«Тема доброти змушує всіх божевільних»: письменник Георгій Саундс, як бути хорошим

й Сара Андреассон

Журнал «Нью-Йорк» Джордж Саундс У 100 найвпливовіших людей у світі за версією видання Time. Саундс нещодавно опублікував нову книгу, «Привіти Шляху: «Подуми про дітей» І попросив його, чому добро є так важкою, якою доброю є, і чому говорити про це так дратує. «Привіти, до речі: єврейські думки про Kindness» – це розширена версія відомого виступу, яку видали випускникам Syracuse University, які потім передрукували в папірах. Чому ви вирішили писати його?

- Я навчаю в Сираку, і наш декан просто запитав мене. Я не хочу писати або поговорити про таку широку тему, але коли церемонія була пара днів, я пам'ятав, що я написав мову для старшої школи моєї дочки кілька років тому, і просто трохи перероблений текст. Після того, як він вийшов як книгу, почалися дивні речі. Наприклад, я зараз запитую питання, якби я зробив деякі глибокі дослідження про хороші справи, що триває життя, які я точно не зробив. Так, будь ласка, введіть всі мої відповіді з деякими скептиками. Повідомлень цього тексту було те, що культивування доброти і місткість любові є найважливішим завданням в житті, і я здавалося б, не вдалося.

3610Р. 4200Р.

«Привіти, до речі: пара думок доброти

- Чому ви вирішили зробити «великі речі»?

до Предмет доброти зацікавив мене, бо він робить всіх сердитися. Я знаю, що це дуже важливо, але я не можу це зробити. Це питання дебатний, але це здається, щоб прийняти щось глибше, ніж просто "зловити" бути хорошим. Так само, як хтось «знедбаний» для підйому 450 кг барбекю або запуску марафону. Мені здається, що це базова людська здатність бути таким чином має на увазі деякі зобов'язання і необхідність практикувати. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

- Чому ця тема так дратує, до речі?

- Тому що він містить все відразу: поінформованість, геностійкість, інтроспектування, терпіння. І якось нам потрібно вийти за межі нашої нормальної зв'язки з собою, і ми обожнюємо себе так багато, що ми одягаємо себе в центрі Всесвіту. Але це легко говорити про це, і це дійсно важко змінити його.

www.flickr.com/photos/drakeu/

до А що таке доброта?

до О, yeah, право. Це велике питання. З огляду на те, що чим більше ви дізнаєтесь про «кіндіння» Ми знаємо, що це таке, але це дійсно складно визначити. Моя дружина - це інший день, який доброта, якщо ви дійсно занурилися в неї, - це свідомість. Якщо людина 100% присутній і усвідомлює ситуацію, вони стануть 100%. Я люблю це визначення, оскільки він відповідає надфірмічну ідею, яка «добрий» обов’язково означає «вирізати». Якщо ми були 100% присутніми в поточній ситуації, доброта може бути міцною, навіть стаж. З урахуванням всіх обставин, ми точно знаємо, що робити. Це ще одне визначення доброти, яке я б вибрати: «що робить інші краще». "Зима, що дійсно допомагає." Якщо ми визначаємо доброту таким чином, ми можемо визначити більш широке, що це тягнеться. Для того, щоб «допомоги» спочатку потрібно побачити ситуацію і зрозуміти її в повному обсязі, не обтягуючи судом, упередженістю і готовністю до певного результату. Це важко. Це важко, щоб потрапити в цю державу, нехай тільки підтримувати її. Як ми робимо це? Як знайти цей стан і ввести його? Це питання, і я хочу зробити багато аргументів, є в самому серці найбільш традиційних духовних практик.

- Види часто називають слабкістю. Це так?

до Ні, я думаю, що це навпаки. Якщо ви визначаєте доброту як стан найбільшої обізнаності та прагнення до покращення ситуації, то це дуже сильне положення для того, щоб надати іншим людям, які хочуть та потребують. Але якщо ми помилково вважаємо, що схильність до «посередини дають шлях» або «не один до боротьби», ми можемо відчути слабкість цього положення. І є однозначно люди (дикти, злочинці та інші сумки), які намагаються сидіти на шиї тих, хто дотримується цієї моделі. Але я думаю, що дуже добре люди відчувають себе сильнішими. Вони знають, що вони роблять право, не давати в необхідності, і зрозуміти, що надання в чужому несправедливому попиті є формою неспроможності, і це допомагає нікому, ні жертви, ні відступника.

«Якщо ви можете ввести в стан тиші та генороздатності, ви маєте можливість не бути особою, яка діє на основі помилкової вірності, що він знаходиться в центрі світу. Є самопізні смоктати, і будучи ilлогічним смоктати занадто. Чи схожа на доброту?

- Я цуценя так. Коли ми дійсно знаємо про все і відкриті до людей і обставин, досить природна симпатія приходить до тебе. Під його впливом є бажання запропонувати допомогу, підтримку і так далі. Це правда, навіть якщо багато негативних емоцій (здрість, жито, лушпиння і т.д.) лягають поверх цього теплого почуття, що спонтанно піднімається з найглибших місць, таких як вода. Ці шари, які насправді говорять про тривогу і високий навантаження на розум, злегка сліпий нас, роблять нас міцними і зосередженими на собі.

до Що отримує той, хто?

до Якщо ви можете ввести в цей стан тиші та генороздатності, ви маєте можливість не бути особою, яка діє на основі помилкової вірності, що він знаходиться в центрі світу. Є самопізні смоктати, і будучи ilлогічним смоктати занадто. Через такі поняття, нам здається, що ми живемо окремо і буде існувати назавжди, і обидві з цих виписок явно невірно. Життя під впливом помилкових переконань вичерпається.

- Ви послідовник традиційної Нинґма буддійської школи – що говорить про хороших людей?

- Майже все, що я сказав так далеко, це розумна спроба зрозуміти, що я зустрівся з цією прекрасною традицією. Школа Nyingma - це чудовий, надзвичайно точний спосіб пошуку у світі, оскільки вона починається з того, що ви можете помітити і переміщатися на те, що ви можете змінити практику. Немає меж. Я бачу, що я не роблю це себе відповідально.

до У вашій книзі ви розповідаєте про «високі» і «низькі» періоди доброти. Що це таке?

до Що я мав на увазі, що ви можете подивитися на ваше життя, або навіть в одному конкретному день, і побачити, що були періоди в цей період, коли ви відчували щасливі, живі, щедрі і життєрадісні, і там були часи, коли ви були менш щасливими. Якщо в одному місці я міг би відіграти шматочок музики і тепер я не можу, це просто практика, ви гандуси. Якщо є час, коли ми відчуваємо любов і радість, то повинні бути джерела цих почуттів, і вони можуть бути більш часто або більш послідовно (медитація, молитва і т.д.). Іншими словами, це означає, що ми не заблокували всередині поточного стану, що це таке. І це великі новини. Звичайно, є вниз, дуже страшний: кожен може стати гіршим, втратити свої розуми або стати депресованим. Поціновувачі є високими, тому будуть вдячні за моменти, коли ви відчуваєте психічно здорові і щасливі і використовувати їх, щоб стати навіть щасливими і здоровими.

до Ми часто відчуваємо, що деякі люди лікують нам добро. Можливо, ми просто не пропустили щось.

- Так, і вона також повинна робити з усвідомленням. Ми знаємо, що почуття тривожності, стану щітки і незламності – і наша здатність відчувати, що відбувається навколо нас, не виходячи з таких обставин. Ми помітили менше і думають більше. Ми стаємо глухим в розумінні, що парадоксально робить нас більш чутливими і керованими. Це свого роду, як автопілот, що знижує ефективність розуму, якщо це на. Це так само, як ви їдете в машині, щоб втекти землетрус, і важче, ви штовхнете газ, брудніше вітер.

до Але щоб бути «добрим» ви повинні бути відкритими, тому легко зашкодити. Що ми робимо з цим?

- Думаю, що в хорошому стані людина в принципі більше знає ризики в кожній конкретній ситуації, тому вона стає більш складною для того, щоб зашкодити йому. Коли хтось болить нас, ми робимо безпідставні припущення і не побачимо, що дійсно збираюся навколо нас. Занадто багато бажаних думок. Але в широкому сенсі любов, безумовно, відкриває нас до травми. Тим не менш, ми не можемо протистояти несвідомому помилковому припущенню, що кохана людина (як нам) буде жити назавжди, в той час як і з нас, любили і любили, димають в вітрі. Для мене це, мабуть, найважче і найсвіжіші речі в житті.

388390 Р

- Я люблю людей, всіх у світі. Це підробка, підробка: який різновид теоретичної доброти?

до «Я люблю людство, але я не можу стояти людям». Мені здається, що доброту і любов можна зрозуміти як відсутність певних речей: відсутність змів і змів, відсутність преюдії, відсутність постійного невротичного бажання змінити все. Крім того, якщо наша головна мета полягає в тому, щоб дійсно бачити і сприймати речі, як вони є, певна дратівливість при стипендії і подразнення при стипендії дії є лише частиною процесу: будучи людиною. Ви можете працювати з ними. Так, коли хтось стикається з тротуаром перед вами і зупиняючи вас з ходу, ви свідомо думаєте, «Турист!», а потім ви помітите його і попросіть себе, «Чи дійсно хочу відчути це?» Я ніколи не прогулявся вулицями без нічого? Припустимо, ці почуття перестануть контролювати вас. Тексти пісень, а це означає: Вони ваші, але вони не ви.

до Як зробити це? Проблемне питання, як ви сказали.

- Я думаю, що люди намагаються відповісти на ці питання дуже довго, і різні релігії пропонують різні відповіді. Буддійські практики підходять мені, але, можливо, ключовою точкою, незалежно від традиції або підходу, є рішення, "Так, це реальні питання, найбільш фундаментальні всі". І ніхто не прив'язував нас до того, що ми думаємо або як ми живемо в даний момент. Це великий крок. А потім можна спробувати помітити, що робить вас кращими і чим краще. Зробіть те, що допоможе вам і не болить вас. Навіть найменші досягнення є вагомими і цінними, враховуючи величезну масштабність і важливість завдання.

Джерело: теоріяandpractice.ru