Як правильно утеплити старі дерев'яні вікна

Фото: www.flickr.com

Вікно в будинку є основним джерелом холоду. Якщо у вашій квартирі є сучасний пластиковий вікно, то не гарантує, що ви назавжди позбавили від холоду і протягів.

Як утеплити вікна. Спосіб один: найстаріший

На першому етапі необхідно «пірс» всі тріщини і отвори. Тісно фаршировані шматки бавовни, піни або паперу на відкриті отвори. Ви можете заповнити тріщини з парафіном. Для цього розтопіть його в водяній бані, помістіть його в шприц і в'яжіть її в отвори.

Далі всі матеріали закриваються паперовими стрічками. Тепер можна знайти в будь-якому магазині обладнання. Від мого досвіду я часто знайшов, що вони не дуже якісні. Вони відлякують, а до кінця зими вікна виглядає вкрай незаймана.

Більш міцний варіант: смуги тканини, наприклад, з старого білого аркуша. Вони приклеюють кефіром. Ми рясно змочуємо смугу тканини з кефіром і ретельно приклеюємо, видаляючи надлишок кефіру сухою тканиною. Перший раз, це не може працювати, тут потрібно певну майстерність. Такий «пригарний» і відмінно виглядає, а добре тримається, при цьому з настанням тепла дуже легко знімається.

Другий спосіб: сучасний

Ми купуємо спеціальні гермети. Найпопулярніші: полівінілхлорид (PVC) і каучук.

Якщо квартира дуже холодна взимку, рекомендуємо використовувати утеплення ПВХ. Якщо не спостерігається гельша, то можна вибрати гумові ущільнювачі.

Гумові ущільнювачі також самоклеючі і ті, які необхідно клеїти спеціальним силіконовим герметиком. Самоклеючі набагато простіше використовувати, але фахівці радять вибирати другий варіант. З власного досвіду, самоклеючі дійсно опадають на кінець зими. Але я прогрівав вікно в блінці очей.

І ще кілька порад. Якщо ви покладете товсту частину пінопласту або розкочувати ковдру між вікнами віконного вікна, то це дозволить зберегти вас від частки леву.

Всі роботи по утепленню вікон краще виконувати при температурі на вулиці ще плюс: ви більш комфортні, і утеплювачі прослужать довше.

Джерело: zhkhacker.ru/2011/10/kak-pravilno-uteplit-starye-derevyannye-okna/