Старший Пайсіус Святої гори: Не означайте своїх пристрастей.

Геронда, деякі вважають, що вони не мають необхідних передумов для духовного життя і скажуть, «Немає нічого брати з недбалого». Розмовини в царстві мертвих. Діалог ІІ. Це ще гірше, коли люди кажуть, що вони пристрасті від спадщини, і тим самим виправжують себе. до Що робити, якщо це правда? - Послухайте те, що я кажу вам. Кожна людина від народження має деякі справи, хороші і погані. І чоловік повинен працювати, щоб позбутися від своїх недоліків і розвивати те, що добре в ньому, щоб стати образом Божого. Погані нахили не є перешкодою для духовної досконалості, тому що якщо людина бореться, навіть трохи, але з ревнощами і бажанням, значить, він в області духовних законів, в галузі дива, а потім всі його спадкові недоліки тираються грацією Бога. Бог особливо любить і допомагає, що душа, яка, маючи від народження не дуже хороші нахили, зеально бореться в духовному житті і прагне до Небес, намагаючись відірватися від землі і підніматися на слабкі крила, ослаблених поганою спадковістю. Я знаю багато людей, які, з деякими зусиллями, отримали сильну допомогу від Бога і були звільнені від того, що вони тягували. До Бога такі люди вірні герої. Що робити Бога? Ми віримо, щоб перемогти старика. - Геронда, хрещення не стирає погану спадкову схильність? У Хрещення, людина полотнижена в Христі, звільняється від оригінального гріха, Божественна гра нащадка на нього, але погані спадкові нахили залишаються. Чи не можна Бог відбити їх з святою хрещенням? Може бути, але залишає їх чоловікові боротися, щоб виграти і в кінці отримати перемогу коронки. «Це як я народилася. й до Що не було достатньо. Ви сказали, що ваші батьки подарували вам всі пророки, що пророки ваших предків проявляються у вас, а всі таланти та віртуї передані іншим особам? Чому не ми блюмо Бога? Якщо людина говорить: «Це мій характер, це те, як я народився з поганими нахилами, в таких умовах я виріс, то я не можу поліпшити», він як якщо говорити: "Не тільки мій батько і мати, але Бог є для цього." Чи знаєте ви, наскільки важко мені почути ці слова? Чоловік не тільки похабить своїх батьків, але і Бога. Коли він починає думати про те, що шлях, Божа гра перестає працювати.Геронда, деякі вірять, що коли застава знаходиться в самому істоті людини, її не можна виправити. Дивитися, що відбувається до деяких людей, вигідно сказати це, тому що це таке, як вони виправжують себе, і навіть спроби не зробити, щоб позбутися від дефіциту, який сидить в них. «Для мене», – каже такий чоловік, «Дуже не дав мені повноваження». Яка моя несправність? Чому я повинен зробити те, що за межами своєї влади? Ось петелька. Людина заспокоює себе, заспокоює свою думку і живе, як він комфортний. Якщо ми починаємо говорити, «Це спадковість, то це властивість персонажа», як ми виправимо себе? Це ставлення відходить духовна відвага.до Так, geronda, але... - Але знову? Яка людина ви? Як бірка як вугор. Ви завжди зробите екструзії. - Я не маю на увазі. - Я не говорю з метою. Але якщо Бог дав вам таку думку, що ви захоплюєте все на літа, то чому ви не зможете зрозуміти, що виправдання дуже погано! У такому маленькому голові так багато розуму, і не розумійте! Я помітив, що деякі розумні люди захищають неправильно, тому що це робить їх більш комфортними, це виправдано їх пристрастю. Навпаки, навпаки, не виправдовують себе, але мають неперевершену думку, що є щось в їх характері, що вони не можуть виправити, тому вони потрапляють в розпад. Однією перешкодою для духовного вдосконалення є саморегулювання, інші виловлені підвищеною чутливістю і призводить до розпаду. Щоб відрізати пристрасть, людина не повинна заспокоїти себе, але приглушити себе. Якщо він говорить, наприклад, «Я не даю любові, але це дано іншому», і не намагатися набути любов, як він може бути успішним духовно? Без боротьби, не існує успіху. Ви не читаєте від Святих Отців, які проголошують деякі ацетики спочатку, а до чого ступеня духовної досконалості вони згодом засвоювалися? Виготовляли багато дуже несприятливих. Наприклад, Абба Мойсе Мурін, який був злочинцем і який став пізніше! Що Бог благодатний! Я маю на увазі, що людина, яка має погану спадкову диспозицію, коли він бореться на придбання вірту, отримує більшу винагороду, ніж той, хто спадковує віру від батьків і не кидає піт, щоб придбати їх. З одного з них було готово зробити все, поки інший повинен працювати важко, щоб отримати їх. Повагою тих, хто, у спадкоємних боргах від батьків і безробітних, змогли не тільки сплачувати борги, а й зібрати власні майно, ніж ті, хто отримав фортуню від батьків і зберігав його.

Джерело: http://www.pravmir.ru/starets-paisiy-svyatogorets-ne-nado-opravdyivat-svoi-strasti-audio/#ixzz3NyriZyr7

Джерело: www.pravmir.ru/starets-paisiy-svyatogorets-ne-nado-opravdyivat-svoi-strasti-audio/