Чому сирі продукти не вівсяні остери

Одним з нових модних зон здорового харчування є сира їжа. Інтернет є повним інтерв'ю та лекцій експертами, які стверджують, що це не тільки етичний тип приготування їжі – безболісна дієта, яка не завдає шкоди життю – але і найбільш прямий спосіб здоров'я і довголіття.

Р

Для посилання. Сира їжа - це харчова система, в якій використання будь-якої їжі, схильної до термічної обробки, повністю виключена (варка, смаження, куріння, випікання, пропарювання тощо). Висушені продукти харчування без додавання солей і приправ (наприклад, сушені фрукти сушені на сонці) і холодно-пресовані рослинні масла вирівнюються сирими харчовими продуктами до сирої їжі, тобто їх цілком дозволено споживати під суворою сирою харчовою дієтою. Злаки (наприклад, сира гречана), а також пшениця, жито або квасоля можна споживати паростками. Проростання досягається замочуванням насіння в воді приблизно на добу, а потім замочування в вологому середовищі повітря від одного до декількох днів.

Ми поговорили з одним з найвідоміших і активних пропагандистів цього напрямку Сергій Доброздравдін. Його семінари, лекції та форуми активно пропагують в Інтернеті та викликають нагріту дискусію від прихильників та супротивників цього способу життя.

- Останнім часом інтернет зріс інтерес до проблеми сирої їжі, і ви активно просувати його. Чи є це бізнес або місія?

- Нормальний бізнес може бути Вашою місією, намагаючись зробити те, що ви не любите, щоб зникнути. Я використовував, щоб бути успішним в будівельному бізнесі, але коли мій син був народився, перші думки виникали: що я робив для нього, для його покоління, щоб вони могли жити нормально? Я був вегетаріанським часом, не з етичних причин, але схуднути.

- Чи є сира їжа питання здоров'я або етики?

до У першу чергу я вмотивував бажання зробити дитину в оточенні красивого світу красивих людей. Тоді я вже дивився фільми «Особливості» та «Будинок» Л. Бессонне. І поступово я відчув, що я міг жити і впливати на світ навколо мене. Це призвело до свідомого переходу від вегетаріанства до сирої їжі.

до Ви давно вегетаріанці?

- Трохи більше року і половини, а мотивація переходу стала поява дитини. Ми переключили сиру їжу, щоб зробити її здоровими.

- Чи була перша дитина сирої їжі?

- Я. Він п'яти років і був сирим eater з дня народження.

до Отже, заява, що вона шкідлива для дітей, які займаються сирою їжею, не підтверджена?

до Як сира їжа шкідлива, тому що сирі продукти харчування є всі живі істоти на планеті, крім людей! Я почав просувати ідеї сирої їжі, почав вибрати певні ніші для роботи з тими, хто поширить ці ідеї.

до Як ви позиціонуєте себе як сирої їжі тренера?

- Я займаюся просуванням і виробництвом, тобто організацією великих подій онлайн і офлайн. Я не проводжу навчання, маю тільки одну авторську підготовку для тих, хто вже перейшов на сиру їжу і жити в цьому режимі протягом 6 місяців. Після цього періоду люди зазвичай стикаються з соціально-психологічними проблемами - непорозуміння і протистояння близьких і власних поломок в харчуванні. Сира їжа не може бути рекомендована для всіх: є молоді люди, які мають все для того, щоб з тілом, є люди 40-45 років, тіло якого зламати, і судини потребують очищення. Якщо вони раптово і бездумно переходять на сиру їжу, і навіть при цьому починають зірвати «сухий» – проблеми можуть початися.

до Інтернет повною мірою суперечливої інформації: з одного боку ентузіазм шанувальників вегетаріанства - сирої їжі, з іншого - інформація людей, які підірвали своє здоров'я. Якщо людина перестає харчуватися, наприклад, молочні продукти, їх відсутність необхідно компенсувати чимось. Так як зробити дієту, щоб отримати всі необхідні вітаміни, мікроелементи, білки?

до Найбільш поширеним міфом є потреба тіла для великої кількості кальцію і білка. Насправді вони не потрібні організму в таких кількостях. Крім того, сам кальцію в організмі не всмоктується, потрібно використовувати вітамін D3, під сонцем, піти в солярій, в крайніх випадках пити курс вітамінів. При переході на сиру дієту, якщо людина обирає її для себе як додаткового способу життя, а не як короткострокова дієта протягом 2-3 тижнів для схуднення, радимо підходити до цього рішення дуже ретельно. По-перше, необхідно пройти тести, дізнатися, який стан організму знаходиться і після початку сирої їжі, періодично проводити подальший моніторинг на одну і половину до двох років, приймати тести, подивитися, якщо все досить в організмі. Якщо є якийсь критичний недолік, виникає відчуття слабкості, втоми, млявості, оніміння кінцівок - потрібно пити курс вітамінів або зробити ін'єкції.

до Але ця проблема виникає не тільки в сирих продуктах, але і в теганах, які не споживають молока.

до Якщо людина стає веганом, він все одно споживає теплообробну їжу, в результаті чого в кишечнику залишають велику кількість патогенних мікроорганізмів, годуючи на декомпозиційних продуктах теплообробної продукції. Звісно, найстрашніші мікроби – це ті, які живуть на декомпозиційних продуктах м’яса, але навіть мікробів, які годують на декомпозиційних продуктах макаронних виробів і картоплі, дуже шкідливі для нас. Проблема веганів і сирих продуктів є дефіцитом вітаміну В12, його необхідно просто поповнювати вітамінами.

При переході на сиру їжу не все йде плавно, потрібно міняти мікрофлору, вона займає час. Крім того, необхідно врахувати ймовірність нагнітань (глисти-паразитів), які в 99% людей, незалежно від типу дієти. Вони приділяють значну кількість того, що організм повинен отримувати. У вегетаріанських дозах заліза не є перкусивними як в м'ясних, так і якщо у нього паразити п'ють 40-50 мл крові на добу, виходить, що людина просто годує їх до розпаду себе. Тим не менш, в цій ситуації сирі продукти харчування знаходяться на ризику, так як їжа не обробляється термічно. Відповідно, вони повинні особливо ретельно стежити за чистотою продукції і їсти трав'яні антипаразитні засоби: цибулю, часник, чанерели.

до І є гриби, які використовуються в сирій їжі, тому що є точка зору, що ця їжа без використання і непотрібна.

до Ми любимо гриби білі і ягоди, вони мають ніжний м'якоть, приємний смак. Шапки особливо смачні. Підібрано ягоди, ріжемо, додаємо лимонний сік, промен - і готову страву, дуже схожу на мариновані гриби. Крім того, можна використовувати гриби, устриці.

до Скільки людей цікавляться цією темою і скільки їх змінюють життя?

- Так як ми почали працювати, кількість людей, які зацікавили. Наприклад, тепер, згідно з статистикою Yandex, до 50 тис. запитів на місяць. На основі статистики наших маркетингових проектів, близько 10% залишаються на тему, тобто 10 тис.

до Виявляється, що головним стимулом для водіння стати сирим харчовим засобом є здоров'я, а після того, як вегетаріанство для більшості є питанням етики.

- Сира їжа в основному проблема здоров'я.

до Що змінилося, так як ви стали сирою їжею eater?

- Я був на сирому кормі протягом 4.5 років, і я дуже люблю. Як тільки я перейшов на цей тип їжі - Я почав схуднути, хронічний нежить, який довго зникнув мене, гіпертонічна хвороба відступила. Підвищена ефективність, не довший тон.

до Існує думка, що в овочевих культурах багато нітратів, коли приготування їжі значна частина них переходить в відвар. Як вирішити цю проблему сирі продукти? Оберіть товари більш ретельно?

до Вибір продукції дуже важливий. Зараз існує ще одна проблема – генетично модифіковані рослини. З'явився морква ГМО.

- Майже всі сої - ГМО. Це, до речі, є однією з проблем вегетаріанського харчування – багато намагаються замінити свої улюблені продукти з соєвими еквівалентами.

до Сама тривожна річ полягає в тому, що можлива дія сої GMO на рівні ДНК не вплине на нас, але на відштовхуванні, або через відштовхування, або, можливо, ці позики просто не будуть.

- Чи відчувається зміна сировини і звичайної їжі? Це нова тема, є будь-яка статистика про сировину-довголівців?

до Краще для організму дотримуватися одного раціону, щоб не змусити його перебудувати весь час. Не існує статистика на центарах.

Джерело: Gazetagreencity.ru

Джерело: /users/1077