401
Право на Новий рік, або як швидко під час свят
Ми маємо право відсвяткувати Новий рік у Ленті, як швидко напередодні Нового року і після Нового року і відсвяткувати Різдво з гідністю, говорить архірест Ігор Гагарін, ректор Іоанно-Предеченського храму села Іванова.
У Православній Церкві є статистика, і риба не допускається щодня. Але є практика, яка зараз поширена практично скрізь, що на Різдво швидко, крім середи і п'ятниці, риба їсть. І я не думаю, що необхідно його заборонити, хоча відповідність статуту вітається.
Наприклад, як я хвилююсь, я знаходжу її більш корисною, щоб з'їсти рибу тільки в суботу і неділю, і намагатися з нею з інших днів. Я просто не відчуваю себе, як швидко. Будь-яка риба так смачна, що пост! Але я не можу вимагати від всіх.
Звісно, Різдвяне кріплення є серйозною проблемою з Новим роком. До того моменту, що деякі люди відчайдушно сперечають, що необхідно перейти до нового стилю в календарі.
А коли я запитаю їх аргументи, вони кажуть, "Чи не Новорічна ніч!" Як це? Ви дізнаєтесь, що всі люди справляються, і у нас є пост!
Звичайно, ми маємо право відзначити Новий рік, але з пісним столиком - рибою, морепродуктами. Хтось зеальський православний практично демонстративно підійде до ліжка і все це. Коли ви попросите, відразу: «Я не відсвяткувати Новий рік, я православна людина, і це язичне свято!»
Я не близька до неї, я вірю, що Новий рік є гарним святом. І той факт, що вона падає на нашому пості не повинна скасувати швидко, але допустимо розм'якшити швидко на день новорічного свята. І з другого дня до Різдва швидко стає особливо суворим.
до Негативний досвід кріплень, коли застібка не виходить - тоді все не гідне різдвяного свята?
- Я думаю, що слова «розміщені» можуть застосовуватися лише до людей, які не мають навіть намагатися швидко. Вони не мають проблем, вони не мають наміру швидко.
Якщо хтось спробував, принаймні зробив щось. І якщо він зробив щось, давайте йому радіти в маленькому він зробив. Працівники одинадцятої години, як ми знаємо, винагороджуються таким же чином, як і працівники першої години.
Якщо говорити про початок кріплення, то, щоб почати, то кинути і не швидко знову до кінця неправильно. У будь-якому випадку кінець справи є коронкою. Я думаю, що якщо хтось починав, кріпиться і кинути, то, так як весь пост ще попереду, дозвольте йому повернутися в пост принаймні кілька днів до його закінчення. Це буде чудово, тому що він дійсно буде одинадцять годин.
Навіть якщо людина починає швидко через Новий рік, чотири дні до кінця швидко, п'ять днів до кінця швидкого, він збере і вирішить: принаймні це багато що я буду робити, це також буде дуже добре. Якщо це не працює по-різному, нехай це так.
Будь-який, хто зробив щось, щоб подякувати Богу за це. Він вирішить, що він буде робити більше наступного разу. Якщо я можу швидко протягом трьох днів, я можу швидко протягом чотирьох і п'яти. У житті дуже важливо, щоб наш рух надійшов на збільшення, так що немає регресія. Якщо я затриманий 10 днів в цьому році і 9 днів наступного, шанси, що це буде гірше. Неперевершено, якщо я закріпив 9 днів в цьому році і 10 днів на наступний, то є зростання.
- Радість Різдва, що це про?
Радість Божої інкарнації і Різдва Христового. Що таке Різдво швидко, це не так, як Велике, як у складанні, так і в поклоніння. Всі зміни, все життя, все життя. І Різдвяний застібка легше і частіше зустрічаються, звичайно, деякі статутні зміни, але вони практично не відчувають віруючих.
Різдвяне свято Божої любові. Бог став людиною. Божа любов до людей проявляється такою силою, Бог любить чоловіка так багато, що Він сам стає людиною. Звісно, ця любов адресована не тільки застібкам, але всім людям без винятку, це радість всім.
Застібка, однак, може зробити душу, здатне випробувати цю радість більш повністю і глибоко. Але тільки, звичайно, ми не дивимося на тих, хто не швидко.
Джерело: www.pravmir.ru/pravo-na-novyiy-god-ili-kak-postitsya-v-prazdniki/