119
Як метелики втеча сексуальна harassment
У короткому житті жіночих метеликів плямисті червоні, секс не займає занадто багато місця - вони беруть участь в ньому тільки один раз.
Після цього, як японські вчені знайшли, метелики, щоб уникнути небажаної уваги дратівливих чоловіків, використовують дуже простий метод: вони складають їх з малюнком крилами і, таким чином, стають менш помітними для костюморів.
Цей феномен описаний в журналі Ентомологія.
Голова дослідження, д.н.-Я Іде з Інституту технології в Фукуокі, виявляв, що жіночі плямисті червони дуже часто складають свої крила при оточенні інших метеликів.
«Я також помітив, що вони роблять це набагато рідше, коли інші види метеликів літати їх, - додав д-р Іде, який поставив, щоб дізнатися, що викликало цю незвичайну поведінку.
Фото: www.flickr.com
В результаті еволюції Непристойні спроби дозрівання, вчинені непристойними чоловіками, можуть бути небезпечні для крихких жінок, а отже, японський вчений здогадував, жінки, очевидно, складіть свої крила, щоб позбутися від обсесивних шанувальників.
Тестувати гіпотезу, д-р Іде використовували мок чоловічий плямистий chervontz.
"Коли я б приносила чоловіка до жінок, які вже були матові, вони часто складали свої крила", - сказав він.
Тим не менш, метелики, які поки не пройшли цей процес, не складали свої крила і гордо залишили їх на рівнинному погляді.
"Як результат я прийшов до висновку, що коли жінка більше не потребує mate, вона складає крила, щоб уникнути привернення уваги", - пояснив японський вчений.
У той же час живоплоти «поширюють свої крила, щоб привернути чоловіків. й
На думку д-ра Іде, «згортання крильця є поведінкою, яка розвивалася в плямистих червонських метеликах, щоб уникнути сексуального загартування. й
Вікторія Гілл, BBC, Лондон
Джерело:bbc.co.uk
Джерело: /users/1077