Як збільшити гроші для запуску вашого бізнесу

Ірина Лілієнко, бізнес-тренер, письменник, організатор першого Форуму технологій Crowdall в Росії «Кроудфінг – наука»

Рік тому я написав свою першу книгу, і я тільки сталося, щоб дізнатися про натовп Я раджу спробувати, я розмовлявся на планету, і в результаті все вийшло бути простою і чіткою: у вас є аудиторія, ви знаєте, як спілкуватися з нею, ви чітко розумієте мету, ви поставили реальний малюнок. Всі Я думав, "Я маю 300 друзів на Facebook, які сплять і бачить, як дати мені гроші за книгу, і я збираюся текстувати їх все." Дуже швидко коригують життя. По-перше, було зрозуміло, що 300000 або навіть 300 000 друзів не є аудиторією, але бажано 3 млн. По-друге, кожен фіолетовий: люди, які допоможуть, перепости і так далі, збираються трохи. В результаті я зрозумів, що людство є наукою.

Я дивлю, як я зумів зібрати гроші на мій перший проект. Я думав: «Я людина з двома вищими освітами, не розумію?» Я пішов в Google, і там нічого не існує: просто багато повторюваних статей, найчастіше перекладається, з тільки цифрами, що показують, наскільки добре все працює. На щастя, деякі знання мови привели мене до англомовної частини інтернету: там, звичайно, цікавіше, але ще не все в публічному домені. Так я вирішив підписатися з різними іноземними платформами, експертами та зустрітися з багатьма людьми: з співзасновниками Indiegogo, на Kickstarter, де більш закрите управління, зробило друзів з дівчиною з технічної підтримки. В результаті листування я зрозуміла, що швидше за все, багато авторів проектів, що стикаються з аналогічними труднощами. Тож ідея прийшла до проведення семінару: викликати російські місця, кого з Америки, і вони розповідають нам все. На жаль, я не знайшов багато підтримки наших сайтів, але оскільки я вже зайнятий, це маленький майстер-клас виріс на набагато більший захід. Виявилося, що є російські автори успішних проектів на Kickstarter e: наприклад, видавничий дім Hobby World, який працює з настільними ігри, за допомогою якого входить міжнародний ринок. У готелі є також приклади. Є дуже багато з них, але є.

В результаті, в жовтні цього року, я випадково провів форум технологій натовпу, єдиний такий захід в Росії. Найвідоміший американський експерт Devin Thorpe, який є одним з лідерів галузі, на цьому форумі. Він є автором першої книги в США, зокрема про обмін досвідом у соціальному підприємництва. Девін дав мені цю книгу, і спочатку я мав ідею перекласти його і публікувати його. Але вона описує лише американський досвід, але є різною аудиторією, технологією зв'язку, іншими медіа, нарешті. Я запитав Девіна, щоб переписати книгу і взяв над російською частиною. Він потім жартував, "Я, і ми будемо перемагати." І я знайшов, що це цікаво змішати все: реліз книги, наступний форум в травні, його презентація. Це проект, який я зараз працює.

Люди не розуміють, чому вони хочуть запустити бізнес.

Ми завжди були вторинними. Багато людей думають, що Біти були першими, щоб зробити це, але нічого не сподобалося. На початку ХІХ ст. Не пам'ятає, що пам'ятник Мініну та Пожарському був зроблений з публічними грошима. «З світом на нитку» також наша фраза, в радянські часи, наші батьки мали фонд взаємодопомоги, а в цілому ми звикли до знижки на подарунки, похорони і так далі. Згідно зі статистикою, краще зібрати проекти для хворих, літніх людей, собак і котів. Ми навчимося швидко розірвати, це наша сторона монети.

Але історично, людство в Америці була створена для підприємництва, не для пісень і танців. Підтримка тих, хто має труднощі доступу до капіталу. Це, базова ідея людство не працює на всіх. У Сполучених Штатах, крім того, ніхто не відповідав молодим компаніям, інвесторам більше зацікавлених у великих проектах, ніж зробити деякі бісонні шкарпетки компанією з п'яти осіб, які працюють з інвалідністю. Соціальне підприємництво вирішує соціальні проблеми, а не обов’язково когось з обмеженими можливостями. Це, наприклад, проблема міграції з невеликих міст до великих міст: якщо молоді люди мають можливість реалізувати себе на місці, людина залишається в своєму місті і робить свою роботу.

У Росії ще не існує багато соціальних підприємців: є кілька проектів і експертів, а держава не підтримує їх. Тому, найголовніше, щоб пояснити людям, які допомагають компаніям малого та середнього бізнесу. Коли я підтримую улюблену зірку, я дотримаю його до концерту, до ресторану і дайте гроші на альбом. Але аудиторія не знає, що таке людство. Люди не розуміють, чому вони повинні підтримувати майстер-клас або домашній кондитерський магазин.

«Для того, щоб ви зрозуміли, що це набагато краще. й

Це довга гра, яка завжди страждає: ми звикли жити один день. І підприємці створюють щось зараз, а потім підтримують вас, коли ви перебуваєте вдома. Вони роблять майбутнє. З одного боку, потенційні акціонери повинні розуміти, чому вони дають гроші. З іншого боку, автори повинні також вірити, що вони будуть відповідати, тому що найчастіше ви почуєте образи у вашій адресі, що ви займаєтеся шахрайським і таким чином.

Повідомляємо про те, що автор проекту, що фінансується, завжди людина, яка хоче зробити бізнес. Крім того, проект відразу показує, чи йдеться про «збір коштів». Люди набагато краще розповісти вам, що ви є scum, ніж вони підкаже вам, що ви добре. У проектах, є мінімальний ступінь шахрайства, все дуже громадський: людина укладає договір з платформою, створює відеоповідомлення, а його профілі доступні в соціальних мережах. Це високий ризик репутації.

Crowdfunding є дуже важливим не тільки в плані підтримки соціального підприємництва, але й певних тестів litmus. Якщо автор є активним і виріс достатні кошти, це може бути, наприклад, індикатор для публічних коштів, що він має сенс підтримувати його з грантом. Я кажу це, тому що я чітко знаю, що з року до року гранти даються тим самим компаніям, які живуть на них, а потім приходять на наступний без створення нічого. 80% цих малих підприємств повинні бути поховані як радіоактивні відходи. Але як перевірити ефективність в практиці? Вам потрібен акселератор, який оцінить всі свої бізнес-плани і так далі, але це додатковий рахунок. Чому? Спонсорство для цього.

Таким чином, не існує кореляції, коли людина збирає гроші не для себе, але для початку бізнесу. Це пов'язано з величезною проблемою з медіа, яка, коли вони бачать гроші, відразу відправляються автори до рекламного відділу. У США кожен вже розуміє це, Forbes пише на цій темі, публікуються активні посилання. Гюзель Санжапова підняла решту грошей на свій проект Cocco Bello Мед на тиждень до закінчення терміну тільки завдяки якісному виданню. Це говорить про те, що люди, які хочуть підтримувати. Але як вони знають? Дуже дивний, коли людина збирає 200 тис. на обладнання швейного магазину, а в той же час годинно віщає на радіостанцію витрати 95 тис. В результаті наш натовп фінансується може призвести до того, що гроші будуть приховуватися в проекти для рекламних компаній. Що таке точка? Ніщо.

патріотизмом.

Наші сайти – Boomstarter або Планета – не секрет того, що вони є фінансовими агрегаторами, які забезпечують місце, де ви можете знайти підтримку вашої ідеї. Що таке автор проекту. Він є людським оркестром: маркетологом, продавцем, копірайтером, шукаючи аудиторію, розповідаючи історії та ін.

Є багато підводних каменів в цьому випадку, і потрібно ретельно підготуватися до них. Тому моє основне завдання полягає в тому, щоб зробити підручник так, щоб люди знали, як це зробити: покрокова інструкція з рекомендаціями, тобто по суті, ручний письмовий на мову людини з розбиранням випадків. Я також дуже сподіваюсь на те, щоб зробити дорожню шоу: проїхати принаймні десять міст Росії, щоб познайомитися з трьома аудиторіями: старшими студентами, бізнес-інкубаторами та муніципалітетами.

Я завжди для бізнесу, щоб мати обличчя людини. Це набагато швидше і ефективніше, ніж система "Я бос, ти фольго". Бізнес з людським обличчям, в свою чергу, набагато ефективніше, якщо суспільство це таке: потім довіряємо повернення, і люди розуміють, що живий день загрожує подіями і тим, що наші сирні витрати на 900 рублів за кілограм. Але ті, хто готовий займатися виробництвом сиру просто не мають необхідного ресурсу: знання, навички, хімічні та харчові галузі. Немає імпортного обладнання, яке автоматично залежить від курсу обміну. Закривається коло. У сьогоднішніх умовах людство є реальним патріотизмом, тобто підтримка вітчизняних проектів з рублом, а не благ благ на Facebook про те, як патріотизм ми є. Стан не може фізично підтримувати всіх. І людундфінг також є великою можливістю привезти на поверхню свої кулібіни, які виробляють нове обладнання, матеріали та технології. « » » » » » » » » » » » » » » Наші можливості

Неважливо, що людина зайнята: нігті, басейни або кафе, важливо, що він робить, і не отримує зарплату на що-небудь, зміщуючи папір з місця, щоб розміститися. Я знаю багато людей, які хочуть створити щось, і не тільки в Москві. Ми маємо дуже хороший шанс прокидати: щоб підтримати виробників деяких товарів і послуг, вони дадуть робочі місця і себе, пройшовши всі кола натовпу, будуть підтримувати інші проекти. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Я думаю, що це може навіть зупинити потік еміграції на Захід, тому що багато людей не залишають, тому що не вистачає грошей, але є багато його. Ви повинні заробляти їх всюди. Єдине питання полягає в тому, що людина хоче зробити улюблену річ. Дуже сумний, що люди або діти хворіють, але хтось має бути здоровим.

Тая Зубова, директор короткометражного фільму «Моя риба», коли вона звернувся до своїх друзів з проханням підтримати проект, замість довгих полотен писав: «Привіт, можна купити чай?» А коли вони сказали, "Так, звичайно," Вона сказала: "Не чай, будь ласка, support the project." Ціна чашки чаю може вирішувати величезні проблеми. Талант повинен бути допомогло, медіократія поламати себе, це знаменита фраза. А автори проектів, які часто несуть себе, бояться взяти кредит, особливо в такому нестабільному стані.

Розраховуємо: у нас 150 млн. жителів, з яких 30%, або 50 млн. Побачимо, хто працює на дуже низьких зарплатах. Нехай це буде половина, нехай буде 25. Повернемо тих, хто може зацікавити. Нехай буде 10%. Це 2,5 млн. осіб. Якщо вони падають сто рублів, які величезні завдання можна вирішити! Кілька років і ми маємо абсолютно різну картину.

Джерело: теоріяandpractice.ru