341
Climbing в Непал на Mount Island Peak
, Україна
У Непалі вони сходження Острів Mount Peak з висотою 6189 метрів. Наша велика міжнародна група, росіяни, українці, 2 канадські та швейцарські (все 32 хто вийшов) сходження Калла Патар 5545м. Для групи, яка збиралася піти на вершині острова, Kala Pathar стала акліматизація перед майбутнім сходженням, на шляху назад ми були розділені - глечики, кати на плечі, відчувати себе як мінімум група, яка зараз пропарилася до Марса, і відкидаючи ручники і походи палички, більшість групи знизиться.
Наша команда Айлендекерів весело ходиться до с. Дінгбоче, висота - десь 4300м, де слід зупинитися на закусці.
Щоб сказати, що гірський Непал прекрасний, не сказати нічого, навіть враховуючи те, що за спиною вже 2 тижні подорожі, і до цього в загальному 2 поході в Непал, я завжди дивився і дивився.
Життя навколо нас плавно протікає.
Ми доходимо до місця проживання в с. Чукунг на 4800, довгий, нудний, без пригод і краси, але ввечері в с. є тільки нереальний захід сонця.
496844р.
Вранці, прокинувшись, сніданку неприпустимий Непалус їжі і cramming ручний вітамінів і інших дорожніх коліс високопродуктивних експедицій, шахта починає вимірювати дельботи, вибрати системи, спробувати на кішках, підрахувати карбіни.
На жаль, наша група все ще виходить з Чукунга, але ми можемо дозволити собі бігти лише 3 години до базового табору, з якого вони роблять сходження на вершину острова, сніг і свіжі, настрій нервовий, завтра сходження, кожен занурився в себе, всі нерви, жарти напружені, а більшість про табір, саміту і сходження. Для більшості груп це перший скелелазіння, і хоча вона вважається простою в сходженнях, це не буде легко.
3610Р. 4200Р.
Складання до бурового табору. Сейфський табір був у 5087 році, ми трохи підіймаємо над основною на 5100.
Це частина національного заповідника, є жирні і жирні частини гребінці, що простягаються між наметами, щоб жарти на тему - і давайте ловити і обсмажити, наші керівництва посмішка і жест, як крокодил у грі - руки, ручні речі, погані)
Інші представники несудимої місцевої фауни, локально-не-значно-комунікаційних) Шерпас ховають їх неоднорідно, а птахи, коли Шерпа не бачить, вкрадають все, що падає під викликом.
Ми не маємо кемпінгу, ми налаштуємо намети самі.
вечір перед сходженням, навчання виходу на роботу з мотузкою, системою, кучерявими навичками на джумарі, спускаючи на вісім, правила поведінки на вугорських рейках, ми приводимо котку, в Чукунг для оренди дивно дуже гарне обладнання, карбіни (крім ніуніму) пелюстки, чорної діаманти; те ж саме з котами, системами і джумарами, ви не могли нічого брати з собою і взяти все на оренду, все разом за 2 дні хлопці вийшли щось в області 40 греків
ввечері перед сходженням, в таборі тиша розведена шумом шестерп і шумом пальника.
На ніч в наметі набагато менше 10, за моїми почуттями ступенів -15, мій годинник може показати температуру до -10, коли температура нижче, вони напишіть менше -10, і це все, я навчився визначити приблизно швидкість перемикання екрана між режимами. Зміяти в одному ранку, відвертати моргу, не хочеться їсти на таку висоту, але ми начинаємо вівсяний мед в себе, кладемо всі п'ять сотень тисяч одяг на себе, термальну нижню білизну, теплий набір полярних флісів, верхні штани, верхній фліс і куртку з полярного натягу, 2 пари шкарпеток і сходження ботів
Ми залишили на 2-20, є десять з нас і 3 гірських скелелазень, Сона просто недавно повернулася з підйому вісім-тисячника Канче Яньгу, де він заморожує свої пальці, але не відмовлявся працювати з нами. Температура на вулиці близько -25, дуже пощастило з погодою: тут немає вітру і зовсім не було хмар, хоча два дні до того, як він почався ciros (так плоскі рвані піроподібні хмари є загарбниками поганої погоди, і ми всі бояться поганої погоди)
Про таблетки. Я на мінімальний набір: вітамін С, комплекс індійських вітамінів - адаптоген, індіанський кардіозахисник, і набір неприємних речей для коліна. З точки зору речей, мінімальний набір приблизно однаковий для всіх: штурмовий рюкзак на 20-40 літрів кішок в ньому, сходження системи з джумаром (для підйому мотузки на круті стінки) вісім (для спуску донизу себе), 2 самозахисту, 2 клаптих і 4 розтяжок карбіни. Я не збираю льоду, я залишаю його в таборі, хлопці бажали мене взяти його, і вони фотографували з ним на вершині, але коли я запропонував, що хтось перетягував його, кожен мовчався, тому льодяник чекав мене від сходження в намет.
Новий сніг не впаде, маршрут добре-троден, рейлінги на маршруті вже вішуються. Пляшка води, всі види барів поживні до світанку, тулім вгору набирає висоту, вздовж грядки, скеля пулой, пасоми, кути в місцях гельлі, уявіть, що ви побігли від бодуна 5 км зробили 100 квацій і на барі витягують 50 разів - в короткі, голова злегка обертається, бавовняні руки, однотонно крок за кроком дельірій, інший сходження і не назвати його, завжди, сумно і сумно похований в місці світла і дивлячись на взуття повільно попереду.
На світанку ми йдемо до вершини кам'яної бази і приїжджаємо під льодовиком близько 6-30 ранку. сон виходить, отримайте тепліше, постійно перемістіть пальці і пальці, щоб не замерзнути. Від кисневої голодації організм починає давати менше крові на менш важливі органи. у пальці, щоки, оніміння і поколювання, ми добре і грамотно акліматизація (3 дні перед сходженням на вершину Ісландії з загальною групою пішли на Kala Pathar scallop спускається з висоти Mount Pumori є 5545, звідти нереальний вигляд найвищої точки землі - Everest, Lhotze і Nuptze scallop паркан
в той час як одягаємо на джгут, наші керівництва в'яжемо сучки для пучка, розділяємо групу на 2 пучки і починаємо твердість, кути 30-40 градусів, дякую Божий сніг трамплюється і не потрібно трахнути, але краса перебігу нереально.
Очі просто випадають з краси, а мозок відмовляється бачити.
Джерело: info-planet.ru