9 Помилки в практиці Qigong

У цій статті я хочу поговорити про 9 помилок, які люди практикують Qigong. Цей список, звичайно, не завершений, і я свідомо не поставив префікс «Топ 9 помилок...» типово таких статей, так як ці помилки не обов'язково найпоширеніші. Але ви повинні перевірити себе і переконатися, що вони не в своїй практиці.

1 час Коли я почав вивчати Qigong і пізніше Внутрішній Alchemy, я сприймав Qi як еквівалент енергії, в першу чергу з матеріально-технічної точки зору. Багато разів я почув, що Qi має як інформаційний аспект, так і аспект духу. Але навіть це сприймало мій технічний розум як модуляція сигналу, що використовується в радіо та телебаченні.

Я не був кілька років тому, коли я був недорогим, зіткнувся з завданням пошуку Примордійних Qi, що я почав платити більше і більше уваги до аспекту духовності Qi. Починався перекласти своє сприйняття від ідеї інанімату, електро Qi, яка бездумно несе певну інформацію, до поняття життєвої сили, духовності, концепції живої Qi, яка навіть має деякий рівень незалежності.

Все в Всесвіті складається з Qi. Цей Qi постійно перебуває в русі, трансформується з одного виду в інший. Послання, духовно Qi, конденсування, перетворюється в матерію і на різних рівнях бере участь у різних процесах. Для таких процесів, які можуть бути можливими, необхідна певна система, яка несе функцію життя і обробляє певні принципи і закони. Ця функція в давньому тракті іноді називається небесною пружиною, яка встановлює весь Всесвіт в русі.

Так, Qi набагато більше, ніж просто рух частинок або хвиль, які мають певну модуляцію (розвантажуючи деякі дані). Є щось таємниче, що називається Духом, що дає Ці якості, які потрібно розуміти,

У своїй практиці поступово вирушайте з Тіла до Ци, і від Qi до Духа, до Духовної Ци. Не зупиняйтеся на відчуттях тепла і холоду, руху і поїдання, для цього є тільки початок, і є більш глибокі рівні самореалізації і світу.

2 000 р. У практично всіх Qigong вправи ми активно взаємодіє з внутрішніми і зовнішніми Qi. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Коли я хочу, щоб підняти свою руку вгору, я даю команду в моєму розумі і я можу відчути мій рух рук. Як я перейде, я контролюю, скільки він піднімається і вирішується при зупинці. Учні рухи такого роду починаються в дитинстві, і, звичайно, після довгої практики, дитина не потребує постійного свідомого контролю тіла - рухи приносять до автоматизації і перетворюються на навички.

Коли я почав практикувати Qigong, я зробив так з Qi. Якщо вона повинна обертати, я б погнав її, слідуючи всій траєкторії з моєю увагою. Але давайте пам'ятати, що Qi є в деяких сенсах живий :-

Необхідно «запрошення» Qi слідують увагу, а потім дайте ходу руху, починаючи від процесу, що дозволяє його потоки без нашої активної участі. Таким чином, ми культивуємо на низькому рівні принцип бездіяльності та несамовита. Ми хочемо запросити Qi на танець, а потім просто стежимо за музикою, ввімкніть природний принцип циркуляції Qi в Всесвіті, дайте Примордійну Весняну ци замість нас.

Якщо наше серце і свідомість очищаються, і ми в порожнечі під час практики, то наш Примордій Qi може направляти нас, не тільки на рівні Qi, але і на рівні тіла (так звані спонтанні руху Qigong).

Цей підхід в практиці Цигун також повинен передаватися в життя. Ми починаємо процеси через дії, і ми виділяємо, нехай все тече природно. У своєму найбільшому прояві, будучи абсолютно чистим на всіх рівнях, ми починаємо проявляти намір Небесної весни (примордійна природа) через наші дії у зовнішній світ, що виконує дизайн Тао.

У вашій практиці Qigong спробуйте зменшити свій активний контроль розуму до тих пір, поки не лишається потреба в серці. Тоді ваша практика стане частиною процесів, що відбуваються в Всесвіті, і небесна весна буде виконувати дії для вас.

3 Активна активність Ця помилка тісно пов'язана з попереднім - з надмірним контролем Qi. З самого початку викладач постійно розповідає про те, як важливо для відпочинку. Особливо приділяють увагу м'язам черепа і навіть натягу всередині мозку!

Але, як тільки починається практика, людина поступово стає все більш і більше залучена до діяльності вправ, втрати глибини релаксу і концентрації без концентрації.

Щоб зрозуміти, які внутрішні зусилля, необхідні для виконання вправ, можна зробити цей експеримент:

Візьміть рядок і в'яжіть кнопку до неї. Далі сидять на столі, візьміть кінець нитки двома пальцями, і помістіть ліктя руки ниткою на стіл. Рука повинна бути розслаблена, нитка повинна вішати до столу, кнопка повинна висувати над столом на нитку. Тепер, не перемістивши руку, уявіть це гойдалки з бокового боку. У парі хвилин ви побачите цей люльок, який ви хочете.

Секрет цієї хитрості простий - ваша увага і думки про полонючу причину вашої руки, щоб почати робити мікроемоції, хоча ви свідомо не рухаєте руки. І так після того, як ручка починає гойдалитися.

В кінцевому підсумку, зусилля для виконання Qigong вправи повинні бути настільки малими, що це здасться, що все відбувається по собі. Якщо, наприклад, потрібно сидіти і дихати живітом, то дихання повинно стати легким, повільним, природним, як якщо повітря і Qi самі попливають в живіт, і ви просто спостерігаємо процес.

Спробуйте на практиці не плавати на поверхню і не втратити релаксацію, рефінішувати свою концентрацію так, щоб вона стала гострою, уважною, але максимально м'якою. Загадувати себе більше і більше в самотності і миру. Навіть якщо ви відчуваєте, що практика не є активним, як вона повинна бути, нехай ваш Чи береться на роль когось, хто виступає.

4 000 р. Я, як багато інших, вважають себе візуальним. Таким чином, під час початкового етапу тренінгу Qigong він активно використовував свій розумовий візуальний екран для представлення зображень, що відображають поточні вправи Qigong. Відбувся деяка увага і сила свідомості, я швидко видихала і втратила концентрацію: образи почали плавати, змінити, перетворювати в калідоскоп зображень, і я спробував знову і знову стабілізувати картину.

Але в одному місці мої відчуття були настільки яскравими, що вони прищепили візуальні образи. Я зрозумів, що я відчув, що я відчув, але тому що я постійно вбирав у візуальних образах, я просто не звернув увагу на це!

Тепер я завжди намагаюся виставити мій розумовий екран з внутрішнім діалогом. Не завжди працює прямо, але це в кінцевому підсумку допомагає зосередитися на більш тонких відчуттях і не заважає розумінню і відчувати процеси, що відбуваються.

Цей погляд не на поверхню, а не на ментальному екрані, але більш глибоко. І це бачення виникає самим, супроводжуючи відчуттів, не передаючи їх. Якщо людина починає уявити на себе певні етапи практики Цигун, то він може уявити їх не на всіх, як вони повинні бути, які будуть заважати або навіть зробити практику абсолютно неправильною.

Тому я рекомендую, що ви спробуєте відкинути візуальний компонент вашої внутрішньої роботи Qigong якомога раніше. Це дозволить вам підштовхувати межі власної самодосвідомості, ви дізнаєтеся, щоб сприймати внутрішній і зовнішній світ з абсолютно різними «чуттими органами», які не відносяться до тіла. Ви досягнете рівня вашої енергетичної системи і в кінцевому підсумку рівень духу.

5 Виявлення чудеса Коли я почав практикувати Qigong, з'явилися різні відчуття. Спочатку я почав відчувати себе краще про своє тіло, внутрішні органи, артеріальний тиск і струм, серцебиття, дихання. Тоді сенси рафіновані і втратили свою яскравість, вони стали більш складними для розуміння і іноді навіть не змогли описати слова.

Коли майстр виявився, щоб відчути щось бетон, але не описав його, я не завжди змогла приїхати до нього, тому що я зробив помилку очікування дива.

Я чекав відляку в прозорому небі, голос Божого і оксамитового, що просвітляв мій розум в блимку очей, яскраві магічні явища і енергетичний катароз ... звичайно, я перебільшив трохи :- Все це запобіжило мене від почуття, і головне, щоб зрозуміти, що я вже відчуваю, що мені потрібно.

Я знаходжу, що мені було потрібно довго, але я просто не приділяв увагу моїм почуттям, почувши час в очікуванні чогось.

Ви повинні звертати увагу на те, що ви відчуваєте під час практики, але не звикли до ваших почуттів, так як вони змінять час.

Правда є підводний водоспад: якщо ви чутливі, ви легко можете втратити в боях ваших відчуттів. Те ж саме стосується тих, хто має багату фантазію і амбулаторний розум. Тому що в цьому випадку їх розум прийде з тими відчуттями (і не тільки вони), які повинні проявлятися в ході практики через деякий час.

Є тільки одне, що ви можете рекомендувати: бути максимально орієнтованими і свідомими, а також бути обережними, оскільки якщо ви йдете на тонкий лід озера. Послухайте себе і свої почуття, але не захоплюються ними. Не поспішайте відчувати себе так, щоб не викликати помилкові відчуття, і не уповільнювати себе, припускаючи, що ви недостатньо чутливі, або що час ще не приїжджає.

Це почуття середнього способу, до речі, буде корисним для вас для практики снів lucid :-, якщо ви вирішили це зробити.

6 хв Я прийшов в Тай Чикван з чітким бажанням відчути Qi і дізнатися, як його контролювати. Я не мав бажання робити магічні трюки, але я бачив досить багато людей, які були обурені магічними хитрощами.

Таоістські майстри часто мають різні незвичайні здібності: телекінез, телепортація, можливість зменшити вагу, лікувати людей і так далі, але всі ці спеціальні ефекти ніколи не є метою практики. Такі здібності можуть з'явитися як побічний ефект духовного розвитку. Для того, щоб вони шукали, щоб бути впевненими у своїх дефілях і слідувати за помилковим шляхом.

По суті, на самому початку шляху, навіть це прагнення до магії може використовуватися як мотивація для відвідування занять регулярно. Але краще спробувати якомога швидше, щоб очистити серце і свідомість самих поверхневих зобов'язань, щоб знайти справжній намір на практиці.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. У першому етапі буде логічно оздоровити тіло і серце-свідомість підготувати їх до подальшого вдосконалення. З моменту коливання для магії є продуктом нашого Его і виникає від бажання підніматися над іншими, щоб стати особливим, володіти тими, що інші не мають, і так далі, очищення серцевої природи поступово ослабне і в кінцевому підсумку повністю видалити це бажання.

Подаруйте Ваше почуття вибору на користь чистоти і чистоти серця і розуму. Це допоможе вам швидко знайти спокій, зробити його легше ввести глибокий стан, необхідний для практики Qigong, і в кінцевому рахунку очищати і зміцнити вашу вірну намір.

Р

7 Порівняння і фіксація відчуттів Працівник просто потребує практикуючих фахівців у навчанні. З ними можна обговорити деякі аспекти теорії та практики, дізнатися про досвід інших і уникати багатьох помилок. Colleagues також допоможе вам зберегти вашу мотивацію.

Але не варто порівняти свої досягнення та почуття в практиці Цигун з іншими практиками, з метою копіювання їх точно, якщо майстер каже. Всі люди різні: ми маємо різну чутливість, різне забруднення тіла, різний рівень обізнаності в різних аспектах сприйняття. Тому для різних людей може відрізнятися кілька моментів на практиці. Хоча, звичайно, основні аспекти практики збігаються, такі як релаксація, заспокійливий, основні характеристики Qi та ін.

В перший рік Qigong і Inner Alchemy я постійно мали нові відчуття. Здавалося б, що я швидко рухаюся і що прогрес обов'язково повинен бути підключений до нових відчуттів. Але через деякий час зміни відчуттів, деякі зникають вівся або стають менш яскравими, і це нормально.

Не чіпляйте свої почуття або історії інших практиків про наслідки, які вони мають. Навіть якщо їх почуття на практиці вірні і далеко не вилікуються, це не означає, що ви обов'язково повинні мати їх. Можливо, ви почали зануритися в стан спокою, і тому ваші відчуття втрачають яскравість або змінити їх характер. А замість того, щоб вийти далі, ви будете дотримуватися своїх однолітків і повернути свою практику на яскравий, але менш глибокий стан.

Ми пропонуємо Вам необхідні вказівки відповідно до Ваших особливостей.

8 Збір вправи і сенсації Як тільки перші відчуття з'являються в Qigong практиці, може стати тягачем для постійних нових ефектів. Якщо немає нового почуття, немає прогресу. У процесі розробки нових вправ і методик відбувається той самий підхід. Нерідко навіть досвідчені фахівці прагнуть дізнатися більше і більше нових практик «секрети», не опанувавши і впроваджуючи методи, отримані раніше.

Але деякі процеси повинні зрілі як плод зрілий у вугрі. Отже, практика стає менш яскраво насиченою новими відчуттями, або їх новинка стає менш поверхневою і менш помітною. Наприклад, на практиці стоячи з полем через період часу, перша година практики почала проходити дуже спокійно, а більш яскраві відчуття, а потім не завжди починаються тільки після години стоячи в стовпі.

У будь-який ресторан або обходити всі музеї та пам'ятки міста. Іноді ця пристрасть проявляється в Qigong, коли людина прагне зібрати якомога більше всіх видів вправ, які спробували кожен з них буквально кілька разів. Або ж він просто шукав секретну практику, яка подарує "щось один раз".

Якщо у вас є така схильність, оберіть кілька вправ Qigong і намагайтеся працювати з ними на дуже глибину, ви здатні. Не поспішайте на наступний рівень або практика для перевірки коробки. Стати майстером в цих кількох вибраних вправах, оволодіння і реалізація не тільки зовнішньої форми, але і їх внутрішніх робіт, розблокування потенціалу через них максимально можливо. І після цього, підтвердивши результат вчителям, перейдемо.

9 Змішування різних практик І ще одна помилка практиків, асоційованих з пристрастю збору, є схильністю змішувати всі есотеричні книги і практики в одну велику палі. Цей підхід створює спотворне розуміння таоістських викладання, і практикуючий може часто навіть свідомо спотворювати внутрішні праці Цигуна, які в найгіршому випадку можуть призвести до здоров’я та психічних проблем. Крім того, такий підхід завжди дає змогу спотворювати розуміння філософії таосизму, а отже, таїнські досягнення в практиці.

Людина прагне побудувати єдиний малюнок світу, який включає в себе будь-яку нову інформацію. Якщо щось не впишеться в наш сучасний світогляд, ми відкидаємо його. Наприклад, я прийшов до майже Таоізму після читання книги Кастанди. Він навіть практикував методи з своїх книг одночасно з Тай Чи Чуань і Цигуном. Але через кілька місяців я зрозумів, що краще зупинитися на одному.

Не змішувати різні вправи, особливо з різних традицій. Якщо ви робите, обов'язково запитайте вчителя, який ви можете перемішати і що ні. Але що я спостерігався в моєму досвіді, навіть якщо каже Майстер, “Окай, спробуйте,” на практиці часто означає, що ви просто будете витрачати час і, можливо, додати кашу до свого розуміння, яке вимагає очищення, дозрівання і поглиблення.

Звичайно, якщо ви практикуєте будь-яку систему, де немає динаміки, наприклад, але тільки статичні практики, то вам просто доведеться взяти динамічні вправи з будь-якого іншого, щоб гармонізувати вашу діяльність. У цьому випадку вам доведеться синхронізувати статичні вправи з динамічними, з іншої системи самовдосконалення, ідеально з попередньої консультації з Майстером.

Я пощастила відвідати Чжан Дао Школа практичного таоізму, яка має повний спектр практик для всіх випадків. Випробувано з різних поколінь. Не потрібно нічого запозичити з інших систем.

Якщо школа, в якій ви займаєтесь, повною і має всі необхідні комплекси вправ для здорового саморозвитку, то я дуже рекомендую викинути все, що не застосовується до Taoist практики. Звичайно, якщо ви не впевнені, що ви робите, це те, що вам потрібно, ви можете спробувати інші системи самовдосконалення, доки ви зробили остаточний вибір. Але не впадайте в іншу пастку: занурення. Я зустрілася з людьми, які йдуть від школи до школи, не роблячи власний вибір, захоплюючий з усього світу і будувати щось з себе. Таке збирання і занурення може призвести до мертвого кінця, з якого неможливо буде виходити.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Михайло Польський

Джерело: zhendaopai.org/9-oshibok-v-praktike-tsgun/