343
Атлете Котлярова про розділи в дитячих будинках
Історія того, як Олімпійський медаліст Ольга Котлярова відзначає від Свердловського Міністерства спорту і пішла на допомогу дітям.
Ольга Котлярова, 38 років, доріжок та польовий спортсмен, директор благодійного фонду «Your Children» (Єкатеринбург)
23 роки, з короткою перервою за народження дочки Ольга Котлярова ran середні дистанції. І через шість місяців після закінчення успішної спортивної кар’єри (переможець реле всіх важливих чемпіонатів і призерів 2000 Олімпійських ігор) займався роботою в Міністерстві спорту Свердловської області - відразу першим заступником Міністра. Старший спортсмен, чартерний бухгалтер і аспірант Уральної академії цивільної служби Котлярова свідомо домовилися про високу позицію шафи. Не за статус або заробітна плата, вона говорить. А тепер Ольга з посміханням нагадує її романтичне бажання бути соціально корисними, а потім вірила, що вона знала багато і вмітила допомогти.
По суті, життя менеджера Котлярова не був готовим. Величезна кількість нової інформації вибухнула мозку, а через нескінченні зустрічі та зустрічі Ольга майже не бачила сім-річну дочку. «Це кілька періодів у спорті, робота різної інтенсивності, а служіння важко весь час», – пояснює Котлярева. Особливо в першому році був страшний, коли міністр залишив і залишив мене.
У другому році стало простіше - менше стресу, більшої ефективності - і ще після чергової нервової зустрічі Ольга здійснила, що вона була занадто втомлена, і вирішила кинути. Вперше в її житті Котляров знайшов себе в ситуації, в якій вона не знає, як діяти - купити газету "З рук до рук", піти в трудовий обмін або просто чекати когось, щоб викликати кудись. «У спорті не було боса над мною», Ольга пояснює свою хвилювання в часі. Немає, коли-небудь збочений на мене, навіть не підняв голос, не зробив ніяких претензій. У мене є ідеальний зв'язок з тренером. Тексти пісень, а це означає: І раптом я зрозумів, що я повинен піти на когось і запитати щось. Я повністю плутався. У своєму мобільному телефоні Ольга каже, про 1000 контактів, але за порадами вона якось називається Ігор Калінінін, засновник благодійного фонду «Your Kids», з яким вона перехрестила шляхи на роботі.
Тоді Котлярова не має чіткого розуміння того, що вона хотіла зробити далі, Ольга просто шукала тиху і менш зайняту роботу. А фундамент «Мої діти» шукав режисера на «безкоштовний графік». Котлярова не соромно погодитися з цим варіантом, але встановлюємо пробаційний період - рік. «І тепер я не можу уявити, як життя мало, – коментує Котлярова два роки пізніше.
Благодійний фонд «Your Children» працює з дитячими та пансіонатними школами Свердловської області з 2009 року – організовує підготовку та інші цікаві заходи для школярів, проводить Spartakiads, купує інвентар та ін. «Я хотів би цей фонд, оскільки він не створює глобального покриття проблеми», - сказав Котлярева. - У нас є кілька проектів. Вони не є найбільшим, але вони працюють чітко. Наприклад, програма «Your Sport», в якій тренери з різних видів спорту проводять розділи в дитячих будинках. Фундація знаходить спеціаліста, укладає договір про подорожартит (коах – фундамент – дитячий будинок) та сплачує за свою роботу (у 2013 р. плата зросла з 5,000 до 6500 на місяць за вісім обов’язкових навчальних занять).
У проекті взяли участь п'ять тренерів, які взяли участь у реалізації проекту. У 17 дітей-сиріт в Єкатерінбурзі та прилеглій території, діти грають футбол, гірськолижні гонки, настільний теніс, таквондо, бокс та інші види спорту двічі на тиждень. «Діти без батьків є звичайними дітьми, так само, наприклад, дочка моєї», - розповідає Котлярева. - Вони потребують задоволення, теж. І якщо сімейна дитина має більше можливостей при виборі секцій і кіл, то в дитячих будинках це не так. й
Важко організувати додаткові заняття самостійно. У штатному столі не передбачено тренувальних ставок, а бюджет не включає кошти на спортивне обладнання. «Якщо ми лікуємо наші програми, то ці діти просто не мають спорту», – пояснює Котлярова. Я пам'ятаю, коли я був свого віку, скільки я люблю навчання і наскільки важко це було, якщо це було припинено.
На додаток до спортивних клубів Фонд «Мої діти» має інші проекти. Наприклад, програма для навчання дітей правила безпеки дорожнього руху та Spartakiads для дітей-сиріт. Котлярова згадує, як один раз поспіль Євген Салахов запропонував провести для дітей тур-тренінг на каналі. «Ми назвали цю ідею до одного з дитячих будинків», – розповідає Ольга. І відповідь: як ви вчасно, бо ми не знаємо, що робити з дітьми. По суті, ми могли б змастити. Зробляючи дітей з проблемою. Для узгодження маршруту з поліцією трафіку необхідно вказати документи про подорожі тощо. Але режисер відповів на нашу пропозицію - в кінці діти були захоплені!
Достатньо зробити трохи, Котлярова вірить, але робити добре. Декілька проектів – наприклад, «Мої професії» (податки на підприємства) та «Your Communication» (соціальна мережа між сирітами) – з приходом Ольги, фонд поступово завитий. В інших містах є аналогічні програми, і Котлярова вирішили зосередитись на спорті. Наш засновник часто попросить мене, "Якщо ми не робимо це, то хтось це робимо?" Ні, я відповідь. Далі ми повинні зробити це. й
Джерело: prosports.ru
Джерело: /users/1077
Роб Кірбі на майбутнє долара - супернова вибух, потім чорний отвір
Що Happens Коли студенти Читати Гаррі Поттер