу. Намалюйте щось. Його улюблений колір зелений. Про нас Я в клубі. Побачити вас вранці!

Ви коли-небудь спробували породжувати ідею в гарматі? Це щоденна реальність творчих робіт. І коли він справу з ним ... «Соррі, клієнт не міг приїхати на зустріч». Я подав свою роботу в сквош-клуб. Він любив зелений варіант. Все крім шрифту, слів, зображень і ідей. Також ми можемо зробити великий логотип? Я сподіваюся, що ви не були занадто пізно. Доброго дня! Bye, у мене є обід.

Робота не варто.Я бачив багато творчих робіт. Спирт, періодичні препарати, тривожність, стрес, розбиті шлюби, навіть пара самогубців. Люди просто психологічно та емоційно не підходять для такого ворожого та токсичного середовища. Тим не менш, черга молодих, невиліковних, готових до роботи для пені молодих рекламодавців не виходить. Але їх ентузіазм скорочений.

Як залишатися в рекламних оголошеннях за 30 років? Прогулянка на лезо брита. Привітання від всіх почуття безпеки і страху. Він побіг, як він міг, щоб ніхто не міг зловити мене. Я теж переконаний себе, що я не можу нічого зробити в цьому житті. Я не можу. Я дуже щасливий, щоб майже завжди оплачувати.

Безліч ночей, вихідні, святкові дні, дні народження, шкільні концерти та ювілеї - все було жертвовано до чого, що здавалося б, більш гідне в часі, що обов'язково окупається,...

Він був святим. Я розумію, що зараз. Не важливо. Просто зберігайте графіку. Просто пропагувати мерчанди. Я зателефоную.

Чи варто це?Звісно не. Це просто промисловість. Ні вище призначення. Немає грандіозного призу. Тільки сертифікати в рамках і невеликих фігурках. Гора пакетів антидепресантів, порожні пляшки, подрібнює сіре волосся і пухлина невизначеного розміру.

Я бачу себе. Не вірно. Було весело. Я зробив мій найкращий. Я зустрілася з багатьма талановитими і розумними людьми, навчавшись працювати в нічний час, провокує свою творчу свербіж, і заробляю достатню кількість грошей, щоб підтримати улюблену сім'ю, я іноді бачив.

Я не зробив нічого важливе в житті. Творчість. Я пропагував кілька товарів, поліпшив господарські фортуни кількох компаній, і зробив кілька багатих людей. У той час я думав, що це була прекрасна ідея. Але «Ніч-перевірити» напевно не було.

П'ять.І більше. Якщо ви прочитаєте це, в той час як сидять в темній студії, з'ясувавши над тим, чи маєте в ній мило в правій або лівій руці, виконайте себе на користь – відправляєте її всім пеклом. Поцілуньте дружину і дітей.

Джерело: pokolenie-x.com

Джерело: /users/1077