Як швидко зігріти і ефективно, прийшовши до холодного котеджу

Ми будемо говорити про те, як нагрівати дачний будиночок в холоді. Що таке будинок не адаптований до зимового життя. Це те, що я маю, і я буду поділитися з вами, як я прогріваю в ній, приходячи до країни взимку.

Ми не будували хорошу велику плиту або котел з опалювальними батареями одночасно, а дві невеликі плити - на кухні і в одному з спалень - хоча ефективні для цих кімнат, але тільки вимагають занадто багато труднощів: наносити дрова і обманити її, потім постійно стежити за ним вчасно, щоб кинути свіжу дрова до випаленої деревини. Це дуже стресовий, особливо коли потрібно зробити щось в саду і не хочеться відволікатися. А можна просто пропустити момент для висихання, а піч вийде. У такій ситуації електроенергія природно доходить до порятунку.

Що я не спробував, обігрів мій будинок в холодну пору року! Все почалося з звичайної.Олія-пшеницяй Але з часом виявилося, що вони набагато ефективніше, як нові системи опалення.

Саме те, що нагрівач масла нагріває повітря практично біля себе. Звичайно, є конвекція, рух теплого повітря вгору і трохи в сторону, але приміщення в цілому, такий радіатор прогрівається досить довго. Якщо ви працюєте на робочому столі. І для опалення, особливо швидко, які ми говоримо про тепер, ці нагрівальні пристрої навряд чи підходять.

У пошуках розв’язання задачі опалювальних приміщень на дачі, я спробував безліч різних варіантів. Дуже корисно було рішення з електричним підігрівом підлоги. Теплий поверхНа першому поверсі кладемо нагрівальний кабель. Почуття приємного і незвичайного: при низькій температурі повітря в номері в цілому, ви відчуваєте себе дуже комфортно. Ноги теплі і голову прохолодно. Підлога з укладанням розчину поступово прогріває і зберігає температуру протягом тривалого часу, поступово даючи тепла в приміщення.

Ми вже давно робили, в «останньому столітті», майже експериментально, і мій чоловік не вірив у свою ефективність. Так ми «подаруємо» потім тільки половину кількості кабелів, необхідних для наших приміщень. І система теплої підлоги досить інертна, вона не нагріває підлогу миттєво. Тому з приходом заморозків необхідно використовувати додаткові джерела опалення приміщення.

Виявилося, що найкращий і швидкий прогрів повітря в номері. нагрівачАбо «тепловий пістолет». У зв'язку з вимушеним подачею повітря відбувається активний обіг теплого потоку. Приміщення прогрівається дуже швидко, але так само швидко і охолоджується після вимкнення пристрою.

р.

Має пару недоліків: це робить багато шуму і споживає занадто багато електроенергії - 2 кВт. Я припинив Невеликий інфрачервоний обігрівач.

Вживає в максимальному режимі 1,2 кВт. Але для маленьких кімнат досить перетворити його на піврежі, якщо температура зовні стін будинку становить близько нульових градусів або трохи нижче. У режимі 0,5 кВт нагрівається номер 16 квадратних метрів. Це досить так, щоб в спальні на другому поверсі з стінами навпіл цегли, утеплена мінеральною вовною і обшивається обробкою, температура зберігається в зоні +18. +20 градусів, коли зовні вікна термометр показує 0 ... + 5 градусів.

Я розміщую інфрачервоний обігрівач на підлозі або трохи вище — на стілець або стілець — в далекому куті приміщення. Безперервна установкай І неприємний. Інфрачервоний обігрівач працює за таким же принципом, як і наша Сонце. Ви помітили, як прогріти сонце навесні? Але просто зайдіть в тіні і ви замерзли. Це тому, що інфрачервоне випромінювання не нагріває повітря, але поверхня, і вони тільки потім віддають тепло. Так дає теплий сонячний прогрів грунту, а таким же чином в приміщенні дають теплі стіни, поверхні меблів і підлоги.

Інфрачервоні обігрівачі повинні оброблятисязбудженаВони дуже гарячі на лицьовій стороні, і будь-який об'єкт, який надходить в контакт з ним, може запалити. Відстань до flammable об'єктів повинно бути не менше 40 см. І за жодних обставин цей пристрій буде покритий будь-яким!

У мене також є пара великих нагрівачів, моделей з одним великим нагрівальним елементом. Але мені подобається їх менше: лампа нагрівається занадто багато, і не існує гладкого регулювання впускної потужності. Термостати, встановлені на них, просто періодично перетворюються на лампу на повній потужності, а потім відключають. Для обігріву приміщення, можливо, не важливо, але коли присутній в ній, відчуття дуже неприємні: подразнення різниці від занадто багато тепла при повороті на лампі до різкого холоду при відключенні. Так я вибрав невеликий обігрівач з двома режимами опалення.

Якщо ви, як мені, перейдіть на країну взимку і іноді залиште там на ніч, варто придбати.електроматики абокачкий Вони дозволяють добре прогрівати ліжко перед сном. Я поверніть на цей матрац, укладаний під звичним не надто товстим матрацом, якийсь час перед сном. Він управляє не тільки прогрівати, але і висихати ліжко, яке, безумовно, висихає, якщо будинок стояв пустий і холодний протягом тривалого часу.

Сплячий з електричним матрацом не мій вибір. Після того, як час, знайомства практично мала граната: ковдру почали змащувати від несправностей електронагрівача, і власник практично згорнув. Так я просто прогріваю ліжко, а потім відключаю матрац. Дуже гарне життя. Ну, якщо він раптом застудить, просто поверніть його на деякий час, щоб трохи погріти, а потім знову відключіть його. Комбінує такий матрац або лист досить трохи - 40-60 Вт.

Це випадок з опаленням в будинку прямо зараз. Але в снях і планах - пристрій інфрачервоне опаленняй Існує безліч варіантів: від нагрівальних панелей до інфрачервоних плівкових підлог, прокладених просто під килимом.

Р

Я вперше дізнався про ці системи у 2000-2002 роках. Я був на міжнародній виставці з опалення та водопостачання, що проходить по одному з павільйонів, раптом відчував ніжну теплоту. Я не з'ясував, де він вийшов. Пристрої опалення не були в пам'яті. Дуже красиве розмноження живопису Ван Гога з його відомими кіпресами. А поруч з столом, два досить вузькі корейські хлопчики були слухняні, здаються шматочки деяких незвичайних фільмів для відвідувачів. Виявилося, що це те ж інфрачервона плівка, яка була плоскими вуглецевими штангами, підключеними до одного з двох сторін спеціальним плоским мідним автобусом і ущільненим між шарами прозорого пластику. І був цей фільм, який був прихований під дивовижною теплою картиною на стіні.

Що я дізнався про цю систему опалення.

Інфрачервоні системи плівки працюють за особливим принципом. Вони не просто прогрівають, наприклад, підлогове покриття (кафе, лінолеум, килим), як і більшість інших систем опалення підлоги. Про 90% інфрачервоного випромінювання в далекому діапазоні. Ці теплові промені долають підлогове покриття, пропускають подальші і теплові об'єкти, що потрапляють в поле їх дії. Включаючи організм людини.

На відміну від інших систем опалення, інфрачервона система не боїться протягів - тому що ми не прогріваємо повітрям, але променями. Він не сушить повітря і навіть іонує його.

Суддя численних публікацій результатів досліджень, що проводяться різними авторитетними установами, Інфрачервона система опалення також дуже корисна.й Так, як сонячні промені, не тільки теплі, але і загоює організм людини. Без Сонця, його довгохвильове випромінювання, не буде життя на Землі. Ці промені навіть називають біогенетичним. Добре відомо, що тривалий недолік сонячного світла негативно впливає на наше здоров'я: імунітет падає, ми долаємо захворюваннями, і відчуваємо гірше. Наше тіло потребує постійного живлення довгохвильового тепла.

Захворювання серця, нирки, порушення кровообігу, застуди, хворі суглоби, зайва вага, целюліт, опіки шкіри, знижений імунітет, травні проблеми, нерви, травми, шкірні захворювання - все це, як дослідники писати, успішно оброблений інфрачервоним випромінюваннямй І деякі наукові лабораторії США (O&P Medical Clinik, Інфрачервоні дослідження терапії) навіть повідомляють про ефективність далекого інфрачервоного випромінювання при знищенні деяких типів вірусів гепатиту, реверсування цирозу печінки, гальмування росту клітин раку, лікування псоріазу, збільшення виробництва власного інсуліну в діабетики і нейтралізації впливу радіаційного впливу.

Я купив невеликий інфрачервоний плівковий килимок для обігріву кухонного підлоги. Перед тим, щоб прогріти ноги, аркуш піни був просто прокладений між дошкою і холодною плиткою. Я поклав на неї плівку, а зверху це шлях. Кухня стала набагато комфортніше. Кіт любить спати зараз. І ці тварини, як ви знаєте, не перейдіть до сну в будь-якому місці :

Інфрачервоні плівки розміщуються не тільки в підлозі, але і роблять теплі стіни і стелі, які кріпляться за внутрішньою підкладкою. Це може виглядати так:

На додаток до інфрачервоного опалення, для себе як варіант я вважаю установкою "теплові дошки"й Це вузькі і довгі електронагрівачі різних систем (вода і електрика), які встановлюються внизу стін, бажано по всьому периметру. У вигляді інфрачервоної вузької плівки також надійшли плінтусні системи.

Досвід використання останнього в нашій родині вже існує. Моя сина мала великий підлоговий вітраж у своїй квартирі як постійне джерело холоду. Олія нагрівача допомогло скромно - вікно дуже широкий, і нагрівається повітря тільки в одному місці. Після встановлення двох таких пальових нагрівачів (з довжиною 1 м і потужністю 180 Вт кожна), ситуація кардинально змінилася. Тепер не тільки тепле повітря піднімається уздовж вікна, але холодне повітря не поширюється на підлогу до. Підлога, на якій діти грають набагато тепліше.

Я, іНе забудьте перед тим, як прогрівати приміщення, відкрити вікна і зробити проект на п'ять хвилин.й Свіже повітря зігріє набагато швидше. Я читаю цю пораду в книзі про каміни. Виявляється, що після провітрювання (і з будь-яким морозом!), приміщення прогрівається в 7 разів швидше.

Джерело: www.7dach.ru