Чому ми закріплюємо

Як не швидко механічно виявити істинне значення і радість застібки, говорить Архиєпископ Феодора Бородіна, ректор церкви Святих Незахресних ком і Дам'ян на Маросяці.

Фотограф: Анна Давидова – Олександр Федор, Різдвяний швидкий приходить, особливий час, час відновлення, але часто витрачаємо час кріплень механічно з року до року, в результаті не відбувається відновлення. Як змінити, що повідомлення не зупиняється?

Архиєпископ Феодор Бородін

до Є така категорія парафіян - вагітних. Я почув кілька разів про відкриття, які зробили для себе. Якщо це були жінки, які мали багаторічну практику церковного життя, милосердя, суворо спостерігали за ним, полюбили застібку, то раптом, коли вони змушені були не швидко швидко харчуватися, вони розуміли, що застібка не відбувалася, так як вони не мали інших швидкостей, ніж обмеження в їжі.

«Ви знаєте, що я збираюся до церкви протягом 15 або 10 років, я почався до того, як я одружився, і я завжди був дуже строгим і спокійним.» І виходить, що я був в оленині, бо майже всі мої повідомлення були зосереджені тільки на харчовому аспекті. й

І я думаю, що всі інші члени церкви повинні слухати це. Дійсно, виходить, що для нас швидке приготування їжі в основному виконання рецептів їжі.

Це не поганий, це нормально, але незалежно від того, скільки ми чуємо, незалежно від того, скільки ми читаємо в пристосуванні, наприклад, про публічний і Pharisee, що це не найважливіше, це не важливо – їжа швидко займає занадто багато місця для нас. Це дуже важливо, і для багатьох нас є більш важливим, ніж духовне кріплення.

Що робити, що це означає подолати це? Я думаю, що в першу чергу потрібно для кожної людини, щоб змінити щось на молитвній практиці. Хтось додавати, зміцнити, застосувати ще більше, ніж ваше звичне правило: крило, читання каньйонів, читання патріархів, читання Святих Списків. І намагатися додати деякі хороші речі.

Я думаю, що кожен зможе допомогти комусь один раз на місяць або один раз на тиждень – безоплатно, так що ніхто не знає про це, щоб ніхто не вкрасив нашу нагороду. Щоб приїхати до старої жінки або до великої сім'ї і варити борщ, подрібнити дерево, дати мами піти кудись ходити поодинці, щоб вона повернула свої почуття трохи. Щоб зробити дії милосердя, але щоб ніхто не знає про це, щоб ніхто не втратив винагороду, щоб оцінити скільки нам потрібно знати про нас, скільки ми зазвичай втратимо.

В цілому, слід розуміти, що швидке виконання є дуже індивідуальною активністю, і кожен християн, який вже багато років знає, що він слабкий, що він добре в і що погано.

І де вона погана, необхідно працювати в напрямку подолання гріхів і набуття протилежної справи. Щоб зробити деякі роботи, не ослаблення їжі, в тілесному застібці. Якщо людина не читає Святих Списків, то обов'язково дайвінг в своє дослідження. Якщо людина не допомагає нікому, то потрібно призначати когось і допомогти собі.

Якщо ви ніколи не читали Psalter, я дуже рекомендую читання: читання Psalter дійсно приносить чудовий світ в душі людини. Можливо, в перекладі Юньєрова колись читав – з одного боку, це майже літургічний переклад, він був задуманий перед революцією для використання в поклоніння, а з іншого боку, набагато чіткіше, ніж слов’янська. Повільно, повільно, на Катизмі в день або навіть менше, ставши кожне слово так, щоб все було знову.

Кріплення є тим же часом духовного життя, тільки бантовий рядок більш щільно простягається. Кріплення – час більшого натягу. І потрібно збільшити натяг під час кріплення, де потрібно для вас.

- Чи можна знайти радість в самопідготовці?

до Радість, ймовірно, не в самопідготовці, але в якому йде після нього. Мета кріплень, все це величезне, розвинене і дуже продумане кріпильна культура, яка зараз на практиці російської православної церкви, полягає в тому, щоб піднести людину духовно, роблячи його безкоштовно з харчових питань, щоб він не піклується про те, коли і скільки він їсть.

Якщо ми аналізуємо себе, скільки наша увага займається їжею, ми розуміємо катастрофічну ситуацію. Мета полягає в тому, щоб зробити людину вільною від цієї основи існування карнал, щоб деякі інші пристрасті можна подолати далі.

У цьому, звичайно, є радість свободи, визволення, рельєфу. Втомлена душа відходить гірше. Один святий сказав, що якщо ви не захотіли, ви не досягнете успіху. Це, радість в якому подається після того, як людина придбала майстерність абстиненції, і не в абстиненції себе. І якщо радість в абстиненції себе є нещастям, то це саме палалізм, ванільність.

- Тепер існує така різноманітність продуктів, які ви не можете відчувати або просто їсти худі продукти?

- Пост складається з двох напрямків. Першим є обмеження якості їжі, тобто ми не споживаємо певні продукти харчування; другий є обмеженням кількості. Що, в пості обов'язково потрібно їсти менше і, в цілому, це не важливо чого. Ви повинні їсти пісну їжу, але не багато.

Абба Доротеус каже, що пристрасть глютонії ділиться на два види - гортані і хістерії. Гортанобез, коли це не важливо, скільки, важливо смачно смачно смачно і з задоволенням, і хістерія - коли це не важливо, чи смачно чи ні, важливо, що багато. Ми повинні подолати обидва.

Всі ці поради відомі: ви повинні отримувати від столу відчуття легкого голоду, не маючи достатньо харчуватися. Звичайно, ви не можете їсти. Особливо якщо ви готуєте до причастя. Щоб їсти трохи так, що є сили, але ці бодільські сили не покривають духовні сили людини.

до І чому схильність до розм'якшення кріплень в їжі, властивих тим людям, які давно пішли до церкви? З якоїсь причини тяжкість кріплення спостерігається тими, хто тільки починає швидко.

- Ви знаєте, що це два тренди, які люди стикаються у житті. Один з них дійсно є своєрідною спокусою релаксу: «Я досягав, я закріпився, я досягла успіху, це стадія, що була передана мені» – своєрідна ретардація. І якщо ослаблення в позі відбувається з цієї причини, це не добре.

Швидких поїздів волі людини, які потім, посилені і зміцнені, можуть бути спрямовані на деякі більш глибокі і більш трагічні речі, які знищують людську душу. У цьому сенсі необхідно тримати себе в перевірці весь час, повернути собі застібку і не розслабитися.

З іншого боку, ви вже давно згадували людей, які збиралися до церкви. Накопичувачі переміщуються. Якщо зовнішня важлива для новачка, і це нормальна стадія розвитку людини, то для людини, яка збирається до храму протягом 20 років, ця зовнішня статутна продуктивність не може захопити його і бути настільки важливим. Центр боротьби за таку людину необхідно перенести всередину.

Якщо внутрішня боротьба не посилюється, але тільки ослаблює зовнішній, це погано. І якщо людина вже була досить вільною від бодіфів і він більше або менше не піклується про те, що, можливо, пом'якшення кріплення не так страшно.

В цілому, християнина, як військовий, не солдат, але офіцер. У зв'язку з тим, що працівник є особою з певною свободою і дуже великим частки відповідальності. Свобода, бо він знаходиться в положенні, де він повинен приймати рішення.

Для того, щоб підняти офіцера, він спочатку похилий навчався в школі, відчуваючи, що його повністю відійде від нього: підйом, випадають, кожен другий за секунду він не встиг. Школа кадета або Суворовська школа, потім інститут, армія, але це єдиний спосіб виготовити офіцера, який має відповідальність і свободу, і буде мати силу, щоб зробити правильні рішення.

Це християнство. Крістіан - людина, яка вперше, протягом багатьох років, культивує в собі силу волі, яка необхідна для виконання команд Христа. І тут дуже важливо послухати чартер, священика, виконання традицій застібки, народження Церкви і освячення наявністю Святого Духа в церкві.

Але мета Церкви полягає в тому, щоб врятувати чоловіка, і не можна врятувати чоловіка без викладання його свободи. Мета парафія або священика як духовний батько є підняти дорослого, вільно приймати і відповідально за його рішення, християн, який любить Христа, який не робить щось не тому, що він боїться бути покарана, але тому що він любить Господа Ісуса Христа, живе з Хімом весь час. У своїй свободі він може приймати рішення.

І так, якщо людина йде до церкви протягом 20 років, і для нього все ще бодільно кріпиться залишається найбільш вагомим, важливим, перезбільшуючи все інше, це не дуже хороший знак. І це також буває, що для християни, я стресу, який збирався до церкви тривалий час, це корпоративна частина кріплення, яка стає менш важливою і менш важливою.

Ми всі знаємо приклад Святого Спиридона, який на Великому Ленті лікував його гість зі свининою, і їсти себе. Він не перестав бути великим асцетичним і учительським духом для кожного з нас. Ми від щирого серця вітаємо вас із святом. Він був просто безкоштовним.

І ось мені здається, ми приїжджаємо до проблеми чартеру застібки в сучасній російській православній церкві. Проблема є дуже серйозною, дуже серйозною. Недавній дискусію про підготовку до Священного Причастя, який був нагрітий і активний, який дав можливість обмін думками і почути думки інших людей. Хтось проживав власними силами, хтось хоча б з повагою почав лікувати ще одну точку зору, приймав її максимально, як один з можливих для різних людей, для різних груп віруючих.

Так само, з кріпленням, ми, ймовірно, маємо велику все-червну дискусію цього питання і прийняття деяких рішень.

Ми не впровадили в будь-який час. Прийняття для деяких людей, які складають крихітний відсоток християн, які збираються до церкви. Тому що це правило народився в Палестиніанських і Костянтинопольських монастирях, в абсолютно різних умовах, де ви приклеїте палицю в грунті, потім можна заготовити культури тричі на рік, де практично немає зими, де сонце світиться повністю різними способами.

Цей статут був прийнятий нашими предками, які мали силу волі, сили духу і неслухняності Церкви не на одному рівні, оскільки ми зараз. Наші предки, ці північні люди, змогли зробити великий подвиг - прийняти чартер південних країн, які практично неможливо виконати тут.

Тепер людина стала набагато більш слабкою. І, звичайно, потрібна деяка корекція. Більш того, є деяка неоднозначність: у нас є одна посада в статуті, але ми знаємо, що навіть монахи Троїцької Лаври дотримуються її по-різному. Я не знаю, як це зараз, але коли я був в семінарії 25 років тому, монахи, які тримають від худої олії тільки на Першому, крос-поклоніння і Святих тиждень. Це не випадок за допомогою статуту. І це не так погано, це народжується життя.

Від ранку до вечора, батько багатьох дітей, може спостерігати чартеру кріплень? Якщо ні, то, можливо, ми повинні бути чесними про те, що вимір є. Може бути, ми повинні надати людині деякі свободи, дати свободу в духовенство. По-перше, одна людина, яка прийшла до Церкви вчора або п'ять років тому, інша справа - людина, яка була швидкою протягом 30 років. Одна справа – здорова людина, інша – людина не дуже здорова і так далі.

Наприклад, ми зіштовхнулися з тим, що всі літні парафіяльні заходи, які ми проводимо з дітьми, падають на пост Петрова. І ці нещастяні, блідо-блакитні московські діти виходять на природу, де є справжня корова молотка. Звісно, я роблю відповідальність і споживаю молочну продукцію.

Тут багато питань. Ось другий питання, наприклад, у нас є два довгих швидких, присвячених Господі, є короткий швидкий, присвячений Матері Божої, і є швидке, що може бути до 40 днів, присвячених святим Апостолам. Хто є церковним поклонінням більше, Божої Матері або Апостолів? Чому святі Апостоли швидко до 40 днів? Це різновид непропорції.

Може бути, є люди, які повинні бути дозволені для 14 або 20 або 12 днів? Це не добре для священика, щоб взяти відповідальність за ці питання. Ці питання, звичайно, повинні бути ухвалені Радою. Але зараз величезна кількість священиків змушена вирішувати ці питання окремо з кожним чоловіком і справою: як бути в такій ситуації.

Потім помістіть залежність. Я чув, можливо, це не так, що Великий Лент на Валаамі в деякий час вийшов з хліба. Це на півночі, там ніде не було, щоб взяти хліб, і ченці виловили і їсти рибу.

Це всі питання, які повинні бути адресовані.

Звісно, головне, що священик може допомогти парафіяну, поступово зрушити центр швидко від зовнішнього до внутрішнього. А парафіян повинен виростити до цього, і зрозуміти, що якщо він полюбився на своїй дитині, він став більш жирним, ніж якщо він пішов і в'явся свининою десь, неприємності трапилися відмінно, він порушив швидко більш сильно.

Або якщо він провів ніч, граючи комп'ютерні ігри, що гірше їжі торт. Тексти пісень, а це означає: І це дійсно гірше, тому що ви боляче іншої людини, або ви були в глибше пристрасті.

- Чи можливо щось змінити під час посту? Як ви відстежуєте ці хороші зміни?

- Нудота. Я думаю, що довге повідомлення допомагає. І перший результат кріплень полягає в тому, що кожен руббід отримує з людини. Як тільки людина прийшла до лазні, то всі ласки з'являються – і тут. Чоловік почав швидко, після того, як Господь починає показати йому те, що він невірний, що він гріхів, що пристрасний гніздо всередині нього.

Пристрасті починають проявляти себе, людина отримує знецінення, висихає від того, що спочатку це було так добре, він спостерігав все, потім виявилося, що він зламався - і тому все відходи. По суті, присутність Бога.

Бог не піклується про те, що людина їсть. Якщо не існує результату, то для того, щоб Бог потрапив до серця. Саме тому Бог допомагає. «Якщо ви починаєте служити Богу Господньому, підготуйте душу за спокусу» (реж. 2:1). Ви починаєте швидко, ви попросите, що Господь очищить вас від гріхів, і Господь буде боротися з ним інтенсивно, як важко, як ви швидко. Господи принесуть вас, принесуть вас з-за кордону, і ви побачите гріхи, щоб ви могли б їх боротися.

Але це бачення одного гріха, який дуже часто призводить до такої непорозуміння, що він став набагато гіршим, ніж застібка, є милосердям Божого і це дуже хороший результат кріплення. Необхідно зробити діагноз, потім зрозуміти, що і як лікувати. Це Божа допомога.

- Не стежить, не буде радості свята?

- Може бути, якщо людина не може швидко. Але все ж не можна вижити Великодню, як це повинно, якщо ви не швидко, не підготуйте. Якщо ви не приготували з якоїсь причини за межами вашого контролю, то Господь може дати цю радість, побачивши, що в останні роки ви закріпили, наприклад. Якщо ви не швидко нехтуєте, з гордості: «А, я не проходжу від зовнішнього до внутрішнього, але відразу ж візьміть внутрішнє», то, звичайно, така радість не буде.

У храмі все продумано Святим Духом, тому як можна уявити радість Великодня ніч без попередніх послуг? Дуже складно. Якщо ви не були в храмі з середини вечора, Великодня служба не буде повністю розкрита. І якщо ви почалися застібки з істинним пентенсансом, з чуйністю воскресіння, з примхливістю, звичайно, Господь дасть вам «міри доброго, шакену». І це радість, яку ви живете на рік, до наступного Великодня. Різдвяне дерево, звісно. Без будь-яких зусиль Бог не дає дару людям.

- Різдвяне кріплення набагато простіше, немає таких обмежень в харчуванні, строгості?

- Так, він не той суворий. І в порівнянні з Великоднем, звичайно, душа розуміє, що це не так важливо. Ми не будемо жити в будь-якому вигляді, але що може порівняти з препаратом для відмирання Христа?

Є багато християни, які люблять швидко, мають смак для нього, див. результат, див. це легше для них, щоб жити духовне життя шляхом тонування складу тіла. У дивовижній книзі «Поклоніння батькам Барсонофія Великого та Івана Путівника Духовного життя у відповідь на питання дискримінації» написано, що кожен християнин повинен розріджити свою душу, як веб – маленький дует, і він відразу соромиться.

Дуже цікавий образ. Навіть коли ми не відчуваємо вітру, кожна вібрація повітря видно на сайті, тому християнська душа повинна стати як чутливою до дії грації і до дії гріха як веб в бризі. Але робити це без тонізації складу тіла неможливо.

Таким чином, люди, які люблять застібку, вони бачать плоди застібки, чекаючи на підход, тому що застібка для них не тільки час важкої роботи, але і особливої близькості Бога до душі. Зауважте, що після закінчення і ви чекаєте нового, тому що ви придбали щось. Тоді час переходить, це забуте, але люди вкорінилися в церковній практиці, звичайно, чекають на кріпильні роботи.

Так само, як душа, яка любить Господа, не мучить, приїжджаючи до сповідань завтра, але є спрагою для визнання. Так само, як людина, яка приходить до лікаря і отримує загоєння, радий піти до лікаря, так що душа відчуває, що визнання не тільки деякі види виконання, пентенсії не тільки деякі види катування, але зустріч з Богом. Загадка сповідань, поєднана з щирою пентенсією, вже є зустріч з Богом.

І застібка також зустріч з Богом.

Джерело: www.pravmir.ru/post-shkola-svobodyi/