268
Довіра Ребекка батьків
Фото:kizie.com
Про те, як будується довіра.
Діти дуже швидко пристосовані до оточуючих. Вони мають можливість залучити дорослих, щоб задовольнити свої потреби і сформувати сильні емоційні зв’язки з ними, які можна назвати «привабливими».
З народження діти висловлюють свої потреби. Почуття дитини відчуває напругу і дискомфорт і починає лікуватися. У той же чином, у дитини, коли йому необхідно змінити діапери, коли він холодний або гарячий, коли він втомився або перезбуджується.
Після того, як дитина зустрінеться, він розслабляє і відчуває себе комфортно, поки не виникне нова потреба – наприклад, необхідність батьків, щоб знову змінити свої діалки.
Як ці потреби зустрінуться, дитина розвиває почуття довіри та вкладення до особи, яка їх задовольняє.
Цей цикл «Особливості/реактування» повторює себе протягом усього життя. Коли у нас є потреба, ми висловимо її, і хтось насичить її, у нас є сенс вкладення до цієї особи. З часом ми починаємо вірити, що ця людина продовжить відповідати нашим потребам і турботам про нас. І ця людина стає владою, другом, що батьки хочуть бути для своїх дітей.
Світ дорослих для дитини великий і лякаючий. Для розвитку в ній дитини потрібен відчуття безпеки, стабільності, затишку. Саме тому психологи пропонують зробити режим дня, закріпити правила в сім'ї (до дітей і батьків). Все це створює простір чітких і зрозумілих прав і обов’язків. Це дає дитині відчуття миру і безпеки.
Багато людей скажуть: «Я не можу бути навколо моєї дитини весь час». Так, батьки не можуть, і не повинні бути там кожен другий (інше, дитина буде вчитися бути незалежною). Якщо ви хочете, щоб ваша дитина була нагодою. Визначення правил і забезпечення консистенції є вашої батьківської відповідальності.
Якщо ви є тільки тимчасовим і випадковим (навіть якщо радісно, але імперентним) явищем в житті вашої дитини, він знайде когось, хто буде в житті назавжди. Але тоді вам не буде. Якщо ваша дитина може поділитися своїми успіхами, судами, досвідом з вами тільки тоді, коли це зручно для вас, то він знайде ще одного дорослого, який буде там, коли дитина комфортна. І не буде тебе. Як послухати і підтримувати дитину – предмет окремої статті. Але якщо ви можете переконатися, що дитина, впевнена у собі, довіра у вас буде сформована. Видання
Павлович Марія
Джерело: karpachoff.com