284
Головний секрет Аюрведи для очищення і омолодження тіла
Що краще їсти під час очищення? Що ви будете їсти в Аюрведичній клініці? Кіхарі. Санскрите слово Кіхарі іноді написано як Кічрі, Хічарі, Кічирі, Хічирі, і Кідачі. Почнемо на найбільш використовується Kichari (вражаємо на 1 м стрункістю).
Kichari – головна страва в процесі очищення панчакарма, яка використовується для відновлення, очищення та омолодження. Полегшує процес детоксикації. Kichari - це проста страва, виготовлена з рису і зелених лентів (угорська дальня, дальня), цільна або очищена, з певним набором прянощів, обсмажених в Ghi (глишкове масло також є одним з важливих продуктів вегетаріанського приготування).
Вважається, що гет перетворюється в божественну речовину (як все, що походить від сакрального корова в Індії). Має сонячну енергію, очищає аура, благотворно впливає на всі три доші - Vata, Pitta і Kapha. Kichari - єдина страва в аюрведичному харчуванні, яка не викликає утворення ома (токсинів), але, навпаки, видаляє її. Також ця страва балансує всі три доші – Vata, Pitta і Kapha.
Як зробити це? Рецепт простий, але вам потрібні спеціальні інгредієнти, які не можуть знайти все. Тут в Торонто (Канада) купити все з індіанців (вибір спецій більше і дешевше декількох разів). Практично все в китайських магазинах, магазинах охорони здоров'я, таких як «Будинок здоров'я» і в простих продуктових магазинах в відділі «Спеція» (і чим дешевше магазин, тим більше спецій) – наприклад, в нашому найдешевшому магазині «No Frills» спеції найбільші).
Я повинен купити його.
Гірчиця насіння (червона чорна – вони міцні, але для браку костюма і жовтого),
Насіння коріандра (докладно все, але можна також заземлювати - що ви купуєте),
насіння кмину (огірок - що в російських виданнях перекладається як «огірок» (і кмин карауси),
Насіння підвіконня (посівне насіння)
Насіння фенеля або насіння фенеля можуть бути як на одному.
Вам також знадобиться Турмерик (іноземне ім'я турмеріка). Це яскравий жовтий порошок з кореня схожий на імбир, неймовірно широко використовується в Індії. Цей турмерик заслуговує на окремий опис для своїх чудових властивостей при загоєнні (на даний момент я буду писати, що має найсильнішу кровоочисткуючу властивість).
Вам потрібен шматочок свіжого імбиру (Ginger). Підходить і сушіть в порошку.
Також бажано купити баночку Асофоетіди (Асофетида) - гостро пахне порошок (імагин запах, 10 разів перевершують сухий порошок часнику). Як господині в Індії кажуть, якщо з'являється Asafetida, він стежить на кухні. Так ви повинні тримати його ретельно. Наприклад, цей банк загортається в целофані, закривається в більшій банці і все це зберігається в щільно закритому пакеті. Але все ж не рятує від гострого запаху, тому Asafetida знаходиться в хутряних кухонних ящиках, де немає їжі. Так, можливо, ми не використовуємо його, робимо щось про це? Ну, є багато, але це не буде те, що ми повинні варити.
Asafetida грає важливу роль у вегетаріанському приготуванні. Це майже єдина спеція, яка допомагає засвоювати бобові бобові без газоутворення, сильний вітер. Багато людей не переносять бобових, і для Вата вони просто протипоказані без належного приготування. Також запобігає утворенню слизу. В Канаді Asafetida продається в магазинах індуси, в Москві є в магазинах Indian Spices.
Джерело: aayurveda.ca/detox/food/#more-231