3D Тенологія в кулінарії: від шоколаду до бургерів

У жовтні 2014 року в Москві відбулася виставка технологій 3D друку та сканування - 3D Print Expo, яка здатна об'єднати під одним дахом всі ті, хто цікавиться сучасними технологіями 3D.

Один з експонентів був натуральними машинами (Іспанія), які принесли унікальний харчовий принтер 3D в Росію. Наші журналісти розповіли про те, що Еміліо Сеулведа, співзасновниця та генеральний директор цієї компанії та перший 3D-принтер, який працює з солодкими та солоними стравами.

Еміліо пояснив, як ви можете використовувати 3D принтери в кулінарії, які страви ви можете друкувати і чому люди зацікавлені в ньому.

Трохи про компанію:

Заснована в 2012 році, натуральні машини продали кілька патентів, що охоплюють нові системи та технології. Продукція компанії затребувана в більш ніж 45 країнах, включаючи Росію.

Розкажіть про ваш принтер Foodini 3D: як це працює і як його використовувати?

— Спеціально в рамках виставки 3D Print Expo ми привеземо до Росії спеціальний принтер – Foodini, який друкує продукти харчування. Він працює за таким же принципом, як і інші аналогічні пристрої для тривимірного друку, тільки в патронах він не має пластику або чорнила, але харчові інгредієнти, такі як тісто або шоколад.

Foodini працює на технології FDM (шарова накладка матеріалу) Принтер стискає рідкий матеріал на друковану платформу, що утворює тверду структуру з часом.

Пристрій оснащений 5 капсулами для 5 різних інгредієнтів, кожен з яких може бути вичавлений різним тиском і температурою.

Ці капсули необхідно заповнювати готовими матеріалами в пастоподібному стані, приготованим з ручним блендером або іншим чином.

Створений продукт 3D можна споживати відразу після виготовлення (наприклад, якщо це десерт) або його необхідно наносити на термообробку (у разі, якщо ви друкуєте макарони або піцу).

Чому ви думаєте, що люди почали друк 3D?

Не менше трьох причин, чому вони це робили. Спочатку люди хочуть контролювати весь процес приготування, щоб переконатися, що вони їсти. Так, їжа з супермаркету не може бути досить корисною або не підійде Вам за смаком. Якщо ви не хочете купити їжу в магазинах, але не встигли приготувати, принтер Foodini - це хороший вибір.

Друга причина налаштовує, що означає, що люди хочуть їх замовити особливим, включаючи декор, смак, розмір тощо. Принтер Foodini дає можливість кожному.

Третя, принтер 3D втілює фантазії багатьох професійних кухарів і любителів.

Ідея проекту Foodini – надихати більше і більше людей їсти здорову домашню їжу свіжими інгредієнтами. Завдання принтера не автоматизувати весь процес приготування, але виконувати повторювані операції для людини (наприклад, ліплення).

Чи втрачається страва під час друку?

до У нашому випадку смак готової їжі повністю залежатиме від інгредієнтів, з яких його готують. Якщо ви використовуєте хороші, свіжі продукти, блюдо буде чудово; якщо ви не можете, машина не може зробити різницю.

Як популярний цей сервіс в Європі і може бути поширеним в Росії?

3D друк їжі став набагато популярнішим в Європі, ніж в Китаї або США. Поки я знаю, є шоколадний принтер у Великобританії. Я думаю, що цей сервіс знайде своїх шанувальників.

Що стосується російського ринку, багато людей з Росії, які зацікавлені в 3D-друкі, написав мені перед виставкою. Також під час заходу відвідувачі показали великий інтерес до послуг нашої компанії.

Як часто ви особисто їсти 3D кулінарні шедеври?

Я не маю принтера вдома, але іноді я їсть те, що ми друкуємо в офісі. Це може бути печиво або деякі шоколадні цукерки. Може бути навіть кожен день (луги). - Ед.

Джерело: www.robo-hunter.com/news/3d-tehnologii-v-kulinarii-ot-shokoladnih-izdelii-do-burgerov