Педіатрія Франсуза Бертоукс на здоров'я дітей без вакцинації

р.

Françoise Bertou ( народився 1939) – педіатр, гомеопа, автор книг «Дитяче харчування – жити, овочі, різновиди» (1985), «Для нас вакцинувати наші діти?» (1992 р.), «Чому потрібно педіатра для моєї дитини?» (2005 р.), «Особливості утримання та гіперактивності у дітей – витримати, не наркотики» (2007), мати трьох дітей. У квітні 2009 року я запрошував, щоб виступити на виставці вакцин. Я був говорити після журналіста Сильвії Симона та біолога Мішель Джорджта, два кращих експертів Франції на тему. Це було зрозуміло від своїх ранних розмов, що краще робити, щоб зупинитися від вакцинації якомога простіше. Я не знаю, що ще можна зробити, щоб забезпечити життя і здоров’я.

Як педіатр і гомеопат, компетентний в цьому питанні, я вирішив організувати конференцію під назвою «Максимальне здоров’я невикористаних дітей» з друзями Сильвією та Мішелем. Ця робота буде розвиватися в книзі, яка проаналізує різні життєво-дозвілі рішення, прийняті в невацинованих сім'ях, в тому числі домашнього народження, грудне вигодовування, прості процедури, хороші продукти харчування (часто вегетаріанські), спокійні умови життя і віра в здатності організму загострювати себе.

Я мав багато розмов з батьками, які потрібно голосувати страхи про хвороби і вакцини. Разом з тим ми знайшли найкраще рішення для своїх дітей. Хто вибрав не щеплення взагалі. Інші не можуть збоюватися від хвороби, особливо тетану. У цих випадках ми затримали вакцинацію протягом тривалого часу і вдалися до захисту і «очищення» тіла з нозодом.

Я працював в Швейцарії, де закон не вимагає вакцинації, існує тільки багато соціального тиску. У Франції, всього за кілька кілометрів від мого офісу, було чотири обов'язкові щеплення часу (BCG, fortunately, було скасовано в 2007 році, інші три залишилися - дифтерії, тетану і полііо).

Я маю на увазі, щоб говорити про відмінне здоров'я ненавчених дітей, заснованих на особистому медичному досвіді, збираючи відгуки пацієнтів протягом багатьох років.

«Мій малюк почав кашель відразу після вакцинації. й
Його вуха постійно свербаються після вакцинації.
«Моя шестинадцятирічна дочка не була вакцинована. Вона майже ніколи не загибла. І якщо ви хворіли, ви не захворіли більше двох днів.
«Діти сусіда щепили правильно. Він постійно хворий і отримує антибіотики. й

Але не достатньо писати книгу. Як виявилося, що ті ж спостереження знову з'являються і знову по всьому світу. Слідкуйте за мною по планеті.

У Англію, д-р Мішель Аден показав у двох дослідженнях, що діти, які не були вакциновані проти кашлю, мали астму 5-6 разів менше, ніж щеплення від кашлю. У першому дослідженні взяли участь 450 дітей від La Leche League, міжнародної некомерційної організації, яка підтримує грудне вигодовування, а другий включено 125 дітей з Steiner School1.

Акрос Європа, група лікарів, переважно педіатрів, з них 14893 дітей у школах Steiner в Австрії, Німеччині, Голландії, Швеції та Швейцарії, і виявили, що діти, що живуть в антропосферній культурі (де щеплення в основному уникнути) значно краще здоров'я, ніж у контрольній групі 2.

У Німеччині один з європейських дослідників, які працювали з школами Steiner: У східну частину Берліна, перед падінням стіни, ми спостерігали менше алергій, ніж на заході. Східне населення було поганим, ближче до природи і менше щепленням. Занадто велика гігієна не завжди добре. Як Девід Стракан, дослідник і засновник гіпотезу гігієна, скажуть: «Диваємо ми мікробами нашого повсякденного життя сьогодні. й

В Іспанії, 1999, д-р Іваєр Уріарті і Дж. Мануель Марін опублікував дослідження за участю 314 дітей. Доля відстежувалася авторами з 1975 по 20003. Особливістю цих дітей є те, що більшість з них народилися як вдома, так і в лікарні, але природно, були на довгострокових грудях вигодовування, не були вакциновані, не поверталися до алопатичної медицини і були приведені в дусі цілісного вигляду здоров'я. Вони не мали серйозних захворювань, дуже мало госпіталізацій (по-перше, пов'язаних з травмами) і 3,3% випадків астми порівняно з 20% загального населення. І, звичайно, вони врятували багато грошей!

У.С. тепер має незахищений курс аутизму — 1 у 100. Не вакциновані люди можуть стати фігурами, які представляють собою шокуючий контраст національної статистики. З цієї статті звертається до Американського народу, я не зайде в подробиці тут. Більшість вас знайомі з роботою вашого журналіста Дана Ольмстед, який описує дивовижну відсутність аутизму в ненавчених Амішних громадах в Пенсільвані та Огайо.

Ще більш вражаючим є клініка «Киго-на-Домашній», яка використовує команду лікарів, які привели медичним директором Mayer Eisenstein, M.D., M.D., M.D. та M.D. у здоров’я. Діти, більшість з яких народилися в домашніх умовах і не були вакциновані, не мають випадків аутизму, а алергії неймовірно рідкісні. У 1985 році я переклав у французьку книгу американського педіатра Роберта Мендельсона, Як обдурити здорову дитину в суді лікарів. І тепер я бачу конкретні результати - відмінне здоров'я дітей, які лікарі його студенти! Я люблю ці збіги!

У 1942 р. Леслі Овен Байлі, засновник австралійського природного здорового товариства, приймав устіння 85 дітей, мами яких не змогли доглядати за. З цих 85 дітей ніхто не отримав ніяких щеплення, без медикаментів, без операції. Єдине захворювання, яке сталося з ними, було курпоксом у 34 дітей. Вони відразу призначили постільну білизну, і вони отримали тільки чистою водою і свіжим фруктовим соком. Всі вони швидко відновлюються без ускладнень. Дослідження в цьому випадку розкрило, що хворі діти обмінюються сніданками в школі, збільшуючи здорову їжу для звичайної швидкого харчування, тому різкий спалах захворювання не дивно.

Багато з цих дітей успадкували бідне здоров'я, як їхні мами були нездоровими і невиліковними. Незважаючи на це і те, що вони ніколи не були грудьми і не мали радості нормального спілкування з матір'ю, вони змогли виростити міцні, самостійні діти.

Два дослідження в Новій Зеландії 1992 і 1995 показують, що не вакциновані діти, безумовно, мають меншу алергію, менше випадків отити (земне запалення), тонзиліт, нежить, епілепсію, і увагу дефіциту гіперактивності (ADHD). 4 000 р.

Цікавий період в Японії був 1975-1980, коли було прийнято рішення дати перші вакцинації у віці двох років замість двох місяців. Причиною цього стала з'єднання вакцин і SIDS (суденого синдрому смерті немовляти). Дослідження опубліковано в педіатрії показує, що між січень 1970 і січень 1975 року було 57 серйозних реакцій вакцин, включаючи 37 лет. З лютого 1975 по серпня 1981 р. відбулися 8 серйозні реакції, в тому числі 3 смерті. На жаль, для дітей та їхніх батьків, план японської вакцинації знову «нормалізовані». Дослідження чітко показує, що імунна система більша на два роки, ніж за два місяці. Наскільки краще б ці діти відчувають, якщо вони не вакцинували?

Ми знаходимо подібні спостереження в журналі Алергії та клінічної імунології. Ось результати опитування 11,531 дітей віком 7 років: від тих, які щеплюються за 2 місяців, 13,8% астматики були щеплені у віці 2-4 місяців - 10,3%, від цих щеплення після 4 місяців - 5,9%. Як би ці діти відчувають, якщо вони не були щеплені на всіх?

В якості сумлінного, компасіонату і розглянути педіатра, можна прийти тільки до одного висновку. Не вакциновані діти, швидше за все, користуються відмінним здоров'ям. Будь-який різновид вакцинації знижує ці шанси.

Переклад Маріанна Ананченко

1. www.birthworks.org/primalhealth

Алергічні захворювання та атопічна сенсоризація у дітей, пов’язаних з землеробством та антропосоціальним способом життя — Персифальне дослідження. Алергія 2006, 61 (4):414-421.
3.www.vacunacionlibre.org
4.http://www.ias.org.nz

Джерело: Homeoint.ru/vaccines/opinions/berthoud.htm