Чим більше іграшок в будинку, тим більше нещасливих дітей стають.

р.

浜у 灞 绀

Дитяча кімната сповнена іграшок: м'які, дерев'яні, розвиваючі, нечітки, віджимання, спів, стіл, і дитина - нульова увага до всіх цього багатства. Батьки сниться купити нові, але один раз в магазині, відразу ж відмовитися під наглядом пари блювотні очі. І ось питання на інтернет-форумах: Чому мій дитина не любить грати з іграшками, можливо, я обирає неправильні подарунки. . . ?

Я себе, вибираючи подарунок для мого молодого сина на його перший день народження, зіткнувшись з практично нерозчинним завданням - що подарувати? Я намагався контролювати, хоча б не завжди успішно, іграшка бум близьких і далеких родичів, зробивши список покупок для них. На жаль, квартира перетворилася на склад іграшок, а наймолодші з діаперів вже відіграли не тільки люки і музичні горщики, але і в автомобілях, LEGO і пістолетах. Цього разу я прийшов по коробці звичайних дерев'яних кубів, купивши їх майже з розпаду. Куби стали хітом минулого року в нашій родині, спочатку з старшим, а потім молодшим Доросом, грати з кубиками і літерами.

«Чи дитина часто має нові іграшки?» Молода мама звертається до своїх знайомих на дитячий форум. - Мій чоловік і у мене є якась річ в цьому питанні, не грали, або що, в дитинстві. Ми купуємо як дві фольги, так що ці ляльки і дизайнери найближчим часом знімуть нас з будинку. Коли я був малюком, я мав майже кожен іграшка, я міг отримати від мила довгою лінії. Тепер я бачу щось нове на полицях, я купую його з моїм минулим грошима. Це великий бюджетний проміжок, я сумний, але я йду знову і знову. . . ?

Деякі викликають його затирання. Інші шкодують, що купуючи всі іграшки в рядку, вони позбавляють своїх дітей можливості мрії. До чого сниться автомобіль або лялька, добре поважати, шукати дні до Нового року або дня народження, адже кращі подарунки ви отримаєте тільки на великих святах? А потім батьки дивують, чому дитина відіграла протягом 5 хвилин з новим іграшкам і кинути. Він знову занурився, і його батьки пішли далі в вихорі щоденних турбот. Чому діти люблять грати з посудом, горщиками, пилососами та інструментами та даду, можливо, тому що ці «гра» можна грати з батьками. Найдорожчі і модні іграшки не замінять дитяче спілкування з батьками.
Експертна думка

Егорова Тетяна, педагог-психолог СУЗ "Центр дитячої психоневрології":

На полицях, коли виснажена мама намагається взяти пороги від дорогої ляльки або автомобіля! Багато батьків, які відреагують сина або дочку в наступній купівлі десятої машини, навіть почувають себе винним перед дитиною: «Я поганий батько, якщо я не купую за запитом». . й

По суті, дитина навіть протипоказана, щоб мати цілу гору іграшок в дитячому куточку. Він важко концентрувати на певній грі, він швидко втрачає інтерес до цієї іграшки, вимагає нового. Батьки вірять, що їхня дитина розвивається швидко, тому він нудний, граючи з вчорашніми іграшками, але в реальності він формує поверхневе ставлення до гри. Не існує розуміння особливої соціальної ролі, сюжетні лінії у грі слабо виражені, пригнічують загальний психічний розвиток. З'являються елементарні проблеми з самоочищенням.

Для активного гри достатньо для дитини, щоб мати під рукою від п'яти до десяти іграшок, з якими він може грати різні ігри. Ви можете рекомендувати батькам видалити надлишки в пакеті і один раз на тиждень, щоб зробити інвентарю іграшок, доступних в зоні доступу дитини, замінюючи один з іншим і зберігаючи ефект новинки.

Визначені критерії вибору іграшок за віком дитини та його рівнем розвитку. Найкраща іграшка - це той, який спрямований на розвиток сенсорних і моторних систем, використовуючи уяву, мислення, пам'ять і сприйняття. Ця іграшка повинна бути максимально простим, виготовленим з високоякісного матеріалу. Таким чином, немовляти (від 0 до 12 місяців) зацікавлені у луках, педанах, мобільних телефонів, іржавних кульок - ці іграшки розвивають візуальні, слухові та шкірно-тактильні аналізатори, координація рухів. Діти раннього віку (від 1 до 3 років) підходять піраміди, кубики, автомобілі, ляльки - це іграшки, з якими можна організувати діяльність. Спочатку відбувається маніпуляція об'єктів, кореляція у формі, колір, розмір, потім елементарні дії, характерні для конкретної соціальної ролі (motion doll, розвантаження вантажівки і т.д.). При виборі іграшки дуже важливо звертати увагу на естетичність і відсутність антисоціальних і агресивних ознак. Чим простіше іграшка, тим краще це для дитини. Наприклад, просту ляльку бажано до того, що має готовий набір дій (повідачі стандартних фраз, п'єси в горщику, вимагає їжі, прогулянки), так як в останньому випадку ініціатива уяви і мислення пригнічує механізмом іграшки.

Для старших дітей додано головоломки, колективні когнітивні ігри, в яких можна грати з цілою родиною або з друзями. Такі ігри добре розширюють горизонти дитини, навчають вміння вести переговори, самостійно вирішувати питання, що виникають.

Найнебезпечніші дитячі іграшки

Дартс. Ви можете грати лише під наглядом батьків. З кожним роком 7000 дітей госпіталізують з травмами, стійкими під час кидання сартів.

Іграшки з пінопласту і м'якого пінопласту. Придбання такої іграшки не складе труднощів, а наслідки можуть бути непередбачувані.

Іграшки, які роблять гучні шуми. Звук понад 65 децибелів з вуха може викликати незрівнянну шкоду дитячим слуховим апаратам.

Іграшки з магнітними частинами. Два або більше магнітів, залучених до одного в шлунково-кишковому тракті, викликають багато неприємностей до хірургів.

Короткий калейдоскоп. Якщо довжина калейдоскопа менше 25 см, то це призводить до порушення зору дитини.

Мирони, які вогнетривкі великогабаритні кулі. Ці кулі стають джерелом травм очей і м'яких тканин. Діти люблять приклеювати їх в носі і вуха.

Флаворед іграшки. Це може викликати серйозні алергічні реакції.

Іграшки яскравих, нестандартних кольорів. Для їх фарбування використовують свинець і кадмію.

Дитячий макіяж. Якщо не існує сертифіката, склад часто перевищує вміст хрому, кадмію, свинцю та арсеніку.

Золоті та срібні іграшки. Дині містять свинцю і антимонію в надлишку норми.

Автор: Наталія Лебедєва

Джерело: www.ecology.md/section.php?section=fsociety&id=13328#. VJR0KMAgkk