Стрес. Це емоційний і фізична напруженість, яка виникає у відповідь на події навколишнього світу. Вражаю себе не завжди погано, оскільки вона оповіщує вас потенційними небезпеками, кладе тіло і розум на «ударова готовність» для подолання складних ситуацій, і мотивує вас вжити заходів з максимальним впливом. Проблеми виникають, коли стрес стає занадто важким і / або коли він затримується; відсутність навичок управління і управління стресом також ускладнює подолання. Тому важливо навчитися відпочивати і приймати час на відновлення.
Вплив стресу на організм людиниПерші ознаки, які ви вже не повністю відновлюєте від стресу: відсутність енергії, складність концентрування, часто поганий настрій, підвищена дратівливість, тривожність. Ще один знак може бути прагненням до відставання, щоб відійти від "світнього бюстле", щоб говорити - це різновид природного хірурга тіла для відпочинку.
Якщо протягом тривалого часу організм не отримує бажаного відпочинку від стресу, він починає впливати на здоров'я.
Способи боротьби з стресом1,1 км
Дихати глибоко.й Це перший і простий крок для боротьби з стресом. Наш дихаючи пов'язаний з нашим розумом, і якщо ми починаємо дихати більш повільно і глибоко, особливо з підвищеною ексгаляцією, то наш розум і нервова система заспокоїти. Спробуйте розвивати середовище дихання глибоко і більш повільно, ніж звичайний, і ваш стресостійкість збільшиться помітно.
2,2 км
Позбутися від стрес-фактора. Зберігати ваш розум зайнятий, тому ви можете зменшити стрес.
3. У
Дізнайтеся, щоб розслабитися. У цьому випадку я не маю на увазі спосіб «релакс», який часто наповнюється сьогодні – в барі або клубі, з друзями – але справжній релакс, адже це дозволяє організму відновити. Для цього відмінні прогулянки в природі, в свіжому повітрі, від джгутів міста. Дуже вигідно практикувати шавасану або йога-пошта для відпочинку (покладаючи на спину).
4. У
Використовуйте вільний час. У мене була ця проблема: навіть в мій запасний час, я часто заповнила голову думками про роботу, робити плани, проаналізувати робочий день і т.д. Все це не тільки не дозволяло відволікати і розслабитися нормально, але і намалювати енергію, тому що, мислити про роботу, мимовільно запам'ятовуємо неприємні ситуації, включаючи; і в цілому процес аналізу також бере енергію. Тому, коли у вас є вільний час, зробіть щось абсолютно не пов'язане з Вашою професійною діяльністю: залучати до ваших хобі, творчості, провести час з дітьми, знову – відпочивати на природі.
5. Умань
Вистачить сон.й Ця точка є дуже важливою, хоча багато людей, особливо в їх молоді, недооцінюють своє значення. Справа в тому, що уві сні вплив нашої свідомості на організм «з'єднання», що дає тіло можливість «з'єднання речей в порядку, коли господар не вдома». Так, це підходяща аналогія: коли ми «на дому», тобто, коли ми зробимо, ми створюємо «замовлення» в нашому тілі з неспроможними думками, досвідом, шкідливими звичаями, відсутністю фізичного навантаження тощо. Сонце є шансом на тіло, щоб нормалізувати себе. Не ігноруйте його.
6. Жнівень
Розробити здорові звички. Якщо у вас є або вирощувати ці звички, ваше відновлення від стресу буде набагато швидше, оскільки ваше тіло буде потрібно працювати з меншим сміттям, як фізичним, так і психічним. Це включає в себе: правильне, здорове харчування (Я рекомендую переключатися до вегетаріанства), регулярне (докладно щоденне) фізична активність (модерувати фізичні навантаження, немає необхідності повністю приводити себе; для мене, йога відмінно працює), дієта, сон і відпочинок.
7. Про нас
Посмішка частіше. Посмішки, сміху, позитивні емоції випромінюють вібрацію «зцілення», тим самим знижуючи вплив стресу і допомагаючи нашому організму швидше відновитися. У Qigong є практика, яку я іноді практикую, яка є дуже ефективною. Якщо ви використовуєте образ посмішки для розслаблення певних частин тіла, ефект спостерігається буквально відразу.
8. У
Планувати мудро. Для запобігання виникнення складних стресових ситуацій на роботі, це стосується більш напруженого управління або стрес-менеджменту, але в цілому важливо також запобігти виникненню складних стресових ситуацій. Коли ваша діяльність добре запланована, вплив стресу на організм буде значно нижчим. «Відмінний» означає, що не тягувати себе з будь-яким, що за межами ваших фактичних можливостей.
Дотримання цих 8 точок не тільки допоможе вам відновитися від стресу, але і значно зменшити його вплив в майбутньому.