Цікаві факти про прізвища

Р

Ви знаєте, що слово прізвища походить від давнього Риму позначення великої родини, очолюваної людиною, сім'єю також увійшли раби. Прізвища в різних країнах, і в даний час без прізвища. І ми будемо говорити про них.

Назва відомого американського актора Арнольда Шварценегера, що означає в перекладі з Німеччини – «чорного фермера», здавалося режисеру фільму, в якому актор дебютував, занадто складний. Тому в кредитах основна роль була визначена як Арнольд Сильний. І якщо ви зустрінете людину з прізвищем Россі в Італії, ви 90%, ймовірно, називаєте його Mario, оскільки це найпоширеніше поєднання імені і прізвище в цій країні. За даними Американської телефонної книги, перед Першою світовою війною II, 22 осіб з ім'ям Гітлера мешкали в Нью-Йорку, а після війни не було жодного імені диктатора. І ще один широко відомий прізвище в США — Сміт — це кожен 150 громадян. Але не тільки в Америці живуть багато імен Наприклад, у Швеції понад 300 000 осіб мають прізвище Карлсон, 40% в’єтнамської особи мають ім’я Нагієна, а в Китаї 100 млн осіб мають ім’я Лі на паспорти.

У Ісландії, за законом заборонені прізвища. Замість прізвищ можна використовувати щось, як по батькові. У Тибеті, Мианмарі та Амхарі люди. Французька родина вносить найоригінальніший прізвище - 1792, що означає ці фігури, ніхто не знає, але багато хто схильний вірити, що ім'я обрана на честь революції. корейськи мають лише 300 різних прізвищ і тисяч різних імен. Це означає, що в Кореї простіше зустріти прізвище, ніж ім'я

І нарешті, маленька історія. Коли Наполеон завоював Голландію в 1811 році, декрет був виданий, щоб дати всім мешканцям завойованих країн французьких прізвищ. У місті думав, що країна була зайнята протягом короткого часу і закон буде скасовано, тому вони придумали ідіотичні імена для сміятися. Так, незабаром були перші ведмедики таких імен, як письменник, голодний або павук. Який сюрприз, коли нововведення вкорінилися і тепер нащадки цих жартів не дуже синорусні імена.

Джерело: mif-facts.com.ua